Strumfi de iulie-august 2007 (71)
Raspunsuri - Pagina 17

gogosel spune:
blueiris, vezi ca este un talon in revista cu care poti comanda toata colectia. eu am cd-ul cu "sunt obosit". ultimul era parca "sint furios"? nu mai stiu. sunt super toate.
eles, decalotarea nu are nicio legatura cu crestera putzei. spun asat ca am fost la dr basca si el ne-a spus. nu strica sa mergi la un control cu bebe. este la sp grigore alexandrescu si la clinica diagnosis. si ne-a mai spus sa il curatam acolo cu apa si sapun si fara insistente prea multe, cat se poate, sa vina decalotarea de la sine ...in timp. si daca nu se poate , sa mergem pe la 1 an la dansul sa o facem. pana atunci nu are niciun rost sa chinuim copilul.
noapte buna , strumfarime!
pupici!
gogosel, mamica lui rares-mihai
(11.08.2007)
poze noi

Vivela spune:
Blueiris, pt parerea ta despre reguli aici, ALTE reguli!! Numai gandul asta ma face
.
Eu cred ca se trece cu vederea ca suntem o gasca de femei fiecare cu problemele ei acasa, cu copil/copii mici, cu frustrari, cu PMS, cu nopti nedormite, etc, adica cu nervii prastie, si numai niste reguli noi nu ne trebuie.
Despre situatiile de criza cu bb, mi se intampla destul de rar sa-mi vina sa-mi iau campii, dar se intampla. Odata, mai demult, am tipat la el, i-am zis "hei" mai tare, sa-i rup ritmul de urlat, sa vada ca sunt acolo. S-a speriat si si-a pus buza in jos f dezamagit si a inceput sa planga ALTFEL . Imi venea sa-mi dau una in cap pt faza asta, dar de fiecare data cand imi vine sa tip din nou la el, am in minte imaginea lui cu buza lasata (are o fatza...
).
Gogosel, si D asculta toata ziua muzica in special clasica, de la Baby Einstein, ii place f mult (si mie, din fericire) si am observat ca atunci cand suntem in alta parte, afara sau undeva unde nu am muzica, uneori isi canta singur . Mereu ii zic ca-l face mama cantaretz
.
Mai fetelor, de ca va simtiti marginalizate? De ce ziceti "discutiile voastre"? Ia sa faceti bine sa va bagati in toate discutiile, ca nu sunt ale nimanui. Cred ca toate am pus la un moment dat intrebari si au trecut neobservate, dar nu cred ca e rea intentie din partea celorlalte.
Eu am incercat pe cat posibil sa raspund sau sa impartasesc din experienta mea atunci cand am avut ce zice, cand nu, am tacut sau am pus un banc .
Nu vreau sa fac pe psiholoaga (nu sunt si nici nu am studii in sensul asta), dar nu cumva asta e o reactie a faptului ca acum simtim nevoia sa fim bagate mai mult in seama? (eu recunosc ca as vrea sa mi se faca o statuie si nu inteleg de ce lumea nu se apuca odata de construit
).
Gabi, mami de D
www.youtube.com/watch?v=7ZscS775ek8" target="_blank">CHILDREN SEE. CHILDREN DO. <-- te priveste si pe tine!

Vivela spune:
Blueiris, Gogosel, eu am adunat multa muzica clasica pt bebelusi. O sa fac un folder mare cu toata muzica, o "sui" pe net si pun link-ul aici. si
pt strumfime.
Edit: Am pus deja aici Mozart for babies (e si pe net, gratis). Save si apoi dezarhivati de 2 ori. Pt celelalte muzici, tb sa arhivez. Dar acum ma duc la nani.
Gabi, mami de D
www.youtube.com/watch?v=7ZscS775ek8" target="_blank">CHILDREN SEE. CHILDREN DO. <-- te priveste si pe tine!

