pretul platit de femei...

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

bonamea, am spus si eu intr-unele din postarile mele anterioare, ca :"cine are nervi si timp pentru procese ale angajatilor...." si am fost contrazisa ca aceste procese se rezolva in trei luni!!! asta pe hartie, asa spune legea, dar realitatea este alta.... cum spui si tu, despre problema ta! am vazut in diferite cazuri ca daca nu ai un avocat BUN, care sa te reprezinte, nu faci nimik, doar amanari, nervi consumati, bani cheltuiti si asa mai departe.
totusi, ce putem face noi, oamenii obisnuiti, care nu detinem functii importante si relatii sus puse....??? nu stiu ce sa spun ca sa ma fac inteleasa...??!!! asa ca mai bine nu spun, ca sa nu mai interpreteze altii...

este foarte adevarat ca sunt multe nedreptati in tara la noi, ca unii patroni isi bat joc de angajati, ca mamele nu sunt platite suficient in concediul de crestere a copilului, dar sunt niste norme si legi stabilite de altii, pe care noi nu le putem schimba doar prin faptul ca suntem nemultumiti!
si patronii, cei care sunt corcti, respecta o sumedenie de legi, platesc taxe, au o multime de responsabilitati pe cap si nu le este usor. orice control care vine in firma, aproape intotdeauna se lasa cu o amenda, din orice cauza, cat de mica si interpretata de cel care controleaza, cum vrea el, caci din asta traiesc cei care fac controale, in general vb, din amenzi!!!

nu stiu, ma gandesc poate ar trebui sa incerci altfel de abordare a lucrurilor, mai ales cele care nu te vizeaza pe tine direct, sa nu mai fii vocea celor multi si nedreptatiti, carora oricum nu ai ce le face si care habarnau ca tu vb in numele lor, sa incerci sa te bucuri de viata, sa vezi partea plina a paharului, florile care infloresc acuma primavara....

au fost, sunt si vor fi intotdeauna lucruri nedrepte, legi nerespectate si oameni nepasatori , nu trebuie sa se martirizeze nimeni pentru asta, ci fiecare sa-si construiasca viata cat mai frumos si bine cu putinta!!!

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

quote:
Originally posted by bonamea

INTERESANT mod de a gandi.Deci unele mamici,ca d-na judecator,nu se pot descurca 2 ani cu 600 lei lunar si a trebuit sa mearga la munca ptr.bani mai multi,in timp ce altele trebuie sa se poata descurca.Adica e diferenta intre nevoile mamelor intelectuale si copiilor lor si mamele celelalte si ceilalti copii.

Unele mamici, ca dna judecaator, care castiga peste medie, au probabil rata la casa care e de multe ori dublul indemnizatiei de maternitate. Pentru ca in caz ca nu stiai, bancile dau credit si calculeaza rate in functie de venituri.

Si tot proportional cu cat castiga platesc darile la stat.

Crezi cumva ca banca le amana plata ratelor daca duc o hartie ca sunt in concediu de maternitate?

N-a spus nimeni ca "altele trebuie sa se poata descurca",toata lumea spune ca cine nu se descurca ar trebui sa incerce sa schimbe ceva in propria viata. Nimeni aici n-a spus "sa se descurce" ci "sa faca ceva"!!!!

Dar cred ca este inutil sa subliniez lucruri spuse de zeci de ori, tu tot cu ideea cu care ai deschjis acest topic ramai, pt. ca n-ai intrat aici sa schimbi idei, ci sa le impui pe-ale tale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Si pina la urma care este scopul deschiderii acestui topic? Gasirea unui umar pentru plans? Informarea noastra despre o situatie de fapt, care oricum nu-si gaseste rezolvarea aici pe forum? Chemarea la lupta? Impotriva cui?

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
www.dropshots.com/gabitzam3" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bonamea spune:

quote:
Originally posted by gabitzam

Si pina la urma care este scopul deschiderii acestui topic? Gasirea unui umar pentru plans? Informarea noastra despre o situatie de fapt, care oricum nu-si gaseste rezolvarea aici pe forum? Chemarea la lupta? Impotriva cui?

www.dropshots.com/gabitzam3" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

AI DREPTATE,mai bine ne ocupam de soarta cainilor vagabonzi,ma deranjeaza ca musca rau,umbla flamanzi pe strazi,...se solicita semnaturi ptr.salvarea lor...am semnat si eu,au nevoie de stapani.Sunt fiinte necuvantatoare care nu-si pot cere dreptul la viata normala,ii apara diverse organizatii neguvernamentale.Pe acest forum parca se solicitau acele semnaturi ptr.o politie si legi care sa apere animalele !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

quote:
Originally posted by bonamea

quote:
Originally posted by gabitzam

AI DREPTATE,mai bine ne ocupam de soarta cainilor vagabonzi,ma deranjeaza ca musca rau,umbla flamanzi pe strazi,...se solicita semnaturi ptr.salvarea lor...am semnat si eu,au nevoie de stapani.Sunt fiinte necuvantatoare care nu-si pot cere dreptul la viata normala,ii apara diverse organizatii neguvernamentale.Pe acest forum parca se solicitau acele semnaturi ptr.o politie si legi care sa apere animalele !

