titru anticorpi varicela

titru anticorpi varicela | Autor: daniela_b

Link direct la acest mesaj

Mai exact spus :
determinarea titrului cantitativ al anticorpilor varicelei.

(Titrarea anticorpilor varicelei)

Aceasta determinare o am eu de facut dar nu stiu unde poate fi ea facuta.
Am studiat lista analizelor de laborator de pe siteul Institutului Cantacuzino dar nu m-am descurcat, poate ca totusi in lista lor poarta alta denumire.

Stie cineva unde anume se poate stabili titrul acesta ( care se prezinta sub forma unui raport: de exemplu 1:20 ...)?
L-a facut cineva?

Multumesc, astept cu nerbadare un raspuns...

www.helpsonia.com

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mav spune:

Uite ce raspuns am primit eu la aceeasi intrebare:

quote:
Originally posted by Mirela79

Analiza de varicela se face la centrul Victor Babes ( e un centru smecher, chiar linga spitalul Babes). Eu am intrat in contact cu varicela in saptamina 18 de sarcina si, panicata, am cautat sa fac analiza. Se pare ca in Bucuresti doar acolo se face. Costa 400 000 IgG si 400 000 IgM. Rezultatul vine in 6 zile lucratoare (adica o eternitate).

Din fericire, analiza a scos la iveala faptul ca aveam anticorpi si acum nu m-am infectat.
Leta 32+
dr. tutunaru - elias
Mav eu asta am reusit sa gasesc aici pe forum, iar intr-o carte am gasit ca: varicela este o boala periculoasa, in special pentru gravidele aflate in ultima parte a sarcinii sau la persoanele care urmeaza un tratament steroid.

www.flickr.com/photos/24980424@N08/sets/72157604195810998/" target="_blank">Maria la restaurant
www.in-familie.ro/" target="_blank">In Familie blog-ul meu

Mami de Sebi (04.02.2004)

www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

quote:
Originally posted by mav

Uite ce raspuns am primit eu la aceeasi intrebare:

quote:
Originally posted by Mirela79

Analiza de varicela se face la centrul Victor Babes ( e un centru smecher, chiar linga spitalul Babes). Eu am intrat in contact cu varicela in saptamina 18 de sarcina si, panicata, am cautat sa fac analiza. Se pare ca in Bucuresti doar acolo se face. Costa 400 000 IgG si 400 000 IgM. Rezultatul vine in 6 zile lucratoare (adica o eternitate).

Din fericire, analiza a scos la iveala faptul ca aveam anticorpi si acum nu m-am infectat.
Leta 32+
dr. tutunaru - elias
Mav eu asta am reusit sa gasesc aici pe forum, iar intr-o carte am gasit ca: varicela este o boala periculoasa, in special pentru gravidele aflate in ultima parte a sarcinii sau la persoanele care urmeaza un tratament steroid.

www.flickr.com/photos/24980424@N08/sets/72157604195810998/" target="_blank">Maria la restaurant
www.in-familie.ro/" target="_blank">In Familie blog-ul meu

"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)

Mav, iti multumesc mult!
Eu am facut deja, la Institutul de boli infectioase Matei Bals, IgG si IgM, ideea e ca din punctul de vedere al unor anumiti medici, analiza ( in forma asta cu IgG si IgM) nu este suficient relevanta caci poti face din nou varicela, DACA titrul cantitativ al anticorpilor, adica acel raport ...nu este "bun".
Nici nu stiu ce sa mai zic...sint atit de revoltata pe faptul ca in Romania...treburile stau cum stau...

www.helpsonia.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

Imi pare rau ca nu te pot ajuta.... Parca si tu erai din zona? Eu am fost foarte dezamagita sa constat ca la Cta nu determina niciun lab. nici macar IgG-ul si IgM-ul pt virusul varicelo-zosterian.... Peste tot pe unde am intrebat (si m-am agitat ceva, ca-s insarcinata in primul trimestru si baietelul meu a facut varicela si eu am stat izolata cu el in casa si nu stiam daca am sau nu anticorpi), si dr-ii si persoanele de la lab. se uitat la mine ca la nebuni, parca nu vorbeam romaneste.... Si singurul raspuns general valabil a fost "daca n-ati avut varicela, sigur faceti acum".
Seb a avut eruptia acum mai bine de 2 saptamani si eu inca n-am patit nimic. De fapt, nu pt mine mi-era teama, ci pt bb. Sper sa fie bine...
Incearca sa suni la Clinica V. Babes si intreaba si acolo, poate vei primi un raspuns bun!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by mav

