Sarcina extrauterina

Sarcina extrauterina | Autor: flo.flo

Link direct la acest mesaj

buna fetele
daca ma poate ajuta cineva - am avut in luna februarie sarcina extrauterina . din fericire (ca sa zic asa) mi-am dat seama la timp si am mers de urgenta la medic si am reusit sa scap de operatie in sensul ca a fost oprita sarcina in evolutie cu metotrexat (cred ca am scris bine). de atunci m-am simtit bine, nu am avut probleme numai ca de o saptamana sa zic, ma doare in partea stanga (acolo unde stiu ca era sarcina) - nu este o durere puternica ci mai mult o senzatie. la medic a ramas sa merg dupa 3 luni ptr histerosalpingrafie sa vedem in ce stare sunt trompele dar pana ajung acolo (oricum acum mai este o luna) vroiam sa stiu daca cineva a mai ramas cu dureri dupa extrauterina tratata cu metotrexat.
si inca ceva: daca as ramane insarcinata in perioada asta, ar fi vreo problema? adica metotrexatul in cat timp se elimina din organism? si ce riscuri sunt de a face dinnou extrauterina?
daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns,
va multumesc mult

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

Draga mea, imi pare rau ca n-am vazut subiectul mai demult, dar tot e ok si acum sa-ti raspund, cred. Eu am avut SEU remisa cu metotrexat in 2004. Nu am facut HSG si am ramas insarcinata din nou in 2006 si acum am un bb dulce de 8 lunishoare pe care il ador. Ce pot sa-ti spun cu siguranta e ca E ABSOLUT INTERZIS sa ramai insarcinata cel putin 6 luni. Metotrexatul e un citostatic, dupa cum probabil stii si e ffff toxic si se elimina destul de greu din organism. Dr mea mi-a zis clar cel putin 6 luni, eu am asteptat aproape un an, sa fiu sigura. Mi-a fost teama sa nu fie tot SEU, dar m-a ajutat Doamne Doamne si n-a fost. Iti tin pumnii sa fie si la tine la fel. Si eu am avut dureri pe partea cu sarcina ceva timp dupa asta, chiar mi-era teama permanenta sa nu fie apendicita sau sa nu se sparga trompa, chiar si dupa ce beta hcg a confirmat faptul ac se resorbise sarcina...
Multa multa sanatate si succes! Tine-ma la curent si daca vrei si alte detalii, da-mi pm.

Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
http://community.webshots.com/user/violettan71

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flo.flo spune:

Multumesc mult Viloetan ptr raspuns - mi-a fost de mare ajutor. M-ai lamurit in legatura cu durerea chiar nu stiam daca mai este normal sa ma doara si dupa o luna de zile. Chiar si acum ma doare un pic in locul acela. Cat despre perioada pe care trebuie sa astept pana sa pot ramane dinnou insarcinata medicul nu mi-a spus nimik dar eu ma protejez pana o sa merg dinnou la control (adika peste o luna) si atunci o sa-l intreb.
Multumesc mult pentru lamuriri
si felicitari ptr bebe (sa fie sanatos frumos si baftos)- mi-ai dat multe sperante (sunt cam in butoi)
te pup si o zi buna in continuare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Daca mai trece cineva pe la acst subiect, as dori sa stiu cat metotrexat vi s-a administrat si daca ati avut reactii neplacute in urma acestuia.Eu am fost operata in decembrie cu pastrarea trompei dar nivelul hcg nu este inca asa cum considera medicul ca e bine, adica 0.Am fost sunata sa merg la cabinet dupa ultima analiza hcg ( Canada)si presupun ca tot nu e ok ( ei suna numai in caz ca e ceva in neregula)si voi ajunge sa iau acest medicament.Nu sunt deloc incantata de el si as vrea cateva pareri de la cele care au fost in aceeasi situatie.
Multumesc

Mergi la inceput

Buna Arinna
Iti raspund tot eu, wow, a trecut deja un an de la neplacutul eveniment. In fine, metotrexatul, din cate am inteles din spital de la dr, se administreaza in functie de greutatea corporala a pacientei dar nu as sti sa-ti spun exact ce si cum. Si nu, nu am avut reactii neplacute de la el, de fapt nu simti nimik. Mie mi s-au administrat doua doze la interval de doua zile deoarece dupa prima doza bhcg-ul nu ajunsese la 0.
Ce nu inteleg eu la tine, cum de ai fost operata si nu s-a rezolvat. adica operatia a fost facuta pentru scoaterea sarcinii de pe trompa, nu? cum de trebuie sa mai faci si metotrexat atata timp cat asta este pentru oprirea sarcinii din evolutie? probabil te-au chemat pentru altceva ....

numai bine iti urez

Sper ca in curand o sa fiu si eu
http://.

Mergi la inceput

Flo, multumesc mult pentru raspuns .Se pare ca in unele cazuri este necesar, am citit pe net, poate chiar un articol al DC, nu mai stiu exact.Uneori, dupa operatie conservatoare raman urme de tesut sau celule din placenta(de aceea se face hcg dupa interventie,pt verificare) si sunt necesare si medicamente .Alteori,se incerca doar cu medicament si se poate ajunge ulterior la operatie. Din pacate eu ma incadrez -se pare- in prima situatie.Operatia a fost facuta pe 31 decembrie si pana acum( 2 luni jumatate) cred ca nivelul hcg trebuia sa fie O.Medicul mi-a spus ultima oara ca tot nu e 0 si am repetat-o ,apoi am primit telefon sa merg marti(care urmeaza).Alt motiv nu vad, pt ca doar acest test mi s-a facut.
Ma intreb daca ce a mai rams trebuie eliminat sau se distruge acolo, pt ca trompa nu mai e Ok dupa operatie,apar aderente, cicatrici- am inteles. Pe de alta parte mi-e tama de o noua extrauterina desi sansele de a ramane insarcinata sunt f mici dupa operatie. Cealata trompa e blocata si in pluss am si niste fibroame f mari. Plus vasrta- aproape 42. Am fost tare suparata cand mi s-a depistat- si asta numai pt ca am insitat sa merg la urgenta si sa ma controlez atunci cand am aflat ca sunt insarcinata, stiind ca as avea o sarcina cu risc datorita varstei si fibroamelor.
Nu-mi place ideea de citostatic si am auzit ca e f toxic. Dr imi explica ceva de medicamente in cazul unei extrauterine depistate f devreme( cum spuneam, stau in canada)deci se pare ca aici se administreaza tablete.
Tie ti s-a facut injectabil sau ai luat tablete ? Cred ca injectabil e mai putin toxic...

Weekend placut iti doresc si bb cat mai repede

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrmoana spune:

Acum am descoperit subiectul asta. Stiam ca mai exista unul sub acelasi titlu.
Flo parca vorbesti despre mine.

Eu in octombrie anul trecut am avut o sarcina extrauterina. Am stat in spital 2 saptamani, mi s-a administrat o doza dubla de Metotrexat, cred ca 100 de ml. Sper sa-mi amintesc corect. M-au tinut sub supraveghere, la 2 zile faceam ecografie + beta HCG. In sfarsit dupa 2 sapt, cand beta HCG-UL scazuse foarte mult, si nu mai eram in pericol, am plecat acasa. Doctorul mi-a spus, ca si tie, ca ma asteapta sa fac HSG-ul, pt ca la extrauterine , se pare, poate sa mai ramana ceva pe trompa. Inca n-am ajuns la el. Mie mi-a spus ca nu am voie 3 luni sa raman gravi dupa Metotrexat.

Si pe mine ma incearca inca o usoara durere in partea stanga, unde a fost sarcina, de fapt e mai mult ca o senzatie de arsura.
oana
"Where there's a will, there's a way."
http://tt.lilypie.com/KBUcp2.png

Mergi la inceput

Arinna, injectabil a fost metotrexatul. Din cate am inteles sarcina se distruge acolo, eu una nu am eliminat nimik. Cum a spus si vrmoana trece ceva timp pana dispare tot de acolo de pe trompa. Eu stiu ca sansele dupa operatie sa ramai sunt mari pentru ca am inteles ca iti curata si trompa acolo de eventuale aderente, nu stiu zic si eu.. Sper din tot sufletul sa reusesti sa ai bb pe care ti-l doresti.

Vrmoana, durerea (mai exact senzatia de arsura cum ai spus) la mine parca nici acum nu a trecut si am un an de la extrauterina. Am vorbit cu medicul despre durere la vreo 3 luni dupa extrauterina mai ales ca ayunci imi cuprindea si piciorul si mi-a spus ca sigur nu este de la extrauterina. Ca sa ma linisteasca, m-a controlat, mi-a facut ecografie, hsg, paps, colposcopie, clamydia si totul arata perfect normal. Iar acum, la un an dupa extrauterina, am facut laparosopie si daca era sa fie ceva acolo care sa-mi dea dureri, sigur descoperea. Probabil ca am ramas cu o sensibilitate ceva sau e totul in capul meu. Nu stiu....
Tu de ce nu faci hsg-ul, e important sa vezi cum mai sunt trompele...

Sper ca in curand o sa fiu si eu
http://.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrmoana spune:

O sa merg sa fac si HSG-ul, dar sincer as prefera laparoscopia. Mai am un HSG facut la Giulesti in 2007 si nu am amintiri prea placute de atunci.

oana
"Where there's a will, there's a way."
http://tt.lilypie.com/KBUcp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

Oana, 3 luni, doar??? Cred ca se cam joaca cu foculdr tau. E minim 6 luni, crede-ma!
Arinna, iti tin pumnii, dar, ca sa te linistesti putin,metotrexatul nu e chiar atat de toxic, in sensul ca se face tratament f indelungat pt poliartrita reumatoida,psoriazis etc. La dozele care se fac pt SEU,crede-ma, e ca si cum n-ar fi. Iti tin pumnii sa rezolvi repede si sa ai si bb curand!

Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
poze Laurash

Mergi la inceput

Violetan, multumesc mult pentru informatii, ma simt mai bine.
Flo,Vramona, si eu am durere uneori in partea unde e trompa operata...azi am avut o durere ca de cutit...Dr mi-a spus data trecuta ca poate e de la fibroame, ca sunt f mari, dar cine stie...
Flo, Dr de aici zicea ca trompa e afectata, nu mai e ca inainte dupa operatie..si ca sunt sanse mici de bb.cat ar fi de mici de bb pe atat de mari sunt sa am din nou extrauterina - motivele pt care am avuto- deja exista in continuare plus trompa afectata acum.Nici nu mai pot sa ma gandesc la bb dupa cat am tras...mai ales emotional...am stat internata la maternitate si auzeam zilnic bebelusi plangand, a fost foarte greu...pana de curand nu mai puteam auzi copil plangand ca il asociam cu cea ce a trebuit sa se intample in spital...FF greu, nici nu ma gandesc sa mai trec prin asa ceva si nici nu stiu ce sa fac in continuare, sa evit sau nu o sarcina.
Vramona,mie mi s-a parut destul de neplacuta laparoscopia,implica anestezie generala iar firele, in cazul meu, nu s-au resorbit total nici intr-un an, in zona ombilicului...nu stiu de ce.Iti doresc sa iti fie mult mai usor la urmatoarea HSG.

Mergi la inceput