Sa te temi de omul prea tacut si de apa prea lina.(proverb turc)
Cuvintele sincere nu sunt totdeauna elegante;cuvintele elegante nu sunt totdeauna sincere(Lao Tzi)

EXACT.
Motivul l-ai subliniat singura.Animalele nu se pot apara singure nu-si pot ´´cere´´ drepturile.
Pe cand oamenii da,pot face ceva pentru ei si pentru familia lor.

Mergi la inceput

bonamea, munca unei femei, cea de acasa, cresterea copiilor, cariera nu au fost si nici nu vor fi evaluate vreodata de vreo agentie sau institutie!

NOI, spre deosebire de animale, avem judecata, discernamant, deci putem alege!

sincer, incearca alt mod de abordare a lucrurilor!
fa-ti viata mai frumoasa astfel!!!

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

bonamea,
eu pina la un punct iti dau dreptate. e greu, e de multe ori nedrept, si e greu sa te hotarasti sa dai vrabia din mina pe cioara din par, asta referindu-ne la locuri de munca mai ales. dar:
1. cu mult efort si mult curaj, iti poti schimba viata; fiecare dintre noi poate
2. nu vad relevanta problemei cu ciinii fara stapin. ce, vrei sa sarim acuma sa facem o petitie impotriva patronilor ticalosi? te ajuta PE TINE asta cu ceva?
3. nu toti patronii is ticalosi, nu toti angajatii is harnici de dau pe-afara.
4. femeile nu platesc nici un pret, poate cel mult pe cel al propriilor decizii. este fals sa te gindesti ca exista o conspiratie la nivel national impotriva mamelor.
5. mi se pare foarte corect sa ma intreb de ce, daca eu platesc (ipotetic, spre final ajung sa iti spun si in ce conditii muncesc eu acum)10 mil pe luna asigurari sociale si dari la stat, sa primesc tot 6 mil pe luna pt cresterea copilului, ca si femeia de servici care plateste 900.000 pe luna. nu se pune aici problema nevoilor femeii sau ale copilului; ele sint egale. dar tot egale au fost si nevoile celor doua femei, inainte de a deveni mame. asta inseamna ca maturatul scarilor de bloc trebuie sa se plateasca la fel ca neurochirurgia? sau ca "manager-eala"? sau ca cercetarea? si pot veni si cu alt punct de vedere: daca pt maturat scara blocului iei 3 mil pe luna, mai bine faci un copil, ca primesti 6 si are sotul ce bea, nu?? sau cazurile astea ies din discutie?
6. ca sa iti spun de ce sustin si eu ca este si o problema de ce anume alegi in viata: eu am ales sa fac un doctorat. am inceput cu 2,5 milioane pe luna anul trecut, anul asta a crescut salarul la 3,5 milioane. stau macar 8 ore pe zi la job, am si ore cu studentii. lucrez si pt teza mea, si pt laborator. seful are un caracter coleric si te ia in suturi cind nici nu te astepti, se razgindeste de la o zi la alta. am muncit anul trecut, am facut impresie buna, am facut si treaba altora, si contrar aparentelor lucrul asta nu a trecut neobservat. am publicat lucrari, asa ca in 2007 am depus un proiect care a fost finantat. acum mai iau vreo 8 milioane pe luna...nu la data fixa, e adevarat, dar ii iau. statutul meu este cel al unui student...numai ca sint coasigurata la casa de sanatate pt ca sotul e salariat, iar la pensii imi platesc singura, ca vreau sa fac un copil. nu ne lafaim, nu ne scaldam in bani...avem si credite...asa ca ne socotim si noi cit mai bine cind luam leafa, si facem cumparaturi in selgros ca e mai ieftin. stiu ca altii o duc mult mai bine. am si colegi care cistiga ceva mai mult, dar munca lor stiu ca nu era pentru mine. si eu as fi avut de ales altceva, dar am preferat sa aleg asta, din multe motive. familia mea (adica in primul rind sotul, apoi si parintii si socrii) m-au sustinut in decizia luata...dar cu incurajari, sa nu-ti inchipui ca ne fac de mincare sau ne dau bani.

dar nu ma pling. este alegerea mea. ma sacrific daca vrei acum, ca sa-mi fie mai bine mai tirziu. desi eu nu privesc asta ca pe un sacrificiu.

