Se poate negocia dobanda cu banca?
Fetelor, are cineva un credit la Tiriac(Unicredit)? Noua ne-au marit comisionul pe nepusa-masa si a crescut brusc rata de la 300 la 360 euro...destul. Vrem sa ne luam la hartza cu banca, care, dupa ce am facut o sesizare, ne-a trimis un contract nou (vor sa ne prosteasca in continuare, ne propun o schimbare de dobanda, un calcul atat de alambicat incat nu-ti dai seama din prima ca e neavantajos pt noi) Vroiam sa stiu daca mai e cineva in situatie si ce a facut.
http://bd.lilypie.com/aiOCp2.png
Raspunsuri
adelaki spune:
quote:
Initial creeata de SilviaPop
Fetelor, are cineva un credit la Tiriac(Unicredit)? Noua ne-au marit comisionul pe nepusa-masa si a crescut brusc rata de la 300 la 360 euro...destul. Vrem sa ne luam la hartza cu banca, care, dupa ce am facut o sesizare, ne-a trimis un contract nou (vor sa ne prosteasca in continuare, ne propun o schimbare de dobanda, un calcul atat de alambicat incat nu-ti dai seama din prima ca e neavantajos pt noi) Vroiam sa stiu daca mai e cineva in situatie si ce a facut.
http://bd.lilypie.com/aiOCp2.png
ce comision v-au marit? sau e vorba de rata dobanzii?
in general rata dobanzi nu se negociaza, doar comisioanele (administrare, rambursare anticipata, etc). banca iti trimite noul grafic de rambursare cu noua dobanda. acest grafic se considera acceptat daca nu ii informezi ca nu esti de acord in n zile (de obicei 30, depinde ce ai tu in contract). daca nu esti de acord, poti da banii inapoi la banca fara sa platesti comision de rambursare - eventual poti lua un alt credit de la o banca cu dobanzi mai mici.
Atentie: daca voua v-au marit rata dobanzii, insa ei continua sa dea acelasi tip de credit cu dobanda mai mica, ii poti reclama la opc.
Adela si bebe Darius (7.11.2007)
DRAGM spune:
SCUZE SILVIA
Din gresala am apasat pe enter si s-a dus decat numele tau.Te rog sa te uiti pe contractul pe care l-ai semnat prima data si sa citesti toate caluzele de acolo si vezi ce drepturi are banca asta inainte de a face recalmatie.Sunt smecheri si iti inchid gura imediat cu clauzele din contract,pentru ca trebuie sa fie unul care spune ca banaca are dreptul sa..... dar in principiu ar trebui sa te anunte(uneori contractul mentioneaza ca schimbarile nu se anunta se afiseaza la avizierul bancii). rata dobanzii cum zice si adelaki s-a modificat deorece comisioanele de administare nu mai au cum sa se modifice ,totusi citeste clauzele f bine si apoi mergi peste ei mi se pare c-am mult 60 euro marirea ratei,cred ca a crescut considerabil rata dobanzii.Si un sfat cand semnezi ctr cu banca citeste de o suta de ori tot contractul pana pui semnatura pe el.Bafta.