comportamentul copilasului meu de 7 ani
![](images/user_woman.png)
Mesaj:Buna ziua ,am un baietel de 7 ani si 2luni,este la scoala si cam asa au inceput problemele.Nu vrea sa asculte de invatatoare[o sfideaza]nu vrea sa scrie ,vorbeste peste ea ,nimc din ceea ce ar trebui sa faca,i se distrage atentia f usor ,iar in recreatie bate pe ceilalti si nu suporta sa faca altii reguli,el vrea sa fie primul la jocuri .Mai noi mai fura diferite jucarii de la scoala sau radiere.Nu stiu ce sa mai fac, sant disperata acasa e copilul perfect ,asculta face ceea ce i se spune e diferit ,e ca si cum ar avea 2 personalitati.De pedepsit il pedepsim[i se iau jucariile preferate ,il pun la colt,nu-l las afara] dar nimic din toate astea nu dau randament.Am fost si la pshiholog si mi-a zis ca e o fire energica si nimic mai mult.
Va multumesc si va rog sa-mi dati si mie sfaturi cum as putea sa devina un copil ascultator
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/carli1617/carli1617.jpg)
carli1617 spune:
Olyv,
acasa jucati-va impreuna de-a scoala. Mai intai lasa-l pe el sa fie invatatorul si tu eleva, apoi schimbati rolurile. Asa poate afli ce il nemultumeste la scoala si poate incepe sa-l placa. Nu il mai pedepsi, vorbeste-i mult, iubeste-l, imbratiseaza-l.
Carli
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
simali spune:
quote:
Buna ziua ,am un baietel de 7 ani si 2luni,este la scoala si cam asa au inceput problemele.
quote:
A fost la gradinita?
alice
olyvsis spune:
Afost la gradinita dar sa comportat f bine ,nu am avut nici o problema.De 9 luni am plecat amandoi la sot in Canada ,si la inceput am spus ca poate fi dorul de acasa ,de bunica lui si face toate astea sa ne intoarcem.Vorbeste cu ea pe internet tot timpul .In parc cand iesim e copilasul care ajuta daca are nevoie cineva,se joaca cu toti copiii ,nu sant probleme.La scoala l-am intrebat daca ii place ,mia spus ca da,daca vrea sa plecam de aici ,mi-a raspuns ca nu vrea ca-i place.Ca limba deja a invatat sa comunice cu ceilalti nu sant probleme.La scoala sant problemele,nu vrea sa asculte pe nimeni,dar cand ramane singur sau invatatoarea se ocupa doar de el respecta tot ce i se spune.Spuneti-mi si mie ce-as putea face
ocebine spune:
Pai ai spus multe cind ai spus ca te-ai mutat in Canada...Din propria mea experienta (adusa la copilraie in State), iti pot spune ca nu-i suficient sa stii limba cit sa comunici lucruri uzuale (mi-e foame, mi-e sete, vreau la baie)...Baietelul tau inca nu are foarte multe in comun cu colegii, nu si-a facut legaturi cu ei, in plus si-a pierdut mediul lui in care a crescut.
Rabdare multa, explicatii multe, comunicare cu invatatoarea, poate ceva play-dates cu colegi in afara scolii...
Anamaria
"I used to be Snow White, but I drifted."
simali spune:
quote:
La scoala l-am intrebat daca ii place ,mia spus ca da,daca vrea sa plecam de aici ,mi-a raspuns ca nu vrea ca-i place.Ca limba deja a invatat sa comunice cu ceilalti nu sant probleme.La scoala sant problemele,nu vrea sa asculte pe nimeni,dar cand ramane singur sau invatatoarea se ocupa doar de el respecta tot ce i se spune.Spuneti-mi si mie ce-as putea face
quote:
Daca tie-ti spune ca-i place nu este obligatoriu sa fie asa. Poate sa-i fie frica sa-ti spuna ce nu-i place pentru ca se teme de reactia ta (o sa te superi si o sa-l duci inapoi in tara de exemplu). Eu am un obicei cu baiatul meu. Din cand in cand, sambata dimineata iesim doar noi doi "la o prajitura"; si atunci discutam despre diferite lucruri. Alte ori il invit in camera mea "la ceai" si este iarasi o ocazie sa stam linistiti de vorba. Ideea e ca indiferent de metoda adoptata daca creezi un mediu securizat plus asigurari ca "mami nu se supara orice i-ai spune" sau "mami te ajuta daca stie" copilul se poate deschide si poate-ti spune si ce-l framanta.
