Dragelor
Am si eu o intrebare..daca de exemplu sunt gravida..si eu ma afluu deja in cic 2..Cand am 5 luni fac cerere de intoarcere la servici stau 2 luni apoi intruu in prenatal. Prenatalul se calculeaza 85% din salariul minim pe conomie, din salariul meu de baza sau se face media?
Pt ca daca as lua 85% din cel de baza as prefera sa revin 2 luni la birou si apoi sa intruu in prenatal decat sa intruu direct in prenatal..si sa fiu platita cu 85% din sal minim.
Astept rasp vostru
Cei 85% se aplica la o medie a veniturilor din ultimele 6 luni anterioare intrarii in prenatal.
Pt cele 2 luni de lucru, baza de calcul este salariul brut realizat.
Pentru celelalte 4 luni (de CIC), baza este salariul minim brut pe tara.
Se face o medie zilnica pt aceste 6 luni. Se aplica 85%. Se inmulteste cu nr de zile lucratoare de concediu prenatal. Reiese o indemnizatie bruta.
Mercci Rozi
Stii cumva daca de ex... eu termin cic 1 pe 1 octombrie sa zic.. si al doilea bebe ar trebui sa se nasca pe 25 noiembrie..
Pot face cerere de reintoarcere la birou direct pe 1 octombrie si tot cu 1 sa intruu si in prenatal..adica sa duc concediul?
Sunt obligati cred sa ma primeasca inapoi,nu?chiar si gravida fiind si intrand direct in prenatal.