cine stie?
As vrea sa cunosc prin intermediul acestui Forum pareri despre implantul dentar.Am citit citeceva despre acest lucru si am cunoscut pe cineva care si a facut implant,dar parerile sunt foarte variate,la fel si preturile.Persoana in cauza platise 300 euro.Pe net am vazut preturi pina la 1000,iar eu auzisem ca a scazut pretul.As vrea sa cunosc si parerea voastra.Cunosc un caz care a facut complicatii mari din cauza unor implante dentare.Avea hepatita si in urma acestor implanturi starea ei de sanatate s a inrautatit atit de tare provocindu i moartea,in final.Verdictul medicilor,asta a fost;implanturile iau afectat sistemul imunitar.
Raspunsuri
eva03 spune:
Eu nu stiu multe despre implanturile dentare. Pot numai sa iti spun ce se intampla, asa cum stiu eu mai bine sa relatez senzatiile pe care le-am trait si le traiesc ca proaspata purtatoare de implanturi dentare.
Intai eu am platit suma de 1600 euro pentru trei implanturi. Din nefericire (sau din fericire pentru ca era ultima solutie), mai am inca nevoie si imi voi mai pune.
In al doilea rand, pentru mine nu mai exista nici o alta solutie. Asa ca m-am hotarat sa risc. Nimeni nu iti poate garanta nici daca organismul nu iti va respinge implantul si nici durata lui de viata, asta din cate am citit. Tot acolo spuneau ca unele dureaza 7 ani, altele 10 ani.
Ca si operatie, dureaza in jur de o ora, doua, chiar trei, depinde si de tine si de medic. Evident ca se face sub anestezie locala. Nu te doare foarte tare, doar ca iti amortesc falcile de tinut atat de mult gura deschisa la maxim. Acum depinde si de zona in care ai nevoie de implant. La mine au fost masele. Ce am aflat dupa aceea: ca te umfli serios, ca te doare cateva zile destul de tare, ca te invintesti cateva zile.
In timpul operatiei ti se implanteaza in os niste piulite. Se cicatrizeaza, iti scoate firele (cel putin asa s-a petrecut la mine) si iti pune in aceste capsule niste suruburi. Eu nu am stiut ce se intampla, dar am aflat pentru ca au inceput sa-mi tremure implanturile in gura si, in final, unul a cazut. Atunci am putut sa vad ca era un surub in toata regula care era pus in capsula din interior.
Prima oara crezusem ca organismul mi-a respins implantul... Din acel moment, cum se desuruba unul si se clatina, ma spalam frumos si il insurubam la loc
Mi s-a atras atentia ca igiena trebuie sa fie perfecta si ca nu am voie sa fumez. Ei bine, ce am gasit eu cel mai bine de facut? Sa ma reapuc de fumat dupa doi ani de pauza! Acum...???
Alte informatii pe care eu le-am primit au fost: cu privire la fumat: se referea la fumatorii inraiti..., iar cu privire la acceptarea implanturilor: depinde de starea de sanatate a persoanei in principal. Alte persoane mi-au spus ca nu e indicat dupa varsta de 30 ani ca nu sunt sanase de reusita.
Desi am abaterile mentionate mai sus, eu sper din tot sufletul ca organismul meu sa nu le respinga.
Iti doresc multa sanatate. Sper ca ti-am fost de folos si astept daca mai ai intrebari.
roxanaz spune:
subiectul despre implantul dentar este aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78491
mut si aceste mesaje acolo si puteti continua discutia. multumesc pentru intelegere.
Roxana