Strumfi de iulie-august 2007 (71)
Raspunsuri - Pagina 9

Simo78 spune:
Tot eu..peseu...cu 85-90% tzitzi, Matei a luat in greutate cele 500 de grame scrise la carte pentru luna a 7-a. Deci eu nu ma plang de cum arata {ptiu ptiu)...doar ca e tare atasat de tzitzi (si de mine nu mai zic, umblu cu el peste tot ca maimutza)...doar ca ma gandesc cu groaza cand tzitzi nu o sa mai fie, CAND o sa ii placa gustul mancarii? CA el se stramba la orice!
Otilia medicul de familie sau pediatrul. De obicei, medicul de familie daca nu are competenta nu prea se baga la bebelushi. Acum, norma, depinde si de medic.
Simo mami de Matei
Viata unei fetite de 4 ani - haideti sa o salvam

Simo78 spune:
Pepeseu...Lia da, de cand ma scuipa cu piure, ii dau si fierte. Le fierb mai putin, adica sa nu fie chiar sfaramate si i le dau in mana. Nu vrei sa stii ce face in jurul lui si pe haine. Dar ieir am fost f fericita ca am gasit urme de banana in caca
Uf! Edit: il pun si la 10-14-19 in scaun si incerc cu lingurita cele 2 guri pe care le accepta. Eu insist. Sa nu crezi ca am fost mereu asa senina. Dupa ce am bocit ca numai al meu nu are un program..bla bla...am hotarat sa fac ca si pana acum, adica sa merg pe mana lui. Pentru ca pana acum asa am facut si a fost bine.
Simo mami de Matei
Viata unei fetite de 4 ani - haideti sa o salvam

otim spune:
noi adoram marul facut pasta ( ar putea manca si daca e super satul ) si atunci mami (adica eu ) profitam la maxim (cat mai merge ) adica : lingurita in care se afla un pic de pireu de legume se trece prin mar si se da copilului si e yamiii ( zice mami in timp ce-si hraneste pruncul ) iar apoi o lingurita de mar curat ( ca altfel a incurcat-o mami ) si uite asa in 1/2 ceas reusim sa papam inspre tot
astea sunt metode aplicate acum cand ne indreptam spre noua luni (pana acum nu erau comentarii la capitolul mancare )
Otilia lui Laurentiu Ovidiu

cafera spune:
Liadorian, eu eram una dintre mamicile al carui copil nu manca nimic. Dupa ce s-a intarcat singura, nici macar laptele praf nu il accepta, eram disperata cand vedeam scutecele uscate si fontanela usor depresata.
Imi venea sa urlu, mai ales ca surioara ei a supt pana la un an si papa si destul de bine.
Am in schimb o doctorita luminata, care mi-a zis ca bebelusul e bombardat de nou din toate partile si uneori face fata mai greu unor lucruri. Dintre acestea si mancarea. Ca uneori poate accepta mai usor unele consistente numai si numai ca i se par mai prietenose si mai aproape de cunostintele pe care le are deja. Astfel, poate accepta o mancarica foarte bine pasata si moale, pentru ca e mai aproape de "intelesul" sau.
Mie mi-a recomandat ca masa sa se ia in liniste, fara alti stimuli: adica televizor, jucarii, lucruri care sa distraga atentia. Asta tocmai ca bebe sa inteleaga mai bine ce se intampla sa poata descoperi culorile mancarii, gustul, consistenta si sa se imrieteneasca.
La mine a functionat toata povestea. Acum e o mare papacioasa cum spuneam mai sus.
Pupici! Daca te-am ofensat cu ceva in postarile anterioare, scuze!

liadorian spune:
quote:
Originally posted by Simo78
Pepeseu...Lia da, de cand ma scuipa cu piure, ii dau si fierte. Le fierb mai putin, adica sa nu fie chiar sfaramate si i le dau in mana. Nu vrei sa stii ce face in jurul lui si pe haine. Dar ieir am fost f fericita ca am gasit urme de banana in caca
Uf! Edit: il pun si la 10-14-19 in scaun si incerc cu lingurita cele 2 guri pe care le accepta. Eu insist. Sa nu crezi ca am fost mereu asa senina. Dupa ce am bocit ca numai al meu nu are un program..bla bla...am hotarat sa fac ca si pana acum, adica sa merg pe mana lui. Pentru ca pana acum asa am facut si a fost bine.
Lasa ca si eu fac haz de necaz... Si ma joc de cateva ori pe zi cu lingurita, numai cat sa facem body painting cu legume. Zic si eu ca perseverenta e mama invatarii. Pai am sa ma duc sa citesc iarasi ceva despre primul ajutor in cazul in care bebe se ineaca cu mancare si incerc sa-i dau si Unei ceva in manutza. Deci ar fi culmea sa-i placa asa, ea care numai blenduit inghite!

