FIV cu DONATOR sau IAD - CAP 5
Raspunsuri - Pagina 16
montytaiana spune:
of
va dau si nu va dau dreptate
adica in cazul meu
eu zic ca am facut tot ce era posibil omeneste din 2003-2007 am tot incercat
a facut saracu tot felul de tratamente cu tot felul de hormoni si multe aletele
si l-a facut constiincios
chiar cate o data ma gandesc ca nu e drept ca el sa fie cel cu probleme in relatia asta
pt ca la inceput, eu desi iubesc f mult copii dar fiind mai tanara decat el, nu vroiam copii in viitorul apropiat
credeam ca sunt prea tanara nepregatita, fara nici o situatie materiala, facultatea neterminata
etc
motive
si acum cred ca ce ni se intampla e o pedeapsa pt ce gandeam atunci
montytaiana spune:
dar
pe de alta parte va dau dreptate
eu merg acum singura prin doctorii, la ecografii
chiar si cand fac IAD merg singura
ce rost mai are sa isi faca probleme la serv cu invoitul zic eu
dar in sufletul meu sincer mi-as dori sa fie acolo langa mine
stiu ca ii e greu, el isi doreste si si-a dorit dintotdeauna copii, multi copii
si acum
e dar in ceea ce priv tratam noi teoretic stim ca nu se mai poate face nimic la el si sincer nici eu nu as mai vrea sa pier din nou timp ani, acum ca suntem amandoi mai batrani, si stiu ca atunci cand ai problm deastea reusite sincer nu se intampla
iar eu una sunt cu nervii la pamant
emotional nu mai rezist
am zis ca mai fac o IAD sa vad si un singur FIV
unul singur nu vreau sa fiu egoista dar daca e sa fie e din prima il fac cu ICSI, la mine e totul ok deci teoretic ar tr sa iasa
daca nu , si cum sunt eu ghinionista nici nu ma astept la altceva, dar fac un fiv sa nu imi reprosez vreodata ca nu am facut tot ce s*a putut , vom adopta
sunt multi copii superbi care merita o sansa si un camin iubitor
chiar daca reusesc fiv tot voi infiia si un pui de om
merita sa le oferim dragodtea noastra
la fel si cu donatorul, noi unii cel putin am adoptat aceasta decizie foarte deschisi, daca ar fi sa reuseasca chiar nu imi fac griji sau complexe despre cum ar putea sa fie sau mai stiu eu ce
o sa fie puiul nostru si o sa-l iubim din suflet
of v-am plictisit
un week end minunat
Moniland spune:
Nu stiu daca ati vazut emisiunea lui Oprah in care erau invitati copii, de fapt adulti, obtinuti din donator. Toti erau dezamagiti si vroiau sa-si cunoasca "tatal". Nu erau impacati ca nu stiau de unde provin, cealalta jumatate.
Erau unii care au aflat ca sunt obtinuti din donatori inca de cand erau copialsi. Erau altii care au aflat de abia in adolescenta sau mai tarziu. Prima categorie erau mult mai multumiti si obisnuiti cu ideea. Ceilalti erau un pic chiar revoltati ca nu au stiut.
Va dati seama cum trebuie lucrat la psihicul unui copil in acest caz ... Si cine sa o faca daca nu mama. Si copii fiind nu cred ca o sa ne inteleaga f. bine. Probabil doar atunci cand vor ajunge la maturitate. Of, of, prin cate vom mai trece.
Eu nu mi-am pus aceasta pb pana nu am vazut acea emisiune.
montytaiana spune:
ehe
eterna problema, ca si in cazul adoptiilor
asta e cand ai o problema tr sa te confrunti cu ea
desi eu cred ca oricum americanii vac mai mult caz decat e necesar
cum intotdeauna discuta ei totul merg la psiholog, alcolici anonimi
daca zic in cor "hay mary i am an alcoholic" si toti ailalti "uaaaaa2 cred ca au rezolvat problema
nu vad de ce sa ii spui copilului acest lucru
mai ales ca este mai usor de tinut secret decat in cazul adoptiei
mai ales la noi, unde am preferat sa nu spunem nimanui, nici macar familiei, sau celor mai buni prieteni, cred ca daca ere ceva in neregula la mine spuneam dar asa din prima zi can am aflat diagnosticul am preferat sa nu spunem nimanui
si nu vad daca am reusi de ce ar tr sa ii spunem copilului
l*am iubi si sincer cred ca nu ar banui niciodata
mai ales ca o sa existe poze cu mine gravi, "oanemii de bine" din jur nu stiu ca sa le vina cumva ideea in viitor sa faca un bine si sa ii spuna sau sa barfeasca pe la colturi, iar de semanat sigur o sa semene pt ca eu seman f mult cu sotul meu si implicit el va semana cu mine , si apoi am o groaza de prieteni care nu seamana cu parinti sau cu fratii si nu i-am auzit sa isi faca griji ca ar fi facuti cu poateasul
sincer nici nu cred prea mult in aceste reality show-uri pt ca mai ales in america secretul profeional chiar se pastreaza si nu isi vor cunoste niciodata donatorul
sincer nu incerc si nici nu gasesc impedimente reale de a apela la acesta metoda
vreau decat sa am un suflet pe care sa il iubesc si pt care sa ne facem griji, sa-l ocrotim
montytaiana spune:
gabriela cum iti e ?
