Buna ziua
Am o intrebare pt cei care lucreaza in domeniul tranzactiilor imobiliare sau cei care au vandut de curand un apartament.
Din cate am citit eu pe net conform Codului Fiscal – Calcularea impozitului pe venit din transferul proprietatilor imobiliare - Art. 771, pt imobilele dobandite la o data mai mare de 3 ani impozitul este:
- 2% pana la valoarea de 200.000 lei inclusiv;
- peste 200.000 lei, 4.000 lei + 1% calculat la valoarea ce depaseste 200.000 lei inclusiv.
Parintii mei au fost insa la notar pt semnarea precontractului de vanzare si li s-a spus ca au de plata 2% din valoarea tranzactiei, desi suma depaseste 200.000 lei. Este vorba despre o diferenta de cateva sute de euro pe care nu vrem sa o platim degeaba, de aceea as vrea sa stiu cum se procedeaza in mod corect.
Va multumesc anticipat pt raspunsuri.
Buna
Imi parerau ca raspund asa tarziu. Eu am vandut un apartament si iti pot spune sigur ca impozitul e de 2% din valoarea tranzactiei in cazul in care imobilul e detinut de mai mult de 3 ani, si 3% din valoarea tranzactiei daca imobilul e detinut de mai putin de 3 ani.
Andreea 28+ si Bianca Maria
POZE
buna,
Daca o sa combinati cele doua pareri iese cea adevarata.
Daca apartamentul este in proprietatea celui care il vinde de mai mult de 3 ani, impozitul este de 2%.
Daca apartamentul este in proprietatea celui care vinde de mai putin de 3 ani, se aplica ce ai spus tu corianai: 2 % pentru ce este sub 200.000RON (cam 60,000 E, asa calculeaza in mare, desi euro e mai maricel acum) si 3% pentru ceea ce depaseste 200,000 RON.
Am si vandut un apt si am si cumparat unul in ianuarie.
Pup
Clau si Alessia Maria 13 iulie 2007
printesa mea Alessia