m-au inundat vecinii

m-au inundat vecinii | Autor: briza_marii

Link direct la acest mesaj

M-au inundat vecinii mei "dragi" si acum dau din umeri ca "asta e, se mai intampla". As vrea sa stiu cum as putea sa ii determin sa isi asume responsabilitatea si sa imi zugraveasca /plateasca despagubire (mai ales ca pur si simplu au uitat robinetul deschis ,deci, e clar vina lor). Din pacate nu suntem asigurati, ca asa as fi stat linistita... Se merita sa contactez un avocat? Sau dureaza procesul "mult si bine" ? (timp, bani de avocat..)

briza_marii

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bebe_io spune:

quote:
Initial creeata de briza_marii

M-au inundat vecinii mei "dragi" si acum dau din umeri ca "asta e, se mai intampla". As vrea sa stiu cum as putea sa ii determin sa isi asume responsabilitatea si sa imi zugraveasca /plateasca despagubire (mai ales ca pur si simplu au uitat robinetul deschis ,deci, e clar vina lor). Din pacate nu suntem asigurati, ca asa as fi stat linistita... Se merita sa contactez un avocat? Sau dureaza procesul "mult si bine" ? (timp, bani de avocat..)

briza_marii

Eu zic ca n-are rost sa stai tu sa-i dai in judecata, dar fa-ti asigurare care sa ai grija sa acopere si inundatiile de la vecini (dar nu numai avariile accidentale la instalatii, asa ca citeste cu atentie ce semnezi) si data viitoare (ca sunt sigur ca va fi si o data viitoare) tie o sa-ti dea banii pe zugraveala societatea de asigurari care va face regres in justitie impotriva lor. Asa ca vor fi juristii societatii de asigurari care ii vor perinda prin tribunale, iar la juristii aia asta e jobul lor, deci... ;)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

chestia cu asigurarile e cam frectie la picior de lemn. asigurarile nu platesc zugraveala pt toata camera, ci doar pt peretele afectat. iar in cazul meu, doar pt grinda din sufragerie. dupa calculele lor, acum 2 ani,pt baie, hol de la baie, dormitor si dufragerie, plus parchet raschetat, mi-au dat 9 (noua) milioane. nu mai e cazul sa va spun ca in total am dat peste 30 de milioane.
dar sunt bune in cazul in care tu inunzi pe cineva.

chris + alexandra

bebeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

pe mine m-a ajutat asigurarea cand m-au inundat "minunatii" vecini.
in primul rand am stat mult mai linistita, nu am mai fost in situatia de a ma enerva in zadar si de a ma lupta cu morile de vant.
si cu frustrarile.

ba chiar m-am simtit bine cand i-a vizitat inspectorul de daune si o cam bagasera pe maneca.

mi-au dat si bani suficienti cei de la asigurari (cred ca depinde si de societatea de asigurare).

iar vecinii respectivi si-au inlocuit tevile intre timp, probabil au considerat ca e mai ieftin (si mai profitabil pentru ei) decat sa varuiasca la mine din cand in cand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_ioanid spune:

sa iti povestesc o intamplare, de mai demult: vecinul de la 4 pleaca din localitate si fiind in afara orarului de apa calda (deci neavand cum sa vada daca curge sau nu, si probabil ca avea un robinet mai rudimentar sau Dumnezeu stie cum s-o fi intamplat) uita robinetul deschis. cand incepe sa curga apa calda, a inundat si pe vecinul de la 3, care si el fiind plecvat de acasa nu a observat, vecinul de la etajul 2 observa si opreste apa de la subsolul blocului, insa toata apa de pana atunci se scurge incet-incet si ajunge la mine, la etajul 1, apa era foarte fierbinte, si nici macar nu indrazneai sa te atingi vreun pic de ea. vreau sa spun ca am stat cu carpele sa strangem apa o zi intreaga pentru ca se prelingea cea care cursese deja. s-au cojit peretii, s-a umflat parchetul... dar sincer nici nu vreau sa ma mai gandesc cum era la el in casa si ce a facut vecinul? ne-a trantit niste scuze si o usa in nas... atata tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns briza_marii spune:

quote:
Originally posted by alex_ioanid
si ce a facut vecinul? ne-a trantit niste scuze si o usa in nas... atata tot.

Asa face si asta. Numai ca eu nu sunt dispusa sa cedez asa usor.

briza_marii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_ioanid spune:

nu prea le am cu "legile", dar s-ar putea sa nu rezolvi nimic, imagineaza-ti ca atunci eram 3 apartamente de revoltati.... si nu s-a rezolvat nimic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eld spune:

Eu zic ca poti lua legatura cu un avocat, poti obtine despagubiri pentru daunele ce ti-au fost aduse prin fapta culpabila a vecinului. Dezavantaje: achiti onorariul avocatului, platesti taxa de timbru (ti se calculeaza in functie de pretentiile pe care le ai) si onorariul expertului ce va fi desemnat de catre instanta de judecata pentru evaluarea pagubei. Cheltuielile astea ti le recuperezi, in final cad in sarcina vecinului. Dureaza cel putin 3-4 luni in prima instanta, la judecatorie, iar pana nu se face expertiza nu poti repara apartamentul pentru ca expertul nu va mai avea ce sa vada .
Trebuie sa iei in calcul si daca vecinul este solvabil, daca el e proprietarul apartamentului e ok, dar daca nu e si nici nu are venituri nu o sa ai pe ce sa-l executi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eld spune:

Cu asigurarea, nu stiu daca iti poti recupera paguba pe care deja o ai. Teoretic, atunci cand inchei contractul de asigurare ei vin si constata starea apartamentului, iar daca ai peretii deteriorati ....
Eu nu cred ca iti poti recupera paguba 100% prin asigurare, dar e bine sa o ai pentru viitor.
Mai exista si varianta sa-l ameninti doar pe vecin cu procesul si sa te duci la el de 2-3 ori pe zi pana se satura si iti plateste de buna voie, insa trebuie "sa fii facut pentru asta".
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns briza_marii spune:

Multumesc pt raspunsuri.
Am mai discutat cu ei si sotul a zis sa le mai dam putin timp, ca au de gand sa "gasim o solutie"....Hm! Hai sa o vad si pe asta. Au noroc ca pana joi sunt f ocupata cu serv si ajung acasa numai seara la 8-9. O sa va mai pov ce o sa se mai intample.

briza_marii

Mergi la inceput