Uneori copiii nu-ti spun diferite lucruri pentru ca SUNT CONVINSI ca ei sunt rai pana-n maduva oaselor si adultii din jurul lor au perfecta dreptate sa-i trateze intr-un fel sau altul. Mie mi s-a intamplat ca baiatelul meu, pe cand era la o gradinita nepotrivita - foarte intransigenta - sa-mi spuna "EU SUNT FOARTE RAU". Eu nu as lua de bun tot ce-mi spune invatatoarea. Poate ca mediul de la scoala nu este tocmai cel mai potrivit, poate copilul tau a fost luat in balon de colegi la inceput si invatatoarea, in loc sa-l protejeze s-a facut ca ploua sau, mai mult, l-a pedepsit/certat chiar pe el? Poate ca este o clasa mult prea competitiva, orientata pe rezultate si nu pe dezvoltare armonioasa (ceea ce americanii numesc "develpmental school")? Eu as fi un timp ceva mai atenta la modul i care sunt abordate problemele la scoala, as duce/aduce personal copilul la/de la scoala si as forta maximum de discutii cu invatatoarea si, de ce nu, cu copiii sau parintii lor.
Din experienta proprie iti dau un sfat: nu lasa copilul intr-un loc in care nu e fericit. Chiar daca trebuie sa-l muti in 2-3 scoli pana o gasesti pe cea potrivita crede-ma, merita tot efortul atunci cand copilul este intr-un loc in care infloreste pur si simplu.
Nu in ultimul rand ceea ce ti-a spus Anamaria referitor la mutatul intr-o tara straina este perfect adevarat. Mediul complet nou, barierele de limba sau cele culturale sunt factori de stres si pentru cei mai incercati adulti...
Copilului nu-i este bine, asta-i clar. Faptul ca acasa e un copil bun dovedeste ca el stie cum trebuie sa se comporte si ca la scoala ceva-l deranjeaza profund.
alice
MissParker spune:
Te-ai gandit si la faptul ca poate acasa se simte obligat sa fie mereu cuminte, ascultator, copilul perfect, iar la scoala au inceput sa iasa la suprafata unele din agresiunile inerente copilariei, pe care el acasa si le reprima fiindca simte ca voi il vreti perfect?
Felicia
29+ mami under construction pentru
- David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
witeflower spune:
Sau ar putea fi ceva legat si de comporttamentul invatatoarei, al colegilor...
Ore nu se simte respins, desconsiderat, ignorat, discriminat?
Desigur, el nu poate exprima (sau analiza constient) prea bine astfel de lucruri, datorita varstei...Si atunci exprima ceea ce simte in comportament.
Mi s-a parut f buna ideea cu jocul de-a scoala, de asemenea cu discutiile libere, sa primeasca incredere copilul ca il poti intelege si fara teama ca va fi pedepsit/judecat aspru pt ceea ce simte/gandeste.
Daca la scoala exista un consilier pt copii si parinti, cred ca var putea ajuta mai mult sa depasiti acest moment.
Vic spune:
La scoala sant problemele,nu vrea sa asculte pe nimeni,dar cand ramane singur sau invatatoarea se ocupa doar de el respecta tot ce i se spune.Spuneti-mi si mie ce-as putea face
Din asta reiese ca in clasa vrea sa fie mereu in centrul atentiei, indiferent daca e atentie pozitiva sau negativa, el asta cauta. Ai putea discuta cu invatatoarea sa-i dea niste responsabilitati in clasa, asa incat el sa se simta mereu important.
Ar fi bine sa afli daca are prieteni la scoala, ce fel de copii sunt, si cum il trateaza colegii.
Partea cu batut copii si furat radiere poate fi metoda lui de a face fata stresului schimbarii de mediu si a spune ca nu ii e usor. E tot o metoda de a atrage atentia asupra lui.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/columbiana/columbiana.jpg)
columbiana spune:
probabil ca sunt probleme de integrare; daca ati venit in cursul anului si grupul era deja format copii nu-l asimileaza foarte usor, exista o perioada de adaptare; mai e bariera limbii, daca cumva sunteti in Quebec si e deja trecut in clasa normala si nu in clasa de accueil, fi sigura ca s-a gasit unul sau altul sa rida de accentul sau pronuntia copilului; din cauza asta el se razbuna cum poate, si in final tot copilul tau e cel acuzat...incearca sa afli mai multe de la copil;
sfatul meu e sa nu lasi lucrurile asa, sa nu-ti lasi copilul sa sufere, sa vorbesti cu invatatoarea, sa schimbi clasa/scoala, sa te plingi; aici daca nu spui nimic, sigur se gaseste un quebs sa-ti puna calciul pe cap, ca deh' tu esti imigrant.
acum vreo doi ani am avut si eu aceeasi problema, la care invatatoarea de atunci ( o idioata-ulterior am ajuns sa solicit ajutorul la comisia scolara) mi-a spus ca copii nu trebuie neaparat sa fie si prieteni, chiar daca sunt colegi de clasa, si ea-i invata sa fie competitivi (era generatie de 5 spre sase ani si ea ii invata competitivitate )
http://www.floriinro.ro/
credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul