Cum pregatesc copilul pt a pleca la tatal biologic

Cum pregatesc copilul pt a pleca la tatal biologic | Autor: lorellay

Link direct la acest mesaj

Ce ma fac?
Am avut proces..s-a incehita pe 21 martie printr-o tranzactie, mai mult mi-a fost fortata mana...El are drept de vizita 2 week-ednuri pe luna, de sarbatori, vacanta...
COnform tranzactiei acum..adica poimaine e primul week-edn in care legal are dreptul sa-l ia.De vineri de la 17 pana duminica la 18.Can a facut programul asta pe care eu a trebuit sa-l accept a zis ca nu il va lua de vinerea (Codrin vineri la 17 iese de la cresa) ci va veni sa-l viziteze duminica. Si l-am crezut.
Acum ce ma fac....vineri vine sa-l ia...Ce-i spun copilului?Cum il pregatesc?Ce ma fac?Disper....
I-am spus sa o lasam mai incet sa vna intai aici in Pitesti sa stea cateva ore cu Codrin..NU..el are dreptul sa-l ia de vineri pana duminica....Off....Plus ca mi-a interzis sa-i dau vre-un telefon cat timp copilul e la el.
Am uitat..il ia la Craiova...asta in primul rand..si in al doliea rand Codrin nu l-a vazut din septembrie..si atunci nu a fost nici o reactie nici din partea tatalu nici a lui Codrin...
Eu sunt casatorita..Codrin il iubeste f mult pe taticul lui vitreg caruia de altfel ii spune "tati"..si asta ca asa a vrtu copilul...
Sa-mi spuna cineva repede ce-i spun copilului ?Cum il pregatesc?Eu vreau sa-i fie bine acolo..dar se duce intr-o casa straina..la niste oameni straini..el e casatorit si are o fetita de 1 an si ceva...

Lorellay 5+ si Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
http://community.webshots.com/user/lorellay15

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lo_li_Ta spune:

Din pacate cea mai mare porcarie in majoritatea cazurilor astea e ca tatii fac exces d-asta de zel in prima perioada dupa divort, se joaca cu inima si mintea bebeului ca dup-aia s-o rareasca fara explicatii. Mie mi se pare mai mult decat dubioasa treaba asta cu interzisul telefonului si nu trebuie sa accepti asa ceva.
Lui Codrin incearca sa-i explici cat de norocos este el ca are doi tatici care-l iubesc. Insista pe treaba asta si apoi vezi cum se simte cand se intoarce. Mai vezi cum sa reactionezi in functie de asta. Da-le tuturor o prima sansa si linisteste-te!
In rest tatal isi respecta obligatiile, da pensia alimentara la timp?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

Off...am incehiata tranzactia pe data de 21 martie..de atunci e valabila si chestia cu pensia alimentara...deci ar trebui sa dea si banii dar nu cred ca o va face luna asta...
Nu vreau sa am scandal cu el...
Am vorbit aseara cu Codrin...i-am spus ca are doi tatici...a acceptat...azidim a zis ca el cum sa plece la Craiova fara mami si tati...?cine-l culca?cine-l spala pe maini?cu cine o sa se joace?O vede pe mami doar duminica?Vine repede duminica?De ce trebuie sa plece?
Oricum incet incet il pregatesc..deocamdata e ok.Nu are reactii negative.Dar sa vedem cand va veni maine.
Acum nici nu stiu cum o fi..nu am incredere in el...Sa va spun de ce: in tranzactie scrie program de vineri de la 17 pana duminica la 18,am vb cu el si a zis sa stau linistita ca nu va lua copilul de vineri (vineri la 17 copilul iese de la cresa)..i-am explicat de ce vreau sa fie de sambata..nu e usor pt un copil de 3 ani sa se trezeasca dim la 6 jum, sa mearga le cresa pana la 17 si apoi sa faca un drum de 120 km sa ajunga intr-un loc strain langa niste oameni straini.Acum nic macar nu a iesit hotararea judecatoreasca si deja vine sa-l ia de vineri..nu are cuvant deloc.
AM primit ieri e-mail ca vrea sa vina vineri sa-l ia si sa-i dau un nr de telefon unde sa ne contacteze.I-am dat..dar inca nu a sunat...daca nu mai vine?Ce-i spun acum copilului?Sau invers..nu puteam sa nu-i spun nimic copilului ca daca suna abea vineri pe la 16..eu cand mai aveam timp sa vorbesc cu copilul?
Cred ca o iau razna..ca sa nu spun ca daca nu-mi raspunde la tf pana duminica..cred ca ma ia salvarea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala spune:

Lorellay,

Este foarte bine ca ai vorbit cu copilul si l-ai pregatit pentru ceea ce va urma, indiferent daca tatal biologic vine sau nu sa il ia. De dragul copilului trebuie sa faceti atat tu, cat si sotul tau, tot ceea ce va sta in puteri pentru a avea o relatie civilizata cu tatal biologic si cu sotia acestuia (cat mai putine reprosuri, observatii, etc). Gandeste-te ca nici pentru cealalta mamica nu este chiar simplu sa se trezeasca cu un baietel de 3 ani acasa.

Daca poti pregateste o listuta cu medicamente uzuale, cantitati si situatii in care pot fi administrate si o listuta cu alimentele tolerate, acceptate de copil. Daca nu este prea greu adauga in bagaj o jucarie pentru copilul de un an si o cutie cu bomboane pentru mama acestuia caci, chiar daca iti place sau nu, ea va avea grija, asa cum poate mai bine, de copilul tau chiar si un singur un weekend.

Daca ai numarul ei de telefon sau adresa de email ia legatura cu ea si multumeste-i in avans pentru ca va petrece acest weekend cu fiul tau, eventual cere-i permisiunea de a o suna pentru a vedea cum decurg lucrurile.

Cred ca fostul tau sot ti-a cerut sa nu suni gandindu-se ca in acest weekend copilul va fi oricum agitat si daca iti va auzi vocea s-ar putea sa planga, etc.

Oricat va fi de greu nu face comentarii negative la adresa tatalui biologic si a sotiei acestuia, chiar daca iti pare ciudat copilul are nevoie de cat mai multi oameni care sa il iubeasca, sa il ajute deoarece viata ia de multe ori intorsaturi ciudate.

Daca tatal nu vine weekendul acesta nu comenta, spune-i copilului doar ca a sunat sa-si ceara scuze ca nu mai ajunge si te-a rugat sa-i transmiti ca il iubeste si ii este dor de el. Copilul va aprecia mai tirziu eforturile tale si crede-ma nu te va iubi mai putin daca va petrece cateva weekenduri cu tatal biologic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Ce nume frumos are baietelul tau!

Eu zic sa ii repeti ca are doi tati si ca si celalalt tata il iubeste ca tatal de acasa si ca o sa fie frumos. Spune-i ca tatal lui o sa aiba grija de el la fel cum ai tu grija de el. Ai grija la reactiile tale pentru ca o sa iti simta panica si va fi si mai speriat.

De ce ti-a fost fortata mana cu tranzactia asta? Si de ce trebuie sa lasi copilul sa mearga cu el daca nu exista hotarare judecatoreasca?

If all else fails, look cute.

Mergi la inceput

In ce priveste procesul treaba sta cam asa...
Eu am vrut incredintare copil...avocata mea a facut cerere "dtabilire domiciliu copil"..gresit dar faptul era consumat. LA prima infatisare av lui a profitat de faptul ca a facut o greseala av mea..si a venit cu o intampinare si cerere reconventionala, prin care cerau si ei :
1. incredintare
2.domiciliu
3.pensie
4.program de vizita
Mi-au spus ca daca sunt de acord cu programul de acolo incheiem tranzactie si se termina.Daca nu sunt de acord muta procesul la Craiova.Puteau face asta.Daca av mea baga cerere de incredintare si nu domiciliu nu puteau, dar ea a gresit si au profitat de asta.
In fine..mi-a fost frica de mutat la CRaiova...un oras in care el are pile, relatii, bani si probabil ca obtinea ce a cerut daca nu si mai mult.Oricum av mea nici tranzactia nu a facut-o..a zis sa o fac ei si bineinteles ca au bagat o zi in plus fata de ce au cerut initial...si am strans din dinti si am zis ok...o sa fie bine....
Acum doar asta sper...sa fie bine....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunt_mamica spune:

hotararea e definitiva si irevocabila?(asta e cel mai important)
daca nu poti sa faci recurs!eu in locul tau as inceca sa trag de timp...si mutarea unui proces e o procedura destul de greoaie!
din cate stiu poti asteptasa se publicevina hotararea judecatoaresca si apoi sa-i dai copilul!
incearca orice sa mai amani...exista tot felu de jonglerii,dar pt asta iti trebuie un avocat bun!
aaa...sper sa nu ma insel...dar nu trebuie sa horarati impreuna cand poate lua copilul?

Mergi la inceput

Ai vorbit cu alt avocat? Mi se pare o greseala grosolana ce a facut aceasta avocata. Subiectul e prea serios ca sa depinda de ce acte a inaintat incompetenta sa.

Mergi la inceput

Off..e greu..da am vorbit cu alti avocati...care tot asa mi-au sppus..ca nu a fost bine facuta actiunea.Si de aici s-a dus naibii tot.Sa schimb avocatul se putea doar prin tribunal..nu asa simplu...
Nu mai conteaza acum....am crezut ca ne intelegem..a zis ca nu o sa vina dela inceput sa-l ia asa mult de prima data.
Oricum a sunat azi..si (nu prea am inteles)..ca ar veni azi..ca ar veni maine..sa nu stam dupa el...ca vede el..poate ne anunta...
Azidim Codrin m-a intrebat daca vine Claudiu azi sa-l ia...stie ca azi e vineri..si noi l-am pregatit...acum ce ma fac?
Si eu trebuie sa stau asa dupa el pana duminica la 18 cand s-ar termina programul?

Mergi la inceput

Pai nu prea are sanse sa vina. Fa cum a zis fostul sot, fa-ti programul si daca e sa te anunte ca vine sa vina la o ora care e compatibila cu programul copilului. Eu zic sa il suni luni sau marti si sa ii explici ca ai nevoie de o ora convenabila pentru copil(sambata dimineata de ex) si sa stii dinainte pentru ca altfel e dezamagit.

Se pare ca a intrat pe fir actuala sotie

Mergi la inceput

A venit....
A venit aseara la 20 cu sotia si cu fetita...De atunci tot plang...
Codrin e bine..a fost bucuros ca pleaca...ne-a pupat..nu a avut nici un regret...ma bucur ca ii e bine copilului..dar mie imi vine sa-mi smulg paul din cap...Fac tot ce pot sa ma tin tare..dar nu prea reusesc...
A vb sotul meu cu Codrin aseara la 22..inca nu ajunsesera..si era bine.Azidim mi-am luat inima in dinti si l-am sunat..chiar daca el a zis sa nu-l sun deloc pana duminica..si copilul era acasa (el nu era..deci nu am putut sa vorbesc cu copilul)..si a zis ca e bine, nu a plans, a dormit, a mancat....
Off..ma doare sufletul..nici nu cred ca intreaba de mine...
Si surpriza cea mai mare a fost cand am vazut cu cine au venit..deci el sotia fetita..si femeia care a avut candva grija de Codrin...de cand l-am luat pe Codrin la noi, femeia aia i-a raportat lui mereu tot ce reusea sa afle, ii trimitea poze..el ii dadea bani, cafea...Acum sunt prieteni la catarama.Nu conteaza cum..dar am aflat ca a stat la ei azinoapte...Eu nu vreau sa aiba legaturi copilul meu cu acea femei...am avut incredere in ea..si acum am luat tzeapa....Sa nu o vad...
Cred ca nu ati inteles nimic....
Oricum rezultatul e ca eu sunt terminata....

Mergi la inceput