stafilococ patogen/miros neplacut al gurii

stafilococ patogen/miros neplacut al gurii | Autor: http

Link direct la acest mesaj

buna ma numesc mihaela.imi mirosea gura rau si mai ales dimineata si m am speriat.am fost la dentist si mi a eliminat toate cariile si degeaba.am luat pastile pentru paraziti intestinali pt k m am gandit k aceasta o fii cauza si nu a iesit nimik.dupa am citit pe net si am observat k exista anumite infectii in gat drept urmare am fost la orl unde mi sa facut un exudat faringian.mi a iesit un stafilococ patogen .era foarte rezistent la penicilina si alte antibiotice asa ca singurele puternice au iesit oxacilina si gentamicina injectabile.dak o sa urmez acest tratament si sper sa dea rezultate mie frica sa nu il iau iar de pe periuta de dinti sau de pe un aparat dentar pe care il folosesc .aveti sfaturi referitoare la cele spuse?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns neliana spune:

Cer scuze pentru postarea recenta si rog moderatorii sa o stearga.

Stafilococii patogeni pot cauza o mare varietate de boli la animale si oameni, prin secretia de toxine sau prin înmultirea rapidă si invadarea tesuturilor.
Stafilococii patogeni dispun de o serie de factori de virulenta: leucocidina, hemolizina, diferite toxine, coaguleaza - o adezina specifica importanta în procesul infectios si altele. In laboratorul de microbiologie se testează în mod curent calitatea stafilococilor de a produce coaguleaza, pentru diferentierea intre speciile patogene si cele nepatogene (care cel mai adesea nu produc coagulaza). in urma acestui test, stafilococii sunt grupati in coagulazo-pozitivi si coagulazo-negativi.
Toxinele stafilococice sunt o cauza comuna a toxiinfectii alimentare. Bacteriile se pot dezvolta pe hrana stocata in conditii necorespunzatoare, fiind capabili sa se multiplice chiar si in alimentele cu un continut relativ redus de apa. Desi procesul de gstire omoara bacteriile, unele toxinele sunt rezistente la temperatura, nefiind distruse nici după fierberea cateva minute.
Una dintre speciile cu un potential patogen ridicat este Staphylococcus Aureus. Aceasta bacterie poate supravietui pe suprafetele uscate, ceea ce-i ofera sanse sporite de transmitere si are o rezistenta instrinseca la penicilina datorita structurii modificate a uneia sau mai multor proteine implicate in sinteza peretelui bacterian . Recent au fost identificate tulpini de S. aureus rezistente si la meticilina un derivat de penicilina cu structura modificata si care era in mod obisnuit eficient impotriva stafilococilor rezistenti la penicilina. Aceste tulpini sunt frecvent implicate in infectii nasocomiale sau intracomunitare. . Prin toxinele sale S. aureus poate cauza diferite afectiuni, de la reactii cutanate la sindromul socullui toxic. S. aureus cauzeaza in general infectii piogene localizate, de tipul abceselor sau furunculelor, dar sunt cazuri in care poate cauza infectii sistemice, determinand uneori un tip special de septicemie, numita piemie
Tratamentul chimioterapic antistafilococic în infectiile grave se realizeaza utilizand Cefalosporine de generatie III si IV (Cefoperazone, Ceftriaxon, Ceftibuten, Ceftazidim, Cefepime, Cefpirome, Cefquinome), Fluorochinolone (Ciprofloxacin, Ofloxacin, Levofloxacin, Gatifloxacin, Moxifloxacin) precum si mai noile antibiotice Carbapeneme (Imipenem, Meropenem).
O alta specie de Staphylococcus coagulazo-pozitiva este Staphylococcus intermedius, un colonist frecvent al dermului unor animale. Poate produce infectii la caini si pisici si, mai rar, la oameni (zoonoze). Aceasta specie este frecvent purtatoare de gene care conferă multirezistenta la antibiotice.
S.epidermis, este o specie coagulazo-negativa, o bacterie comensala intalnita frecvent pe piele. Desi in mod obisnuit nu este patogena, poate cauza infectii severe la pacientii imunocompromisi, imunosupresasi sau cu catetere.
S.saprophyticus este o alta specie coagulazo-negativa care poate cauza infectii ale cailor urinare.
In ultimii ani s-a observat implicarea în infectii la oameni si a altor specii de Staphylococcus, cum sunt S.lugdunenis si S.caprae

www.anunturipro.com
www.anunta.info

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

neliana te rog sa pui si sursa de unde ai luat mesajul de mai sus.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns neliana spune:

sz am uitat sa scriu sursa din graba Wikipedia

www.anunturipro.com
www.anunta.info

Mergi la inceput