intrebare urgenta despre concediul de maternitate
am si eu o problema si niste intrebari despre concediul de crestere a copilului. Sa explic situatia: am lucrat la o firma, cu carte de munca si contract pe termen nedefinit, din mai pana in noiembrie cand am intrat in concediul prenatal de 4 luni... tocmai s-au incheiat cele 4 luni si seful meu mi-a adus o cerere s-o semnez, cerere prin care eu solicit desfacerea contractului de munca din motive obiective, fara sa se specifice faptul ca intru in concediu de maternitate. Cica trebuie sa fac cererea asa pt ca ei sa nu mai plateasca impozit pt mine, ca asa se platesc impozite ca si cum eu as fi la serviciu... Eu stiu ca nu am dreptul la indemnizatie, ca nu am un an de munca continua, desi adevarul e ca am lucrat la ei aproape 2 ani, dar nu mi s-a facut contract decat dupa vreo 15 luni. Intrebarile mele sunt urmatoarele: nu cumva prin aceasta cerere pe care ar vrea ei s-a semnez renunt la toate drepturile mele, ma refer la obligatia lor de a ma primi la servici in momentul in care decid sa reincep, renunt la vechime? Cum pot proceda in cazul meu, ce fel de cerere trebuie sa fac, ce drepturi am, etc. va multumesc anticipat
Jasmin si micutzul Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
Raspunsuri
Jasmin012 spune:
tocmai am primit vestea de la contabilitatea, ca nu am dreptul de a cere concediu de crestere a copilului pt ca nu am 1 an de contract, ci numai 6 luni, si ca, in consecinta nu mi se poate suspenda temporal contractul de munca, ci trebuie sa se desfaca... nici nu mai stiu ce sa cred
lorellay spune:
Mie nu-mi suna bine deloc...tu acum vorbesti de cum e in Spania sau in Romania?
Lorellay 5+ si Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
http://community.webshots.com/user/lorellay15
Jasmin012 spune:
quote:
Originally posted by lorellay
Mie nu-mi suna bine deloc...tu acum vorbesti de cum e in Spania sau in Romania?
Lorellay 5+ si Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
http://community.webshots.com/user/lorellay15
lorellay, e vorba de romania... sunt in spania doar temporar, serviciul e in romania...
nelone77 spune:
Jasmin - iti scriu si aici ce am aflat ca sa stie si alte fete care intra la subiectul asta: daca o fata lucreaza mai putin de 1 an si apoi naste, nu beneficiaza de concediu ptr cresterea copilului si nici de banii respectivi, DAR jobul ei este "suspendat", se angajeaza o alta persoana temporar in locul ei si ea cind doreste in cei 2 ani se poate intoarce la jobul ei , firma fiind obligata sa o primeasca inapoi . Singura situatie in care nu poate fi primita inapoi este cea in care s-au facut restructurari.. Sub nici o forma nu se semneaza incetarea contractului de munca...
Nela & Andrada Catalina (19 dec 2007)
http://community.webshots.com/user/nelone77
ligia13 spune:
pai daca nu ai dreptul la CIC ...
dupa 4 luni te intorci la serviciu
dupa 4 luni faci cerere de concediu fara plata 1 an (si la intoarcere trebuie sa te reprimeasca)
dupa 4 luni iti dai demisia
Astea sunt singurele posibilitati pe care le ai!
Eu si Raducu (22.04.2005)
Fancy spune:
Ciao.
Am si eu o intrebare: inainte de terminarea celor 126 zile de concediu de maternitate (cu vreo 2-3 saptamani inainte)poti sa aduci concediu medical (ma gandesc ca de la medicul de familie) si esti platit cu 75% (in functie de "boala" pe care o scrie medicul acolo); acest lucru poti sa il faci timp de 3 luni pentru ca apoi se face ceva comisie pt evaluare.
Poate cineva sa imi spuna cat este de legal sa faci asta? Ti se aproba,este o practica des intalnita?
Am mai scris si la alte pagini dar nimeni nu imi raspunde. E posibil oare sa facem asta?
Multumesc
marius spune:
Nu este posibil. Am raspuns si in alta parte la intrebarea ta.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa