indemnizatia de crestere a copilului

indemnizatia de crestere a copilului | Autor: puicav

Link direct la acest mesaj

A o rugainte, sa a ajutati cu o inforatie despre indenizatia de crestere a copilului.
Sunt angajata din ianuarie 2006;a lucrat la o fira x pana in 23 octobrie 2007, data la care i-a expirat preavizul pt ca incepand cu data de 1 noiebrie 2007 a inceput lucrul la fira unde lucrez si in prezent(priele 2 luni contract deterinat si apoi de la 1 ianuarie pe perioada nedeterinata).In ianuarie (2008)a raas insarcinata , DPN ar fi pe 26 septebrie.
Intrebarea este daca voi beneficia de indenizatia de crestere a copilului avand in vedere ca a avut intreruperea aceea de 7 zile.
Va ultuesc foarte ult

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

Eu spun ca DA..iei indemnizatia...se iau in calcul fractiile de luna...

Lorellay 5+ si Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
http://community.webshots.com/user/lorellay15

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

E Ok, dar sa nu mai ai alte intreruperi.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puicav spune:

Va ultuesc foarte ult!
Nu ai alte intreruperi si cu cele 126 de zile ajung la 1 an vechie la actuala fira..cred ca este super asa.
Va ultuesc inca o data

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

quote:
Originally posted by puicav

Nu mai alte intreruperi si cu cele 126 de zile ajung la 1 an vechime la actuala firma..

Nu se pun toate cele 126 de zile, ci numai cele pana la nasterea copilului. Dupa nastere trebuie sa-ti lasi minum 42 de zile (calendaristice).

Mergi la inceput

Da , las cele 42 de zile....dar acelea nu se pun?!

Mergi la inceput

Corect maxim 84 de zile.

Marius Pernes
Pagina legislativa

Mergi la inceput

ok, dar daca nu ii iau prenatal si erg la servici pana aproape de data nasterii....zilele raase se pun????
Merci si scz..pt nepricepere

Mergi la inceput

Eu nu am priceput ce anume intrebi. Ce sa se puna? Poate reformulezi. Poti sa mergi la serviciu pana nasti si atunci cele 126 de zile maxim admise pot fi luate dupa nastere.

Marius Pernes
Pagina legislativa

Mergi la inceput

"Nu se pun toate cele 126 de zile, ci nuai cele pana la nasterea copilului. Dupa nastere trebuie sa-ti lasi inu 42 de zile (calendaristice)."..la ce spunea rozi a referea; pt ca eu a gandea ca ipreuna cu cele 126 de zile voi depasi un an vechie la fira actuala si nu va ai trebui sa-i fac griji pt cele 7 zile de intrerupere(dar Rozi a spus ca nu se iau in considerare toate cele 126 de zile....si eu a intrebat daca le iau dupa nastere..se iau in considerare???).Nu stiu daca acu a fost suficient de "clara"

Mergi la inceput

In acel an anterior datei nasterii intra dupa caz oricare combinatie
1 an efectiv lucrat
....
11 luni lucrat si 1 luna prenatal
.....
10 luni lucrat si 2 prenatal

si asa mai departe

in concluzie nu este necesar sa lucrezi 1 an dar sa fie un an asigurat unde in acel an se considera si concediile medicale sau concediul prenatal sau somaj. Din ceea ce scrii tu este chiar ok pentru ca la data nasterii vei avea 1 an acoperit din munca efectiva si prenatal deci este OK.

Marius Pernes
Pagina legislativa

Mergi la inceput