concediu paternal

concediu paternal | Autor: jonny

Link direct la acest mesaj

Buna ziua
Cine poate sa-mi spuna cum sa instintez angajatorul de intentia mea de a intra in concediu paternal peste ~8 luni fara a putea sa ma dea afara? Ce lege ma protejeaza?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Simplu, instiintezi angajatorul cu 1 zi inainte ca de a doua zi intri in concediu. Faci adresa in 2 exemplare din care unul cu numar de inregistrare il tii pentru tine. Si gata. Oficial nu mai au dreptul sa desfaca acest contract dar va fi suspendat.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jonny spune:

Problema este umpic mai complicata si anume:
Sotia mea mi-a fost colega de serviciu, acum nu mai lucreaza la aceeasi firma cu mine(este fara ocupatie), dar toti colegii mei o cunosc. Acum nu se vede sarcina pt. ca este doar in o luna si jumatate, dar peste 4 luni o sa inceapa sa se vada si este practic imposibil sa nu se intalneasca prin oras cu unul din fosti ei colegi si sa afle apoi toata firma ca eu am tinut ascuns acest lucru.Problema este ca eu instintez conducere in scris ca urmeaza sa intru in paternal in momentul in care sotia mea va naste, dar nu stiu ce text de lege ar trebui sa invoc astfel incat sa ma protejeze in cazul unei concedieri abuzive. La firma la care lucrez se lucreaza pe target si ca sa te dea afara poate sa invoce ca nu ai atins anumiti parametri si nu mai corespunzi cerintelor companiei,au foarte multe parghii sa se debaraseze de o persoana, indiferent cine ar fi.
P.S. Multumesc mult Marius, sunt de ieri intrat pe forum si nu ma asteptam sa primesc un raspuns atat de repede.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Dar nu te forteaza nimeni sa ceri nimic. De ce sa sari cu adresa aceea? Si ce daca sotia ta este insarcinata si va naste? Dupa 42 de zile de la nastere faci adresa respectiva. Pana atunci nu esti protejat in mod sigur. Dupa ce faci adresa nu mai au ce sa-ti faca. Dar asta doar incepand cu a 43 a zi de la nasterea copilului.
Acum pe bune, cine sa asocieze ideea ca tu vei cere concediu pt ingrijirea copilului? Trebuie doar sa taci si la momentul potrivit sa faci. Atat.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jonny spune:

Multumesc mult Marius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

quote:
Initial creeata de jonny

[...] de a intra in concediu paternal [...]

Nu se numeste concediu paternal, ci concediu pentru cresterea si ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani.

Concediul paternal este cel de 10 zile, acordat pe baza unei cereri insotite de atestat de absolvirea a cursului de puericultura.

Mergi la inceput