intrebare de copil

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

e superb ce ai scris, patou - nu putem stii exact daca asta o fi cauza problemei, dar e adevarat ca in multe cazuri copiii au copmortamente regresive intr-o incercare (inconstienta, bineinteles) de a se recompune pe sine sau de a-si recompune lumea ...
Cred ca asta facem adesea si noi, adultii, in multe dintre actiunile si relatiile noastre...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rromanitza spune:

Salutare fetelor!
Amuzante intrebari pun copiii nostri uneori!Pe mine ma intreaba David cand a aflat d noul bb din burtica:cum a ajuns acolo?L-ai inghitit?Ce sa ii spun?Cum a ajuns acolo? Raspunsul a fost k mi l-a dat tati pentru k el nu avea timp sa il tina, fiind mai mereu la servici....
TISINA daca citesti mesajul afla k si eu sunt in Beijing si tare dragutz ar fi sa n putem vedea sa vorbim una alta....tel.13439993552 Dana.
salutari si sa fiti sanatoase fetelor!!!!

unu si 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

Eeee..si Codrin are intrebari dinastea....
Si acum stie ca imbatranim si dupaia murim....I-am spus..si a inteles...si stie ce inseamna..ca ne mai spune "mami sa nu imbatranesti", sau tati daca se loveste "sa nu mori".La inceput ne-a fost greu , aveam un nod in gat..dar incet incet am lluat intrebarile lui pur si simplu fara sa ma gandesc la "moarte.
O data, la iarba verde, la nisip, ne sapa groapa...sa ne bage cand imbatranim si murim...:)).Ne distram...
Stie ce e cimitirul, dar nu a vazut niciodata un om...mort...Scuze..eu sunt mai directa.
Noi mereu ii spunem adevarul despre tot..o sa inteleaga....candva..
Nu m-a intrebat cum a ajuns bebe in burtica, dar m-a intrebat cum mananca..si i-am explicat ca intre mami si bebe e un cordon (ombilical) prin care ajuge mancarea la el, si acum explica si el tuturor.

Sorana 18+ si Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
http://community.webshots.com/user/lorellay15

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amoga spune:

quote:
Originally posted by ileanna

Eu am citit-o putin pe Francoise Dolto care zice ceva de genul ca trebuie sa li se explice pur si simplu cum stau lucrurile. Fix atunci cand apare intrebarea, fara amanari si fara explicatii complicate.

Eu n-am citit-o pe Francoise Dolto, insa fix asa am in plan sa fac cind a fi sa se puna pe tapet subiectele pomenite aci. N-as cauta sa "infrumusetez" batrinetea sau moartea, dupa cum nici n-as cauta sa le prezint ca pe un mare bau-bau (cum, apropo, pare sa fie pentru o parte din cei ce-au luat cuvintu' pe fir ;-)).

IMHO, ciclul vietii trebuie explicat in contextul mai larg al ciclurilor din Natura (anotimpuri, plante, animale,...). Copilul trebuie ca a observat cite ceva din toate astea (ca anotimpurile se repeta, ca plantele cresc si se-ofilesc, ca animalele traiesc si mor, etc.), si probabil ca nu e speriat sau impresionat in nici un fel de ele. As banui ca daca si viata omului (cu toate etapele sale) ii e prezentata ca fiind un lucru firesc si natural, n-o sa sperie nici de ce-l asteapta (pe el si pe parintii lui).

A.M.

ps/ Apropo, pentru cei speriati de perspective -- sunt unii oameni de stiinta care cred ca pot invinge imbatrinirea (si, probabil, moartea). Aubrey de Grey e unul dintre ei. (Si pentru cei care chiar au timp --mdeh, dat fiind ca nu mai imbatrinesc ;-)-- de citit articole lungi pe acest subiect, iaca-ta-l pe cel in care am auzit eu prima oara pomenindu-se de de Grey: www.technologyreview.com/Biotech/14147/page1/" target="_blank">Do You Want to Live Forever?.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Eu am "infrumusetat" un pic
Adica eu o sa imbatranesc, ceea ce o sa insemne ca n-o sa ma mai duc la serviciu si o sa stau acasa. Si ea o sa se duca la serviciu (cum ma duc eu acum). Iar copilul sau copii ei or sa stea cu mine cand o sa fie ea la serviciu.
La noi a fost mai greu cu explicatul pentru ca mama mea a murit si Monica, neavand bunica, are teama ca si eu voi muri repede.
Si ii tot zic ca nu, eu n-o sa mor repede, ca eu vreau sa vad copilul ei. Ca eu o sa fiu acolo sa o ajut, sa stau cu copilul ei, etc ....
Si evident eu o sa fiu o batrana draguta, care o sa spuna povesti copiilor si o sa fac si mancare .....

Sorana si Monica (5 ani)

Mergi la inceput