CREDIT DE CASA BANCA ROMANEASCA...TEAPA SAU NU???
Buna dimineata,fetelor,
Vreau sa fac si eu o schema..sa pun ipoteca pe o proprietate actuala si sa cumpar o alta.Si am ales Banca Romaneasca.
Voiam sa stiu de la fetele care deja folosesc un credit la Banca Romaneasca in ce masura sunt seriosi.Am auzit ca primul an e ok..cind rata este fixa,si ca de la al doilea ar umfla rata enorm...
Astept si eu pareri daca sunt aici si fete care sunt clienti ai Bancii Romanesti.Multumesc.
O zi frumoasa tuturor!
Raspunsuri
adelaki spune:
maminuta, Banca Romaneasca e banca serioasa, INSA ca toate bancile o sa aiba grija sa faca lucrurile sa fie in favoarea ei. poti sa te interesezi care este rata dobanzii variabila la creditele aflate in curs de derulare, ce comisioane mai au ( administrare lunar, rambursare anticipata)... in general au un anumit mod de calcul al ratei dobanzii, insista sa iti spuna cum se calculeaza exact, nu vrajeala aia cu "evolutia pietei"
Adela si bebe Darius (7.11.2007)
maminuta spune:
Adelaki,
am intrebat toate astea( ca sunt finantista..si stiu cu ce se maninca..)insa stii ce m-a pus pe ginduri si v-am intrebat si pe voi,aici?
Un bun amic are un astfel de credit si dupa primul an,pe linga Euribor...ii baga lunar tot felul de rahaturi...de i-a ajuns rata cu aproape 100 euro mai mare.
Saru'mina oricum pentru raspuns.
Maminuta
andira spune:
Pot sa-ti spun ca noi avem un credit ipotecar la AlphaBank.
Tocmai s-a terminat perioada aia de 2 ani cu dobanda redusa, si am avut surpriza ca rata sa ne creasca cu 87 eur. Foarte mult, dar asta e, stiam de la inceput ca o sa se modifice.
Deci, se practica si la alte banci ce spui tu, nu numai la BR.
BCR-ul ne-a facut figura la un credit de nevoi personale, am jurat ca nu mai fac credite la ei...
cait spune:
Eu am un credit la BR dar inca nu am facut un an , il voi face in mai si e drept ca primul an este fix ceea ce nu prea inteleg de ce nu este pe toata perioada ca in alte state si dupa ne-au spus ca est ein fucntie pe rata de referinta.Deci cum a crescut in ultimul timp din ce am citit pe net va creste si rata , daca va scadea ceea ce nu prea cred , va scadea si rata.
Lan oi nu se practica dobanda fixa?
Ca aici daca ceri dobanda fixa e nitel mai scump dar macar esti sigur si nu te trezesti ca in USA.
Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..
zuzi.simona spune:
eu cred ca peste tot e la fel, nu-ti spune nici o banca cat este dobanda reala, cu tot cu acele comisioane lunare... noi am ajuns sa platim cu 130 euro mai mult dupa 2 ani, a crescut progresiv, nu deodata, iar cand am cerut lamuriri au spus ca asa e, a fost calculat corect...asta la tiriac, acum unicredit...
poza cu noi
poze diverse
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)
maminuta spune:
Fetelor,calculam acum cu sotul meu..si mi s-a facut pielea gainii...
In 30 ani,daca iau 90.000 euro,trebuie sa restituim aproximativ 200.000 euro....As face aceasta mutare in ideea unei investitii...insa facind acest calcul...parca mi-a pierit entuziasmul...
Si din ce mai aud si la voi...e clar ca rata initiala se va modifica crescator dupa primul an...
karligutza spune:
quote:
Originally posted by zuzi.simona
eu cred ca peste tot e la fel, nu-ti spune nici o banca cat este dobanda reala, cu tot cu acele comisioane lunare... noi am ajuns sa platim cu 130 euro mai mult dupa 2 ani, a crescut progresiv, nu deodata, iar cand am cerut lamuriri au spus ca asa e, a fost calculat corect...asta la tiriac, acum unicredit...
poza cu noi
poze diverse
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)
de la Tiriac la Unicredit au fost 2 fuziuni, iar trecerea prin HVB BANK a fost cea mai costisitoare, pt.ca HVB Bank a fost renumita ca o banca de corporate, deci costuri usturatoare! iar UniCreditul chiar daca e o banca de retail in ROMANIA de ce sa nu pastreze politica HVB TIRIAC? ca doar cand iei bani mai multi iti este si tie mai bine.