stat cu copilul...? e adevarat, nu-l am inca, dar...am pusa deoparte pina si camera lui. cit fac doctoratul nu imi pot permite sa lipsesc doi ani. si-asa dureaza 4...daca il mai si intrerup 2 ani...termin cind ies la pensie (exagerez). parintii lucreaza, n-o sa-l pot lasa cu ei...dar o sa ne descurcam, ca nu sintem singurii in perioada asta. da, as prefera sa imi permit sa fiu casnica macar pina mege copilul la scoala, dar...nu-mi permit. am stat si eu cu "bone" pt ca ai mei lucrau, si nu mi-a daunat. e drept, nu erau pe vremea aia bone cu carte de munca....dar a gasit mama o femeie pensionara care iubea mult copiii...

putin optimism si incredere in fortele proprii nu strica niciodata. daca esti mereu defensiva, daca te vezi nedreptatita mereu, daca doar saracii is buni, ceilalti is indiferenti, nesimtitori, ticalosi etc...nu ajungi nicaieri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns levantzoi spune:

>>> pisigri

Cunosc cel putin doua femei carora doctoratul le-a stricat viata... Au pierdut sot (divort) au amanat copilul pana cand nu oricum nu a mai contat...

Vieti distruse, femei care au muncit cat au putut la niste teze de doctorat care - ironia sortii- s-au dovedit si inutile si gresite pana la urma... Nu a folosit la nimic toata truda aia...

In curand doctoratul se va generaliza.

Si eu mi-am dat doctoratul tarziu, dupa ce un prim indrumator m-a mintit doi ani ca sunt inscris, ca sa aflu ca nu era asa...

Dupa aia s-a aschimbat legea si a trebuit sa mai fac un master... si uite-asa am intins-o cu doctoratul.

Dar nu imi pare rau. Cred ca a fost o decizie buna sa-l consider ceva secundar in viata mea. De fapt, la ce mi-ar fi folosit daca l-as fi avut cu 3 ani mai devreme???

Nu stiu cat sunt de on topic, dar cand am citit ca pui doctoratul pe primul loc in viata ta, m-a luat - sincer -groaza...

Invatamantul nostru ne-a creat iluzia ca putem lucra cu totii in cercetare. Si acum avem excesiv de multi cercetatatori, cu salarii foarte mari, dar ale caror rezultate sunt din ce in ce mai slabe. Situatia asta nu mai dureaza mult.

>>all

Povestea cu indemnizatiile de nastere etc. nu se poate rezolva daca nu se pune la punct intreaga administratie. Noi nu am luat nici acum indemnizatia de nastere pentru ca ne-au pus de la primarie sa facem un dosar cat toate zilele, dupa care ar fi trebuit sa ne programam la casierie (ca nu stiu sa depuna pe card... sau nu vor). Primaria e departe, e coada mereu, la telefon pierzi juma de zi pana raspunde cineva, e-mail nu au...

Adicatelea, si bruma aia de drepturi nu se poate obtine din cauza administratiei catastrofale.

Sunt si eu curios daca la alegeri va vorbi cineva despre toate astea... Cineva spunea ca politicienii au puterea 4 ani, iar populatia doar o zi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

desi cam offtopic...levantzoi, nu pun doctoratul pe primul loc...si nici nu am visat sa ramin in cercetare, desi lucrurile se vor schimba si la noi la un moment dat in domeniul asta, macar prin faptul ca au inceput deja sa se faca achizitii materiale importante. adica macar o sa ai cu ce lucra, daca vrei sa faci o treaba ca lumea...
doctoratul il fac pentru ca am nevoie de titlul ala in viitor; planurile mele nu includ neaparat cariera universitara, ci mai degraba un fel de "animal cops", da nu intru in detalii, ca m-as dovedi insensibila fata de problemele mamelor din romania, si indecent de mult de preocupata de animalele din romania...na, e un pacat si mi-l asum...
oricum, pe primul loc este, a fost si va fi intotdeauna familia. a mea. pentru ca nu puteam gasi un sot "mai minunat" pentru mine...

ce zici tu cu administratia....dupa mine intreg sistemul e prost conceput si ineficient, dar am inteles ca se intimpla si la case mai mari. am vazut de curind doar o parte din documentarul sicko al lui michael moore, despre sistemul asigurarilor de sanatate in statele unite; m-am cam ingrozit. trebuie sa-l vad pe tot ca sa ma lamuresc mai bine. oricum, durerea cea mai mare a multor oameni este ca desi in epoca de aur "mergea si asa", unii se faceau ca muncesc, altii se faceau ca ii platesc, dar macar se faceau cam la fel de tare fata de toata lumea, facultatea era moka pt toata lumea, cu banii pe care ii luai nu prea aveai ce cumpara....acum esti platit mai degraba in functie de cit esti de specializat si de ce responsabilitate implica jobul tau. si se cer oameni cit mai specializati.

