UN SALARIU MEDIU PE UNITATE DACA AI NASCUT?
Buna fetelor
Care dintre voi a beneficiat de un salriu mediu pe unitate pentru ca a nascut conform contractului colectiv de munca unic la nivel national(cap 4;art 51 ,lit. (c)) unde se zice:"un salariu mediu pe unitate ,platit de aceasta mamei ,pentru nasterea fiecarui copil...", in conditiile in care lucrezi intr-un domeniu bugetar.Daca a fost cineva care a obtinut suma si care lucreaza in domeniul bugetar sa-mi zica si mie daca a intimpinat greutati si cum s-a rezolvat situatia.Eu vreau sa depun cerere dar imi tot zic ca nu se da de la unitate in conditiile in care art9 mentioneaza ca trebuie cerute fonduri la minister pana se aproba bugetul.Astept raspunsuri sa vedem daca are rost sa fac valuri prin unitate ca sunt multe colege care au nascut si care ar putea cere asa ceva.Multumesc.
Raspunsuri
adelaki spune:
Eu am beneficiat de un salariu mediu pe unitate, cf contractului colectiv de munca. Fa cerere si da-i nr de inregistrare, trebuie sa iti raspunda daca te refuza si de ce.
INSA daca esti functionar public, vezi ca nu se aplica contractul colectiv de munca, trebuie sa afli ce anume este prevazut. Sotul meu este functionar public si a beneficiat de mai putine zile libere dupa ce am nascut copilul, decat erau prevazute in contractul colectiv de munca. Motivul a fost ca nu se aplica la functionarii publici.
Adela si bebe Darius (7.11.2007)
DRAGM spune:
Multumesc de raspunsul rapid adelaki.Sunt functionar public asta e adevarul dar o sa incerc sa depun cererea si trebuie sa-mi dea un raspuns.
lorellay spune:
Sa intleg ca nu se dau banii astia la nastere decat daca esti bugetar?
Daca lucrezi intr-o firma privata nu?
Lorellay 5+ si Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
http://community.webshots.com/user/lorellay15
adelaki spune:
quote:
Originally posted by lorellay
Sa intleg ca nu se dau banii astia la nastere decat daca esti bugetar?
Daca lucrezi intr-o firma privata nu?
Lorellay 5+ si Codrin 3 ani
Invers: daca lucrezi la privat, contractul colectiv de munca la nivel national e obligatoriu, deci iti dau si banii. Teoretic, caci practic s-au vazut numeroase situatii in care angajatorul refuza sa respecte acest contract. Insa il poti reclama.
Pt bugetari e mai complicat, caci functionarii publici au alt regim.
Adela si bebe Darius (7.11.2007)
lorellay spune:
Pot lua ambii parinti aces salariu?
Parintii lucrand la unitati diferite...
Lorellay 7+ si Codrin 3 ani
marius spune:
Asta e o gluma presupun....
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa
carla2005 spune:
La noi am luat si eu si sotul cate 2 salarii medii pe unitate(4 in total), lucram la aceeasi institutie si avem prevazut clar in contract lucrul acesta! La noi, reprezentantii salariatilor negociaza anul prevederile din contract si de cele mai multe ori reusesc sa obtina cate ceva in plus! Sotul tau ar trebui sa citeasca contractul sau de munca pentru a vedea ce drepturi are!
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=35" target="_blank">POZA CONCURS - "primiipasi1"
carla2005 spune:
Am uitat sa precizez ca lucram la o institutie publica cu autofinantare, nu avem statutul de bugetari!
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=35" target="_blank">POZA CONCURS - "primiipasi1"
marius spune:
Cazul tau este particular obtinut in urma medierilor prin contract colectiv la nivel de unitate deci strict la acel nivel.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa
hormih spune:
Va rog sa-mi spuneti daca am nascut gemeni, beneficiez de un salariu mediu pe unitate sau de doua? Doar se da pentru nasterea fiecarui copil, nu?