diane_dun spune:
Vivela mersi mult pt link! Tare faza cu statuia, subscriu.
Blueiris
Karli, pot sa sting lumina acum sau iar te las pe intuneric?
Mami de Dani (1 august 2007)

lorinaoo1 spune:
Oh, yeaaah, apuc si eu sa scriu pe forum! Oare sa va mai spun de ce asa tarziu? Sunteti mamici istete, intuiti si singure Nu de alta, dar nu vreau sa par insipida cu laudele sau cu plangerile mele.
Blueiris, Ioana, Vive mi se par foarte pertinente parerile voastre.
Sa nu ma intelegeti gresit. E normal ca dupa atata timp sa tanjim dupa cei neuroni pierduti, dupa cele discutii cand n-aveam treaba acasa (vorba vine)... Orice discutie mai "filozoafa" e binevenita. Dar de la o vreme s-a uitat faptul ca acest topic se numeste Strumfi de iulie-august 2007, deci ei sunt protagonistii discutiilor noastre, ei trebuie sa faca impresie, pe ei trebuie sa-i admiram. Noi suntem doar mesagerii lor. Daca se vor ratiuni logice, intrebari existentiale sau "furtuni in creier", cred ca putem crea un topic numai pt a fi spirituale. Nu condamn pe nimeni care ar cauta asa ceva aici sau in alta parte, din contra. Numai sa nu mai venim cu pretentia ca toata lumea sa stie tot ce s-a discutat, ce s-a intrebat pt a nu se repeta intrebarile sau mai stiu eu... Apare o superioritate ascunsa de genul "Da, s-a mai discutat, vezi de fii mai atenta, ca esti suparatoare" sau "Ce fel de discutie e asta?". Sau (si uite ca torn tot si va fac capul calendar, celor care au timp sa citeasca, evident) am mai remarcat ca exista un "curent" de "moda noua" care combate laudareala vizavi de strumfii proprii, adica nu mai punem linkuri la semnatura ca nu e frumos, nu e intelectual (nu ma refer la persoanele care isi ascund identitatea din motive serioase) sau nu mai spun prea multe despre noi ca suna aiurea si e rusine... Ba faceti-va de rusine! Dati motive de barfa vecinelor si rubedeniilor bagacioase! Dati-le preocupare, "painea" lor de toate zilele, nu fiti haine
Si inca la subiectul cu "bisericutele"... Va reamintesc ca astfel de discutii au mai fost si la odisee si se vor mai duce de acum incolo pana cand or mai ramane 2 persoane pe forum, na! Va mai reamintesc ca suntem 144 de mamici care au caractere diferite, situatii familiale diferite, traiesc in medii sociale si profesionale diferite. E inevitabil ca la un moment dat, ca in orice comunitate, sa nu se creeze afinitati sau antipatii. Oare la voi la serviciu va iubiti cu toata lumea? Chiar nu exista nicio persoana pe care sa o antipatizati personal? Sau in familia voastra chiar iubiti sincer pe toti membrii ei, de la soacre incepand pana la speta n-spe? Hai sa fim sincere unele cu altele si sa lasam iluziile astea de happy family deoparte. E frumos sa deschid DC-ul si sa simt o familiaritate, o senzatie de familie numeroasa, dar in acelasi timp vreau si spatiu, vreau sa pot respira citindu-va. Nu vreau sa ma simt incorsetata de prejudecati, de dominante. Vreau doar sa fiu eu, fie ca sunt fada pt unii, fie ca sunt laudaroasa sau necioplita pt altii, fie ca sunt patetica la ora asta.
Si astea fiind spuse, imi inchei pledoaria aici.
Lavi si Lorina Maria (5 iulie 2007)
www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52208" target="_blank">am jurnal