ma deranjeaza insa atitudinea asta de "nu vreau sa fiu sluga". toti sintem "slugile" cuiva pina la urma, inclusiv "patronii". de statutul de "sluga" scapi atunci cind alegi sa iti faci munca...cu placere. esti menajera? apai nu conteaza ca treaba ta este sa speli vasele si sa dai cu mopul, nu e NIMIC degradant in asta. TU prestezi un serviciu, EI te platesc. decit sa iti judeci angajatorii ca hranesc un ciine prea mare si cumpara mincare prea scumpa, mai bine te gindesti ca tu le faci lor un serviciu si ca e bine ca te platesc la timp si conform intelegerii initiale.
in plus, imi pare rau, dar in "industria bonelor" nu cred ca se mai accepta acum persoane fara recomandari. si daca pleci val virtej din casa aia pentru ca ti s-a pus pata ca parintii "nu fac cum trebuie" ceva si "nu se pricep", de unde recomandare...?

dar nu ma mir asa tare ca altii la capitolul asta. am discutat intr-o conjunctura in care nu se punea problema ce specializare are fiecare, cu o femeie foarte de treaba, la vreo 40 si de ani, cu scoala profesionala terminata pe vremea lui ceasca, inscrisa la un curs de invatare a limbii engleze organizat de o fundatie nonprofit. toate bune si frumoase, pina cind femeia a inceput sa se plinga ca a fost angajata in casa unor oameni importanti din romania, care aveau si menajera, si care au avut tupeul sa o roage intr-o zi, cind vine cu copilul de la plimbare, sa cumpere din piata si un kil de rosii pentru salata de la prinz. ei, si de-aici sa vezi: ca nu intra in atributiile postului ei, ca asta tre sa faca menajera, ca ea nu e angajata sa se duca in piata si sa hamaleasca ??!!?!! ...si in plus: de ce daca bunica locuieste in aceeasi casa cu parintii nu se ocupa ea de copil, de ce "baba" e mai ocupata sa isi viziteze prietenele si sa bea cafele in loc sa creasca nepotul, de ce oierde baba atita timp sa se machieze, de ce parintii se duc la cocktailuri, de ce o cheama uneori sa faca ore suplimentare (desi se discutase si asta la inceput, inclusiv cit se platesc orele suplimentare)....m-am INGROZIT. atunci o cunoscusem, pina in momentul ala mi se paruse o femeie la locul ei si de treaba, care incearca sa supravietuiasca si ea, sa le fie bine si copiilor ei, sa-i ajute sa razbeasca in viata. nu am putut atunci sa ma lansez in discutii neprincipiale, dar intreb aici, retoric: daca iti iei banii la timp, daca te platesc cum v-ati inteles, CU CE DREPT judeci tu modul in care isi traiesc oamenii aia viata? te iei de ei de la un kil de rosii??? in ce masura TE PRIVESTE ce face bunica aia si cum isi petrece timpul?? cu ce TUPEU te apuci sa povestesti la o masa intr-un bar ca in casa lui "cutare", "cutarica" de trezeste la 9, in loc sa se trezeasca la 6 ca oamenii muncitori??

uite asta este punctul de vedere al cuiva care se gindeste ca in viitor va trebui sa isi angajeze o bona. dupa ce ca am incredere in tine, te las singura in casa mea, cu ce am eu mai de pret adica un copil, AL MEU, dupa ce ca fac toate astea ca sa ma duc sa muncesc ca sa cresc copilul ala SI sa iti platesc tie salarul...ma trezesc ca ma judeci si ma comentezi cit is de harnica sau de devreme acasa? pai tu stai singura in casa mea, in liniste, si ma iei de fresh cind vin de la job, sa ma iei la trei-pazeste, ca te exploatez? pai nu ti-am zis de la inceput citi bani imi permit sa-ti dau? da tu crezi ca oamenii se duc la job ca sa-si faca unghiile?

poftim, si punctul de vedere al angajatorului de bona, caruia bona ii lasa biberoanele copilului in chiuveta sa se usuce laptele pe ele, ca nu intra in fisa postului sa le clateasca...doar e bona, nu menajera, nu?? (asta fiind atitudinea cu care s-a confruntat un cuplu de 30 si ceva de ani, care au angajat ca bona o tinara absolventa de liceu, pe care o ajutau sa poata sa termine o facultate, in functie de care isi faceau ei programele la job ca sa nu lipseasca fata prea mult de la scoala, care era permanent invitata duminica la ei la gratar impreuna cu prietenul ei....)

Mergi la inceput

pisigri, subscriu la ce ai spus in ultimile doua postari ale tale!!!
(eu nu prea am timp sa scriu raspunsuri asa lungi.....)

Kari

Mergi la inceput