Am citit ca sunt persoane care gatesc de Pasti carne de ied;eu nu am gatit niciodata,puteti sa-mi impartasiti din experienta voastra pt. ca am vazut ca se vinde in Obor.
Carnea e ied se prepara dupa aceleasi rete ca cea de miel.
Sunt 2 tipuri de iezi : iedul taiat mic, cind inca n-a mincat iarba (carnea lui e alba si dulce, ca o carne de pasare) si iedul taiat la citeva saptamini dupa ce a inceput sa pasca (carnea e rosiatica, cu textura de carne e miel, fara nici un miros bizar, putin mai cleioasa linga os - excelenta !)
In citeva saptamini o sa am si eu o jumatate de ied mai marisor.
Cel care ne-o vinde are crecatorie de capre (si deci iezii baieti ii sacrifica) si ne spunea ca pentru iezii din a doua categorie carnea e mai gustoasa daca sta citeva zile in camera frigorifica.
ce pot sa iti spun e ca e delicioasa!eu o prepar ca pe cea de miel,dar nu are nici o asemanare cu ea.si imi place f.mult la gratar!e atit de frageda...
alison,mami de simonhttp://b3.lilypie.com/ouVHp2.png
http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/upload/Clipe%20de%20viata%202007/primadatalamare.jpg
http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/upload/Clipe%20de%20viata%202007/fulgii.jpg
La noi e al 3-lea an de cand luam de Pasti ied si nu mai luam miel.E foarte gustoasa si frageda carnea.
Nu stiu de care am luat pana acum dar cred ca din a doua categorie pentru ca era maricel.
De cumparat il cumparam cu 2-3-4 zile inainte tot pentru a se fragezii carnea .
MIRELAmami de doua zuze ANA MARIA si ANDREEA
POZICI
KG MELE
INTREBARI SI RASPUNSURI MONTIGNAC