lorinaoo1 spune:
Alina.a imi pare rau de Shelly si cred ca te inteleg (in sensul ca avem si noi un catel, am mai vorbit despre el)
Eles azi am reusit sa citesc din urma si chiar ma gandeam sa-ti raspund. La problema cu somnul nici noi nu stam f bine. Vive pusese pe mailul comun o carte despre o metoda de invatat copilul sa adoarma singur fara sa fie "traumatizat", adica fara sa planga. Maine, in limita timpului, voi face un rezumat.
Cristina eu am de la o editura mai putin cunoscuta, Viata si sanatate, doua carti destul de interesante, dar sunt cu bataie lunga: una e de Kay Kuzma, Intelege-ti copilul (inca nu am terminat-o) si vorbeste despre emotiile copilului si cum sa reactionam, ca parinti, astfel incat sa nu diminuam increderea in sine a copilului (incredere care se construieste inca din primul an de viata); cealalta e de Nancy van Pelt, Secretele parintelui deplin, in acelasi ton cu prima, cu exemple concrete de comunicare negativa sau pozitiva. Prima stiu ca era si pe net in format electronic. Ma uit maine pe mail sa vad daca este, daca nu, o atasez pt toate mamicile interesate.
Am vazut o multime de strumfi frumosi, nu mai fac lista ca nu-mi ajunge timpul pana maine
Va pupacesc si va doresc un somn lin

Diana2007 spune:
quote:
Originally posted by lorinaoo1
Oh, yeaaah, apuc si eu sa scriu pe forum! Oare sa va mai spun de ce asa tarziu? Sunteti mamici istete, intuiti si singureNu de alta, dar nu vreau sa par insipida cu laudele sau cu plangerile mele.
Blueiris, Ioana, Vive mi se par foarte pertinente parerile voastre.
Sa nu ma intelegeti gresit. E normal ca dupa atata timp sa tanjim dupa cei neuroni pierduti, dupa cele discutii cand n-aveam treaba acasa (vorba vine)... Orice discutie mai "filozoafa" e binevenita. Dar de la o vreme s-a uitat faptul ca acest topic se numeste Strumfi de iulie-august 2007, deci ei sunt protagonistii discutiilor noastre, ei trebuie sa faca impresie, pe ei trebuie sa-i admiram. Noi suntem doar mesagerii lor. Daca se vor ratiuni logice, intrebari existentiale sau "furtuni in creier", cred ca putem creea un topic numai pt a fi spirituale. Nu condamn pe nimeni care ar cauta asa ceva aici sau in alta parte, din contra. Numai sa nu mai venim cu pretentia ca toata lumea sa stie tot ce s-a discutat, ce s-a intrebat pt a nu se repeta intrebarile sau mai stiu eu... Apare o superioritate ascunsa de genul "Da, s-a mai discutat, vezi de fii mai atenta, ca esti suparatoare" sau "Ce fel de discutie e asta?". Sau (si uite ca torn tot si va fac capul calendar, celor care au timp sa citeasca, evident) am mai remarcat ca exista un "curent" de "moda noua" care combate laudareala vizavi de strumfii proprii, adica nu mai punem linkuri la semnatura ca nu e frumos, nu e intelectual (nu ma refer la persoanele care isi ascund identitatea din motive serioase) sau nu mai spun prea multe despre noi ca suna aiurea si e rusine... Ba faceti-va de rusine! Dati motive de barfa vecinelor si rubedeniilor bagacioase! Dati-le preocupare, "painea" lor de toate zilele, nu fiti haine
Si inca la subiectul cu "bisericutele"... Va reamintesc ca astfel de discutii au mai fost si la odisee si se vor mai duce de acum incolo pana cand or mai ramane 2 persoane pe forum, na! Va mai reamintesc ca suntem 144 de mamici care au caractere diferite, situatii familiale diferite, traiesc in medii sociale si profesionale diferite. E inevitabil ca la un moment dat, ca in orice comunitate, sa nu se creeze afinitati sau antipatii. Oare la voi la serviciu va iubiti cu toata lumea? Chiar nu exista nicio persoana pe care sa o antipatizati personal? Sau in familia voastra chiar iubiti sincer pe toti membrii ei, de la soacre incepand pana la speta n-spe? Hai sa fim sincere unele cu altele si sa lasam iluziile astea de happy family deoparte. E frumos sa deschid DC-ul si sa simt o familiaritate, o senzatie de familie numeroasa, dar in acelasi timp vreau si spatiu, vreau sa pot respira citindu-va. Nu vreau sa ma simt incorsetata de prejudecati, de dominante. Vreau doar sa fiu eu, fie ca sunt fada pt unii, fie ca sunt laudaroasa sau necioplita pt altii, fie ca sunt patetica la ora asta.
Si astea fiind spuse, imi inchei pledoaria aici.
Lavi siLorina Maria (5 iulie 2007)
dar vad ca esti suparata !!!
karli, scuze pentru quote dar nu am avut ce sa tai
Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007

Luna1 spune:
Fetelor eu o am pe mama la mine pana marti si nu ma timp de nimic. Trec printr-o perioada foarte aglomerata pe plan personal si ma intreb cateodata cum de mai traiesc la nivelul asta de adrenalina.
Am rasfoit putin capitolul asta si nu prea am inteles si retinut nimic asa ca imi cer scuze ca nu sunt in stare sa devin sfatoasa sau sa imi dau cu parerea.
Sa va povestesc putin despre noi: crestem ca din apa, mult prea repede dupa gustul meu, avem doi dinti, am trecut prin alta greva a foamei insa acum mancam iarasi foarte bine. Adica programul este:
5-6 dimineata lapte
9,30-10 cereale, iaurt cu cereale, fructe cu cereale (una dintre ele nu toate)
13-13,30 pranzul consista din fel principal cu carnita de pui sau peste,legume diverse si desert in general iaurt sua fructe. Aici pot sa ma laud ca Adelise mananca deja pasat, blenderul nu-mi mai este de folos, totul e bucatele destul de mari adica poti vedea ce este in componenta mancarii. Ah, la pranz mai mancam si paste, lasagna vegetariana sau un borcan cand ne e lene sau plecam mai departe de casa.
4-4,30 gustare (fructe, budica de orez, biscuiti etc)
5,30-6 cina unde iarasi ori mancam out, ori mancare pe baza de legume si carne
8,00 laptic
In rest o sa incerc sa pun pozici maine daca am timp acum sunt rupta de somn.
Ah, pe 21 incep serviciul, part time doar insa deja mi se rupe sufletul chiar si pt acea jumatate de sapt sa stau departe. O sa vedem, daca nu reusesc sentimental imi voi da demisia dupa o luna.
Va pup pe toate fara exceptie si sa aveti zile frumoase.
Luna, mamica de www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3960" target="_blank">Adelise Cezara(11.08.2007) si www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3882" target="_blank">Cosmin (30.07.2001)

lorinaoo1 spune:
Neata! O cafeluta pt cine vrea

lorinaoo1 spune:
Diana ironia e ca am vrut sa pun capat discutiilor astora interminabile de genul "De ce sunteti asa si nu altfel?" Pare contradictoriu, pt ca spusesem deja ca vor ma aparea discutii de genul asta si uite, promit ca nu mai spun nimic. Suparici? Sa fiu sincera cu mine... poate, un pic, pt ca am avut asteptari. Adica mi-au placut discutiile in contradictoriu cand au fost, mi-au placut glumele spuse de voi, temele zilnice propuse de voi, dar ce nu mi-a placut a fost ca se strecoara si unele atitudini mai putin placute (mai ales cand sunt discutii contra) si unele superioritati, desi nu sunt recunoscute, sau inferioritati. Si asta se intampla pt ca ne implicam (si lucrul asta il respect). Daca am afirmat ceva incorect in postarea aceea, te rog (fara soi de cearta sau de suparare) sa spui tot, cu argumente
Luna chiar ne lipseai pe forum. Bucura-te de vizita mamei si dupa aia pui si pozici delicioase cu Adelicioasa mica .