Condica salajencelor [42]
Raspunsuri - Pagina 14
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mihaela_s/mihaela_s.jpg)
mihaela_s spune:
'neatza si de la noi! Stiu ca la voi e pranzul dar la noi inca e dimineata . Eu is la cafelutza, m-am trezit, am mancat si fac rondul de dimi pe net
. Ma apuc imediat de mancare-vreau sa fac o supa suedeza, Diana a facut la scoala si vrea sa o facem impreuna si apoi niste chiftelutze cu spaghetti, asta e preferinta Silviei, tot mancare suedeza. Cam atat deocamdata, merg la treburi dar mai vin. Trebuie sa invat si ceva suedeza, asa ca o sa fiu prin zona, ca am ceva site-uri de pe care citesc/ascult si scriu.
pupi!
vorbe de copil...
Hobby
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Bimilit spune:
mihaela cum e silvia?
olim da asta-i poza din concurs in stanga apar doar ce pun adminii din albumul userilor[io asa cred, sper ca nu am aberat].
Ajutati-l pe DAN sa mearga din nou!Putin cate putin se aduna marea...
www.helpsonia.com/" target="_blank">SONIA, are nevoie de noi
olim spune:
salutare si de la noi.acuma am ajuns acasa si alex papa si apoi sper sa doarma un pic ca peste zi nu prea vrea sa doarma
ma duc sa pap si eu ceva ca la 4 merem la oras, ca la 5 trebe sa fiu la avocata, asanu am chef de condus da musai
miha viu la tine la supa mie imi plac la nebunie kiftelel din ikea.
va tzuc si mai viu
mami si Alex
mihaela_s spune:
Bia, Silvia e bine, mersi de intrebare. Numai noaptea avem probleme cu tusea, asa cum zicea si adriana, face o criza de tuse imediat cum adoarme. Dar eu m-am prins macar ce sa fac si se linisteste. Asa o tragem de 2 nopti. In rest e OK, nu are nimic, dar saptamana asta stam acasa, asa ca sper pana luni sa-i treaca. Io nu-i dau nimic special, stiu ca tusea trece greu, dar trece pana la urma. Dar e drept ca Silvia nici n-a mai tusit din octombrie, de fapt n-a mai fost bolnavioara de atunci. Si atunci a tusit urat de tot, i-a trecut in 2 saptamani.
Mancarea e gata, olim te astept cu placere! Chiftelutze ca cele de la IKEA am si eu, le-am cumparat gata facute, doar le incalzesc, fetelor le plac. Mie nu prea ca sunt dulci cumva, dar cu sos de rosii poate le dreg cumva...
Mergem sa papam, apoi mergem in oras la cumparaturi, sa vad cum ma descurc cu mandrele dupa mine...
Pofta buna si voua si mai pove!
vorbe de copil...
Hobby
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/silvana_salajan/silvana_salajan.jpg)
silvana_salajan spune:
quote:Bia, scuze dar nu am auzit tel si am vazut mesajul doar dimineata. Am avut o ora libera si m-am dus pana acasa. Azi a mancat o felie de paine prajita cu unt si a baut o cana de ceai. I-am lasat si o jumate de biseptol si la baut si pe ala. Era putin molesit, cand l-am intrebat daca il doare ceva a zis ca il doare capul. Asa ca i-am dat si nurofen. Febra nu are, asa ca nu am habar ce poate fi. De varsat nu a mai varsat, la camin a mancat ieri dupaamiaza macaroane cu branza, acasa un mar si aseara ceai dupa care a vomat. Varicela a avut acum un an, inca o forma tare urata, deci asta se exclude. Alte boli nu a facut deci ce ar mai putea fi? Eu le-am facut pe toate desi mai nou vad ca sunt care fac si de 2-3 ori cate o boala. Va
io am amenintat ca o sun pe oti sa vad ce-i face pruncu da mi ca o deranjez la ora asta .da stai ca-i bag un SMS.sa vad imi raspunde
![](pupic.gif)
olim spune:
vai si ce imi plac ie kiftelel de ikea
gata ma duc la oras, viu diseara la o barfa pe chimbul 3.
pupam toate fetele
mami si Alex
Bimilit spune:
bey, da bagati retata[ ptr culturalizarea blondei]la chiftele.
amu stau si ud tastatura cu gandul la chiftele.
oti da di se ii dai biseptol?io zic sa-l duci la dr.
Ajutati-l pe DAN sa mearga din nou!Putin cate putin se aduna marea...
www.helpsonia.com/" target="_blank">SONIA, are nevoie de noi
mihaela_s spune:
Gata, am ajuns si noi acasa, am colindat cateva magazine si am luat si siropelul de plante...tare ma bucur. Fetelor le-am luat cate o pereche de incaltzari de primavara, da de o veni! La noi e frigutz, soare dar rece...n-a mai nins si s-a mai topit din zapada...saracutzele flori, stiti ca traiesc inca? E plin de crocusi, aceiasi care erau infloriti si acum o saptamana...
Bia, io zisei ca ccc cumpar gata facute chiftelele, numa' le bag la microunde, nu stiu reteta. Dar uite ca pentru tine o sa caut si o traduc, ok? Imediat...
otilia, nu stiu ce sa zic de Andrei, dar intreb si io ca Bia, de ce ii dai biseptol? Ca nu are rost daca nu stii pentru ce il dai, nu are efect la orice...saracutzul, bine ca nu i-a mai fost rau, dar tot o fi ceva daca il doare capul. Mai vezi si azi seara cum e si la noapte, poate ar trebui sa fugi la un dr. cu el. Deci varicela o excludem, da' mai sunt si altele...
olim, cum ai umblat azi?
vorbe de copil...
Hobby
mihaela_s spune:
500 g carne tocata(amestecata, de vita sau de porc)
1 dl pesmet
1 ½ dl lapte
1 ½ linguritza sare
1 ½ vf cutit piper negru
1 ou
2 linguri ceapa rosie sau alba taiata marunt si prajita(sau
neprajita)
Amesteca pesmetul cu laptele intr-un vas. Lasa sa stea 10 minute pana se inmoaie. Adauga sarea si amesteca cu carnea tocata compozitia cu pesmet. Adauga piperul, oul si ceapa si amesteca bine.
Pune apa intr-un vas si uda un "fund" de lemn pe care vei pune chiftelele. Cu mainile ude ia din amestec si modeleaza chiftele, pune-le pe fundul de lemn. Din cand in cand umezeste-ti mainile ca sa nu se lipeasca carnea si sa le poti modela bine. Prajeste-le in tigaia cu unt sau margarina intorcandu-le pe toate partile.
Noa, io vad ca nu e mare diferenta, doar pesmetul inmuiat in lapte(eu doar il pun in carne) si ceapa prajita pe care eu n-o pun, nici cruda si prajitul in unt...poate de la astea au gustul asa...
Se servesc cu sos de soia, nu stiu daca va mai intereseaza si ala... cu cartofi si dulceata de lingon(sunt niste fructe speciale nordice). Asa se servesc si la Ikea pe unde am mancat eu.
Va dau si link-ul ca sa vedeti pozele: http://www.recepten.se/recept/koettbullar.html
vorbe de copil...
Hobby