Indemnizatie-copilul nascut la jumatatea lunii
Cum oare se calculeaza indemnizatia pe ultima luna de cic daca data de nastere a copilului este pe 12?
Aproape jumatate din indemnizatia de 600 lei + aprox jumatate din alocatia de 200 lei?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Raspunsuri
marius spune:
Indemnizatia la jumatate aprx dar alocatia este toata.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa
Vivela spune:
"Dreptul la alocatia de stat pentru copii se stabileste īncepand cu luna urmatoare celei īn care s-a nascut copilul, iar plata drepturilor se face īncepānd cu luna urm#259;toare depunerii cererii." (art. 6 alin. 4 din Legea 61/1993).
Eu inteleg ca un copil nascut pe 12 septembrie,de exemplu, nu primeste alocatie pentru luna semptembrie.
Copilul meu e nascut pe 2 sept si alocatia i s-a stabilit incepand cu luna octombrie .
www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52049" target="_blank">JURNAL DE STRUMF
www.youtube.com/watch?v=7ZscS775ek8" target="_blank"> Children see. Children do.
Mirrella spune:
Vivela,eu ma refeream alocatia de la sfarsitul perioadei de concediu postnatal...
Eu am nascut pe 12 aprilie,si credeam ca voi lua in mai jumatate din cei 2 milioane...
andruskandu spune:
quote:
Originally posted by Vivela
"Dreptul la alocatia de stat pentru copii se stabileste īncepand cu luna urmatoare celei īn care s-a nascut copilul, iar plata drepturilor se face īncepānd cu luna urm#259;toare depunerii cererii." (art. 6 alin. 4 din Legea 61/1993).
Eu inteleg ca un copil nascut pe 12 septembrie,de exemplu, nu primeste alocatie pentru luna semptembrie.
Copilul meu e nascut pe 2 sept si alocatia i s-a stabilit incepand cu luna octombrie .
www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52049" target="_blank">JURNAL DE STRUMF
www.youtube.com/watch?v=7ZscS775ek8" target="_blank"> Children see. Children do.
Asta inseamna, probabil, ca, in octombrie, vei primi ultima alocatie de 200 lei, pentru luna septembrie.
Sper ca asa este. Normal ar trebui sa primesti de 24 de ori aceasta alocatie, pentru cele 24 luni implinite ale copilului.
Andreea lui Andreiut Puiut 11.06.2006
dianad spune:
Mirella, Alex al meu tot pe 12 aprilie 2006 e nascut . In decembrie am fost la Directia de munca pentru o adeverinta si atunci am discutat ce se intampla in ultima luna. In mai vom lua pentru copil 200RON - in luna in care implineste 2 ani se da pentru ultima data suma asta mare, intreaga-, iar din lunile urmatoare, in cazul nostru in iunie cand luam banii pentru mai, cate 40RON.Noi vom lua pentru aprilie 600 sau 100 daca deja ne-am intors la serviciu x 9zile lucratoare pana pe 12 aprilie/22 de zile lucratoare toata luna aprilie.DianaD & Alexandru
Vivela spune:
quote:
Originally posted by Mirrella
Vivela,eu ma refeream alocatia de la sfarsitul perioadei de concediu postnatal...
Eu am nascut pe 12 aprilie,si credeam ca voi lua in mai jumatate din cei 2 milioane...
Clipe din viata www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=27" target="_blank">laspital si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=19" target="_blank">fetita mamei
Ah, scuze, chiar nu observasem ca ai scris "ultima luna" .
Mirrella spune:
Nici o problema,Vivela,mersi oricum de interes.
Dianad,la multi ani pentru pitic,,sa ne traiasca minunile,si sa creasca sanatosi.
Eu inca nu m-am intors la serviciu ,am calculat dupa metoda ta si indemnizatia este undeva la 245 lei,e corect?