cafera spune:
Si inca ceva...
Aparitia dintisorilor poate diminua pofta de mancare.
Pai mancati voi cand va sacaie maseaua, puteti?

X-ray spune:
oooo imi place atmosfera ,va laud sa nu va puneti repede coada pe spinare sa plecati
otilia piticul meu bolnav de pe creier ma indeamna sa ma duc cu fata odata pe luna sau la doua luni la control la pediatra care a urmarit-o de cand am ajuns cu ea acasa.o masoara(lungime si perimetru cranian) o cantareste,se uita in gat,urechi,o palpeaza peste tot,ii verifica articulatiile.eu am senzatia ca nu as fi obiectiva daca i-as face eu toate astea,plus ca-mi lipseste experienta clinica si mi-e frica sa nu cumva sa minimalizez eu ceva.in fine paranoia e mare si in capul meu.
cu decalotarea eu imi spun parerea personala si daca ma ajuta Dumnezeu sa mai am un copil si sa fie baietel eu nu as astepta sa treaca ani sau anumite perioade ca sa se decaloteze singur.unii pediatri recomanda 3 ani varsta pana la care se poate astepta cu un penis nedecalotat complet.mihnea al milenei(miillyy) a facut infectie urinara destul de urata cam pe la 5-6 luni,drept e ca nu poate spune nimeni sigur ca de la faptul ca se instalase fimoza a facut asta,dar poate fi una din cauze. a mers in timisoara la un chirurg pediatru la clinica lui cioata l-a fortat acolo putin cu o pensa chirurgicala si acum e totul ok.
lia elisa are 9 luni si 2 saptamani si mananca totul blenduit,cum schimb consistenta cum nu mai mananca.am incercat si la inceput sa-i dau pasat la furculita dar numai asa mananca.ea mai are o problema,defapt o avea si cand era numai pe lapte,se ineaca ffff usor,e ceva de speriat.am incercat sa-i dau in mana tot felul de chestii, sa se invete sa mestece nu sa inghita ca un curcan, dar era sa ajung iar la urgenta, asa se ineaca...la mine chestia asta cu inecatul ma omoara zau....
eu i-am pus in steamer o rosie 2 morcovi,un dovlecel,porumb.asta e pranzul pe 2 zile plus carnita.de dimineata a papat para cu iaurt si 2 lingurite de cereale.acum sa vad la cina
alina mamica bulinei www.youtube.com/watch?v=54C4rgga0L0" target="_blank">Elisa (20 iunie 2007)
votati bulina www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=5" target="_blank">aici(asacreste) si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=17" target="_blank">aici(elisadescoperindlumea)
povestea noastra...

otim spune:
quote:
Originally posted by cafera
Si inca ceva...
Aparitia dintisorilor poate diminua pofta de mancare.
Pai mancati voi cand va sacaie maseaua, puteti?
Mamica de printese
bine zis
Otilia

liadorian spune:
O, cafera, eu nu ma ofensez usor! Multam pentru randurile despre mancare. Aplicam si noi politica asta cu "pofta buna! multumim! si la masa nu vorbim!". Deocamdata e inutil... Mi se pare insa interesanta chestia asta cu exploratul mancarii. Una nu ar manca mar ras nici batuta. In schimb daca il are ea in mana sta si jumatate de ora si linge, roade, miroase, limpaie etc. De vreo doua ori mi-a stat inima in loc fiindca desprinsese bucatele de mar pe care se straduia sa le inghita asa, nemestecate. Si a reusit fara incidente. La urma mi-am facut cruce si-am zis saru'mana ca mananca si ea ceva fruct!

cafera spune:
Alina.a, bun meniu. Eu rosie nu i-am introdus inca. Pot sa o fac la 8 luni si jumatate?