gentamicina la copii mici

gentamicina la copii mici | Autor: andruscana

Link direct la acest mesaj

buna seara
sunt nou venita pe forum si am nevoie de niste sfaturi..fetita mea de numai 1 an si 8 luni are rinofaringita cronicao tot facut rinofaringita in fiecare luna aproape de anul trecut din mai si am tot fost la medic pana o facut rezistenta la antibiotice ..ma refer la cele administrate oral... azi am fost din nou si am primit tratament gentamicina injectabil(4 unitati dintr-un miligram), calculat in functie de greutatea fetei..totusi nu am gasit pe nimeni dispus sa i le faca ..am vb de fapt cu cineva (doctorita) si mi-a spus ca pot da surzire si insuficienta renala si ca nu vrea sa i le faca ...daca o mai patit cineva ...adica daca o mai primit cineva trarament cu gentamicina pt copil atat de mic.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns april spune:

DA. gentamicina poate da surzenie si nu doar la copii. Eu am facut greseala de a-i administra fetitei mele, la indicatia dr. insa nu stiam ce risc, iar la scurt timp am observat ca nu mai aude bine. Am fost la ORL si cand i-am spus ce injectii a luat (noroc ca nu mult timp) s-a ingrozit dr. Norocul nostru a fost ca reducerea auzului a fost temporara, adica la vreo 2 luni a revenit auzul la normal, insa puteam sa o incurcam rau de tot. Nu ii da gentamicina, exista si alte antibiotice injectabile. Iar din experienta propire iti spun ca o cauza a deselor infectii respiratorii sunt POLIPII! Pana la extirparea lor facea aproape lunar fetita infectii respiratorii destul de grave. Dupa, e alta viata. Nu se compara. Verifica la un ORL-ist daca are pb cu polipii si daca da, nu sta pe ganduri si scapati de ei.

Sanatate!

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=44" target="_blank">visatoarea
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=25" target="_blank">la 8 ani

Mergi la inceput