Am nascut in aug.07 si beneficiez de idemnizatie crestere copil. Intre timp am ramas gravida si o sa nasc in noiembrie 08.
Intrebarile mele sunt:
1. chiar daca beneficiez d idemniz. crestere copil o sa mai am dreptul la concediu de lauzie cu 85% din salariu? Daca da, din ce venit se calculeaza cei 85%.
2. Daca intre timp se schimba legea si o sa luam 85% din venit ca idemnizatie (Doamne ajuta), in cazul meu pentru al doilea copil din ce venit o sa se calculeze?
3. Mai ma gandeam la varianta, ca pana nasc, sa ma reintorc la servici, si sa-mi iau concedii medicale...in cazul acestor concedii medicale, % din ce venit se calculeaza?
Sper ca m-am facut inteleasa, ideea este ca vreau sa beneficiez de cat mai multi bani,penru ca nu mai faca fata cu cheltuielile....sau poate ma invatati voi ce alta metoda sa mai adopt.
Andrei (aug.2007)
S-a raspuns in multe randuri la exact aceste intrebari. Este suficient sa te uiti un pic si vei gasi aceste raspunsuri.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa
Iti zic eu, repede, dar Marius are dreptate!
quote:
Initial creeata de teodoran
1. chiar daca beneficiez d idemniz. crestere copil o sa mai am dreptul la concediu de lauzie cu 85% din salariu? Daca da, din ce venit se calculeaza cei 85%. Da, ai dreptul; aproximativ 85% din salariul minim pe economie (500 RON pe luna).
2. Daca intre timp se schimba legea si o sa luam 85% din venit ca idemnizatie (Doamne ajuta), in cazul meu pentru al doilea copil din ce venit o sa se calculeze? Cata vreme nu este publicata o lege, nu-ti poate garanta nimeni ca se va aplica intr-un fel sau altul; nu te baza pe nimic.
3. Mai ma gandeam la varianta, ca pana nasc, sa ma reintorc la servici, si sa-mi iau concedii medicale...in cazul acestor concedii medicale, % din ce venit se calculeaza? Tot aproximativ dintr-un salariu minim pe economie lunar.