Imi pare rau ca nu te pot ajuta.... Parca si tu erai din zona? Eu am fost foarte dezamagita sa constat ca la Cta nu determina niciun lab. nici macar IgG-ul si IgM-ul pt virusul varicelo-zosterian.... Peste tot pe unde am intrebat (si m-am agitat ceva, ca-s insarcinata in primul trimestru si baietelul meu a facut varicela si eu am stat izolata cu el in casa si nu stiam daca am sau nu anticorpi), si dr-ii si persoanele de la lab. se uitat la mine ca la nebuni, parca nu vorbeam romaneste.... Si singurul raspuns general valabil a fost "daca n-ati avut varicela, sigur faceti acum".
Seb a avut eruptia acum mai bine de 2 saptamani si eu inca n-am patit nimic. De fapt, nu pt mine mi-era teama, ci pt bb. Sper sa fie bine...
Incearca sa suni la Clinica V. Babes si intreaba si acolo, poate vei primi un raspuns bun!

Doamne!
Mav! sigur ca o sa fie bine pentru bebe! Ti-o doresc din tot sufletul...!

Este absolut ingrozitor ca in Romania trebuie sa bati kilometri sa ajungi intr-un loc unde sa poti face o testare, o analiza (sa-i zicem mai aparte desi nu ar trebui sa fie...)

Varicela este un pericol in sarcina, varicela este o boala a copilariei frecventa (nu?) si tinind cont de aceste lucruri ar trebui ca fiecare oras din Romania sa aiba un loc pentru testari.
vezi tu...pina sa ma izbesc de problema asta ( a testarii, determinarii cantitative a anticorpilor) nici prin cap nu mi-a trecut ca e atit de DIFICIL sa afli daca esti sau nu expus infectarii cu varicela, in timpul sarcinii, chiar daca ai facut-o in copilarie.

S-ar parea ca acest titru cantitativ arata EXACT daca anticorpii formati ( si care sint prezenti intr-o analiza de tip IgM-IgG, dar nu relevant) sint suficienti pentru imunitate completa.

Ca idee: eu caut sa fac aceasta determinare de titru cantitativ, fiindca sint sub o monitorizare pentru FIV in strainatate, pe lista analizelor OBLIGATORII se afla si acest titru ( titern), atit de usor de obtinut acolo ( cum ar veni, se face la laboratorul din 'coltu' strazii) , atit de greu de capatat aici...speram sa-l pot face si in Romania...si cred ca se poate face doar ca nu stiu eu unde, mai precis, am sunat la Victor Babes, m-au indrumat spre I.Cantacuzino...dar BINEINTELES ca acolo nu raspunde NIMENI, la nici unul dintre cele doua numere de telefon afisate pe site.

www.helpsonia.com

Mergi la inceput

Tot io!

La Cantacuzino nu raspundea nimeni pentru ca laboratorul este inchis pina luni.
Am tot cautat ( inclusiv pe DC) informatii despre alte locuri in care se face titrare pentru varicela si am aflat ca se face la Institutul de hematologie. Dar ghiciti ce...la numarul de telefon afisat pe site nu se poate suna adica mie mi-a dat ( dupa nenumarate repetari) error in connection. Si-or fi schimbat numarul...
In fine, m-am hotarit sa nu mai astept sa-mi raspunda careva la telefon asa ca luni o sa ma duc in Bucuresti, dar o sa ma duc cam in neant...fiindca nu am confirmarea telefonica...cu putin noroc Laboratorul de la Cantacuzino se va deschide luni iar cu si mai mult noroc o sa reusesc sa fac la Institutul de hematologie ( caci acolo o sa merg prima oara) si n-o sa mai fie nevoie sa ajung la Cantacuzino.

Scriu toate astea aici pentru ca ma gindesc ca poate, la un moment dat, altcineva va cauta ( ca si mine), disperat, informatii despre titrarea anticorpilor...
La intoarcere, o sa va scriu si ce am facut acolo...

www.helpsonia.com

Mergi la inceput