te asteptam numai cu vesti bune.
hai iubita spunene cand vrei sa faci testul
te pupic
Moniland spune:
quote:
Originally posted by montytaiana
iar de semanat sigur o sa semene pt ca eu seman f mult cu sotul meu si implicit el va semana cu mine
La mine e si mai usor. Eu sunt brunteta cu ochi caprui si sotul meu e saten cu ochi albastri. Asa ca orice varianata ar fi buna. Chiar si combinatiile. Mai putin chinez si negru
bytzi spune:
Buna!am citit cu f mult interes ce ati scris....si la mine sotul meu a acceptat f usor ideea cu donatorul,la mine a fost mai greu si anca ami este ,dar am putut merge mai departe ca am avut tot sprijinul din partea sotului ,tot timpul era cu mine pe la usile dr...macar nu m-am simtit singura an toata povestea asta....cat despre donator eu sant deacord cu Monty nu vad de ce ar sti copilul ,totul trebuie sa ramana secretul nostru...chiar si la Giul mi-au spus ca nu trebuie sa stie nimeni....cateodata mi-e frica ca daca nu va semana cu mine si asi vor dea seama careva ,ca la noi a fost de mult diagnosticat cu azoo (10 ani)si mai stiau apropiatii(noi eram tineri si nu ne-am dat seama ce anseamna....dar de metoda cu donatorul nu stie absolut nimeni doar noi doi)
off ce greu mai este....
gabri-ela spune:
Fetelor eu astazi sunt in ziua 12 de la inseminare si nu-mi voi face testul decat daca-mi va intarzia
Dar nu-mi fac mari sperante......am o usoara durere de spate si sanii putin incordati.....ca inainte de ciclu
Ma astept ca in aceste zile sa-mi vina
Eu oricum va citesc si o sa va dau de veste, indiferent cum va fi ea
Pupici pt fete

Moniland spune:
Gabri-ela, eu iti tin pumnii si sper sa ne dai vesti bune 
bytzi, la voi in 10 ani si-a revenit sotul tau de la azoo la normo. Oriucm nu multa lume stie ce inseamna azoospermie. ![]()
cipcirip spune:
Gabriela sper sa ne aduci o veste buna. Unde ai facut inseminarea? Cu ce dr?
Moniland bag de seama ca ne asemanam f tare, tu bruneta cu ochi caprui.... eu idem, sotul tau saten cu ochi albastri, sportiv,nu mai vrea pastile si accepta f usor donatorul ....al meu idem.
Cred ca suntem dubluri. Mai ramane sa-mi spui ca avem ac zodii
. Legat de bebe, si la mine ebuna orice varianta numai tigan, chinez sau negru nu. Si ochi verzi sunt acceptati pt ca mama ii are verzi.
Bytzi , nu-ti mai face probleme din acestea. Imprastie vestea ca al tau a facut un tratament cumparat din SUA de pe net si acum e normospermist dar ca tb sa mergi la Buc pt ca ai tu o pb minora care se poate rezolva doar printr-o operatie
. Si noi am apucat sa spunem rudelor ca sotul este cel cu pb , am spus si de azoospermie dar nu au priceput mare lucru pt ca ei imi spun mie sa ma duc la dr cutare ca au auzit ei ca e f bun. Cand mi-am dat seama ca o sa trebuiasca sa apelam la donator nu le-am mai zis nimic si asa o sa-i fac sa creada ca a fost ceva la mine si numai dr ala din strainatate a reusit sa ma repare
. Sau ceva de genul acesta. Dintre toate rudele numai mama mea stie ca vreau sa fac cu donator dar ma gandesc ca pana la urma nici ei sa nu-i spun ca am facut IAD pt ca nu se stie dc peste cativa ani la batraneti , cand nu va mai judeca cum tb sa spuna cuiva despre asta. Deci secretul va ramane doar intre mine si sotul meu. (si voi bineainteles dar aici suntem anonime
)
Montytaiana iti simt tristetea din suflet prin mesajele care le scrii. Tb sa te detasezi putin de ac pb si sa nu mai faci un capat de tara din asta. Dc te-ai hotarat sa faci o pauza de IAD, fa-ti un concediu super si vin-o cu forte proapete si optimista . Stiu ca e usor de zis si greu de facut dar incearca. Dc te hotarasti sa faci FIV sa te duci neaparat peste granitza . O imbratisare calda de la mine
FETELOR
imi pare bine ca v-am gasit pt ca am cu cine sa vorbesc , e un lucru mare sa ai cu cine sa scoti o vorba despre problema asta a noastra.
Cip