Doamne profesoare!!!!!!!!!!
Raspunsuri - Pagina 21
![](images/user_woman.png)
ANDREEA11 spune:
Rivali eu cred ca le poti recupera si pe cele din urma. Suna la ISMB, oficiul juridic si afla. Succes!!!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/silvana_salajan/silvana_salajan.jpg)
silvana_salajan spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Roxyn Fetele, as vrea sa va intreb ceva, ca eu sunt in ceata...De luni, din 13 oct., intru in concediu prenatal. Voi fi suplinita la clasa de o d-soara foarte draguta.Relatiile cu conducerea scolii fiind foarte bune, am fost impreuna la inspectorat pentru a rezolva situatia. De acolo ni s-a transmis ca suplinitorul primeste decizie interna iar, dupa ce voi naste, trebuie sa merg la inspectorat sa depun cererea de CIC.As vrea sa va intreb daca asta este procedura... Cei de la serviciul personal erau foarte aglomerati si raspunsul ne-a fost dat prea "dintr-o bucata".As vrea sa va mai spun ca dir. mea este noua si inca nu s-a familiarizat cu toate procedurile astea...V-as fi recunoscatoare daca ati putea sa ne lamuritiMultumesc ![]() ![]() |
rivali spune:
Buna fetelor!
am si eu o intrebare: daca in CIC avem dereptu la tichete cadou , avem dereptu si la bani de carti sau bani de haine? Daca nu de ce nu?
gabytza25 spune:
am si eu o intrebare!
daca exista doamne profesoare din timisoara care primesc tichete cadou bluticket... acestea pot fi folosite in standurile real? am trimis un mesaj la cei de la bluticket si mi-au spus ca da, in schimb la realul din C. Sagului nu le primesc, la celalalt n-am incercat... dar nu as vrea sa fac drum degeaba pana acolo
si inca ceva: rivali, tu primesti bani de haine? cum vine asta? e prima data cand aud... lamureste-ma si pe mine
multumesc anticipat pentru raspuns,
o seara buna in continuare
Roxyn spune:
Multumesc silvana pentru raspuns.
Da gaby. Eu lucrez in invatamant, am primit tichete bluticket si le-am cheltuit in Real, pe Cal. Aradului. 35+ viitoare mamica de
Vlad Andrei
Asa_crestem_noi
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anca_27/anca_27.jpg)
anca_27 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Roxyn Fetele, as vrea sa va intreb ceva, ca eu sunt in ceata... De luni, din 13 oct., intru in concediu prenatal. Voi fi suplinita la clasa de o d-soara foarte draguta. Relatiile cu conducerea scolii fiind foarte bune, am fost impreuna la inspectorat pentru a rezolva situatia. De acolo ni s-a transmis ca suplinitorul primeste decizie interna iar, dupa ce voi naste, trebuie sa merg la inspectorat sa depun cererea de CIC. As vrea sa va intreb daca asta este procedura... Cei de la serviciul personal erau foarte aglomerati si raspunsul ne-a fost dat prea "dintr-o bucata". As vrea sa va mai spun ca dir. mea este noua si inca nu s-a familiarizat cu toate procedurile astea... V-as fi recunoscatoare daca ati putea sa ne lamuriti Multumesc |
Eu am depus o cerere de instiintare combinata cu mai multe, suna cam asa....
DOAMNA DIRECTOR,
Subsemnata, ....., domiciliat#259; īn ....., profesor titular pe catedra de ..........., la ........, prin prezenta, doresc s#259; v#259; informez c#259; īncepānd cu data de 03.11.2008 voi intra īn concediu de maternitate, cf. OUG nr. 158/2005:
Ordonanta de urgenta nr. 158/2005 din 17/11/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, CAPITOLUL IV - Concediul si indemnizatia de maternitate:
Art. 23.
(1) Asiguratele au dreptul la concedii pentru sarcina si lauzie, pe o perioada de 126 de zile calendaristice, perioada in care beneficiaza de indemnizatie de maternitate
Art. 25.