Stiti vorba aia, prost e cel care da, nu cel care cere!
Asta suntem, ursii pacaliti de vulpe!
Daca chiar avem nevoie de ele (bancile), ne asumam si riscul acesta ca sunt un rau necesar!
Multa bafta! (si eu am 2 credite, dar suport consecintele... nu-mi dau palme ca asa e; cand am luat banii mi-o fo' bine! acu'? sa ma apuc sa-i injur pe ei? tot pe mine ar trebui ca doar nu mi-o bagat nimeni banii in buzunar cu forta...)
va pup!
gud nai!
zzzzzzzzzzzzzzz
karligutza
sunt mamica Adelutei
aka spune:
eu am un credit la br. 19.000 euro pe 15 ani, si am rata 171 euro. e facut in iulie 2007 deci mai am ceva pana fac un an. are dobanda 6.9%. la sfarsit voi da inapoi 30.500 euro, adica vreo 11.500 numai dobanda. dar inainte de asta am mai avut un credit tot la ei. la inceput a avut dobanda 8.9% si a crescut undeva in jur de 11% parca. adica vreo 15 euro la rata. dar am avut alta problema cu ei. la inceput cand mi-au acordat creditul trebuia sa mai platesc un comision si nu mi-au spus de el. iar dupa veun an m-am gandit eu sa intreb care e situatia, si am descoperit ca am restanta 20 ron, pentru care ma raportasera la biroul de credit. o gramada de nervi, drumuri la banca, si raspunsul lor ca acel comision era trecut in contract si trebuia platit. dar cum era sa-l platesc daca nu mi-au spus de el. in fine... in urma acestei patanii am ramas in relatii foarte bune cu directoarea de banca, si cand am mai avut nevoie direct la ea m-am dus sa o stresez.
asa ca, mare grija daca iei de la banca romaneasca. nu mai spun de consilierii de credit, care unii dintre ei habar n-aveau care sunt etapele acordarii creditului.
poze concurs www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=22" target="_blank">in iarba si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=20" target="_blank">ganditoare
Monica si www.totsites.com/tot/mariachristina" target="_blank">Maria Cristina www.baby-gaga.com/][img]http://tickers.baby-gaga.com/t/catcatard20061220_-8_Maria Cristina.png[/img" target="_blank">20.12.2006
adelaki spune:
quote:
Originally posted by maminuta
Adelaki,
am intrebat toate astea( ca sunt finantista..si stiu cu ce se maninca..)insa stii ce m-a pus pe ginduri si v-am intrebat si pe voi,aici?
Un bun amic are un astfel de credit si dupa primul an,pe linga Euribor...ii baga lunar tot felul de rahaturi...de i-a ajuns rata cu aproape 100 euro mai mare.
Saru'mina oricum pentru raspuns.
Maminuta
eu am un credit de la porsche bank euribor+5% si ii pot verifica cand maresc rata dobanzii. nu ti-au zis exact cum se calculeaza rata dobanzii?
cat priveste alte rahaturi, daca nu sunt prevazute in contract, nu esti obligat sa le platesti si ii poti reclama cu succes.
am mai avut un credit de la piraeus unde scria ca e permisa rambursarea anticipata, insa nu era mentionat daca totala sau partiala si pt ca era interpretabil banca nu a vrut sa primeasca rambursari partiale. concluzia: in general daca ceva nu e stabilit f clar in contract, banca interpreteaza in favoarea ei.
Adela si bebe Darius (7.11.2007)
maminuta spune:
Fetelor,concluzia e ca la semnarea contractului trebuie sa citim de nspe ori fiecare clauza contractuala...
Am decis sa fac creditul..alta solutie nu am..nu vom aduna 90.000 euro ban peste ban..decit daca cistig la loterie..:)))So...