(1) Cuantumul brut lunar al indemnizatiei de maternitate este de 85% din baza de calcul stabilita conform art. 10.
(2) Indemnizatia de maternitate se suporta integral din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate.
De asemenea, solicit a-mi aproba pe perioada concediului, acordarea diferen#539;ei de 15% dintre salariul de baz#259; #537;i indemniza#539;ia de maternitate, cf. Art. 66 din CCMN:
Contract colectiv de munc#259; unic la nivel na#355;ional pe anii 2007-2010 nr. 2895/2006 din 29/12/2006 , Publicat in Monitorul Oficial, Partea V nr. 5 din 29/01/2007
Actul a intrat in vigoare la data de 29 ianuarie 2007.
Art. 66. - (1) Īn cazul īn care salariata se afl#259; īn concediu de maternitate, unitatea va compensa, pe o anumit#259; perioad#259;, diferen#355;a dintre salariul de baz#259; individual avut #351;i indemniza#355;ia legal#259; la care are dreptul.
(2) Perioada pe durata c#259;reia s#259; acord#259; compensarea va fi stabilit#259; prin contractele colective de munc#259; la nivel de unitate, dar nu mai pu#355;in de 6 s#259;pt#259;māni.
(3) Diferen#355;ele de salarii vor fi acordate din fondul de salarii.
Doresc de asemenea s#259; precizez c#259; indemniza#539;ia nu se impoziteaz#259; cf. Codului Fiscal, art. 42 :
Īn īn#539;elesul impozitului pe venit, urm#259;toarele venituri nu sunt impozabile:
a) ajutoarele, indemniza#539;iile #537;i alte forme de sprijin cu destina#539;ie special#259;, acordate din bugetul de stat, din bugetul asigur#259;rilor sociale de stat, din bugetele fondurilor speciale, bugetele locale si din alte fonduri publice, inclusiv indemniza#539;ia de maternitate #537;i pentru cre#537;terea copilului, precum #537;i cele de aceea#537;i natur#259; primite de la alte persoane, cu excep#539;ia indemniza#539;iilor pentru incapacitate temporar#259; de munc#259;.
Īn cazul īn care se refuz#259; prezenta cerere, v#259; rog a-mi preciza īn scris temeiul legal (lege, ordonan#539;#259;, contract etc), īn mod explicit pe baza c#259;ruia se bazeaz#259; acel r#259;spuns de refuz #537;i persoana care ī#537;i asum#259; prin semn#259;tur#259; aceast#259; decizie.
V#259; mul#539;umesc,
Data Semnatura
C#259;tre Conducerea .......................
S-au uitat peste cerere pe rand, secretara, directoarea, contabila, cu priviri subintelese, eu m-am facut ca nu vad.
Ma bucur ca exista DC si ne putem informa, sa ne stim cere drepturile, altfel nu ne-ar spune nimeni, nimic. Vorbesc din pctul meu de vedere.
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
pozici
_
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in. (L. Cohen)
elilov3 spune:
ziua buna fetele
o intrebare la voi referitor la cele 5 zile oferite de lege sotilor , la nasterea copiilor cele 5 zile sunt lucratoare sau nelucratoare pt ca in lege nu este specificat si nu doresc sa cream probleme la locul de munca al sotului...e valabil si pentru cele 10 zile date in cazul absolvirii cursului de puericultura...mai jos e baza legislativa ..astept pareri de la cele care ati trecut prin asta [sotul lucreaza in invatamant si stiti cum este ]
d. Baza legislativa: Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National pe anii 2007-2010
Art. 61. - (1) Salariatii au dreptul la zile libere platite pentru evenimente deosebite in familie, sau pentru alte situatii, dupa cum urmeaza:
c) nasterea unui copil - 5 zile + 10 zile daca a urmat un curs de puericultura
multumesc fetele
eliza mamica de inger Ionut Pavel 38+
Dimitrie Gabriel