FIV 169

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alina_alexandra spune:

Mihaele, imi pare tare rau. Data viitoare va fi bine.

Fetelor, cele la care problema medicala e la sot, vreau sa va povestesc despre o prietena a mea care locuieste acum in US si care cu 3 luni in urma plangea pt ca spermograma sotului era dezastru, cu toti spermatozoizii morti. Am sfatuit-o sa ii dea Maca, citisem pe forum ca e buna si l-a dus pe sot la acupunctura, iar acum e insarcinata in 5-6 saptamani.
Poate va e de folos informatia cu acupunctura. Va marturisesc ca si eu am facut vreo 10 sedinte de acupunctura dupa primul FIV. Nu stiu daca a avut vreun efect sau nu, dar in combinatie si cu consultatiile la psiholog, dupa FIV 2 am acum o burtica cu 2 bebelusi de 4 luni.

Va doresc tuturor ca Dumnezeu sa va implineasca rugaciunile.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Daca problema e la sot se urmareste ca femeia sa produca mai multe ovocite pt. ca, din cauza spermatozoizilor, nu pot si toate fecundate. Se spera ca la un nr.mai mare de ovocite sansele sunt mai mari sa se obtina embrionasi. Si la mine asta e problema si m-am indopat cu hormoni. Aveam cate 6-8-10 ovocite dar de fiecare data s-au transferat doar 2 embrionasi pt. ca ori nu se fecundau ovocitele, ori se opreau din evolutie (tot din cauza gigeiilor). Daca aveam 2 ovocite si spermatozoizii nu erau capabili sa fecundeze cu ce ma alegeam? Sper ca m-ati inteles.

Cristinici,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kineta spune:

NEATA fetelor, ELA,CRISTINICI,eu la prima tentativa de FIV din Octombrie2007,am facut protocol scurt cu Diphereline de 0,1 si Gonal F 2 fiole,rezultat punctie 0 -ovocite dupa cum stiti.ACUM am fost pe protocol lung tot cu Diphereline0,1,dar mi-a schimbat stimularea ,si fac cu MENOGON 3 fiole odata,practic din cate stiu Gonalul este diferit putin de Menogon,cel din urma mai contine in plus fata de Fsh si LH,pe mine ma contrariaza de ce mi-a dat pe parcursul stimularii tot 1 fiola intreaga de Diphereline ,si nu 1/2 cum au avut marea majoritate a fetelor.DA cand am fost la ecografie,de fiecare data are dosarul in fata,iar eu in timp ce ma dezbrac,d-na as.Geta se "susoteste" cu el,ea il pune mai mult in tema cu problema mea. SINCER ,cred ca incepand cu ziua 5 de stimulare(azi e a 3 a),cred ca voi injumatatii Dipherelinul,ma obsedeaza ideea ca daca nu se dezvolta ovocitele din cauza faptului ca sunt prea inhibata ,ca fac la Diph.....NICI NUMAI STIU DE CAND-DIN 2 MARTIE cred,..da. MA mai gandesc,pt ca eu cand voi merge la eco voi fi in ziua 9 a de stimulare deci cred ca va fi putin cam tarziu daca el se va decide sa mi injumatateasca doza,Luni merg sa fac si un Estradiol,si Miercuri merg la eco,cu inima cat un purice,dar vreau totusi sa fiu mai relaxata si mai optimista fata de prima incercare,oricum e o mica diferenta in comportamentul meu,vreau sa fiu mai nepasatoare ca daca e sa se intample ceva negativ,se intampla oricum,asa ca sper din tot sufletul sa se indure Dumnezeu si de mine si de voi toate care va doriti copii. AM o ultima intrebare :ELA28,tu cand faceai Menogonul,aveai dureri dupa injectare la locul cu pricina chiar si a 2 a zi,sau chiar mai mult,ca pe mine ma doare cam tare locul injectiei,.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Mihaele, fruntea sus, abia astept sa ne mai bombardezi cu intrebari si sa faci crize de tahicardie si la FIV2, care o sa fie cel norocos. :)
Verga, mult succes, te asteptam maine cu vesti privind embrionasii.:)

La mine vestile nu-s chiar grozave. Tocmai am sunat la laborator, eram pregatita pentru un eventual transfer azi, la Z2, dar speram in sufletul meu sa mi se spuna ca asteptam pentru blastocisti. Asteptam, dar doar pana maine, la Z3, pentru ca am cinci embrioni la un nivel sensibil egal si nu pot alege. Faza e ca embrionii sunt de tip 2/B, adica cu fragmentatii <20%, si au doar doua celule, deocamdata. Exista si un al saselea embrion, de tip 3/C, care foarte probabil se va pierde. Ce ziceti, am sanse cu embrioni de tip B? Stiti pe cineva care a ramas insarcinata desi embrionasii aveau fragmentatii? ...Sunt pleostita.

Mergi la inceput

Kineta, nu modifica schema de tratament dat de dr. Ti-am mai spus ca eu am facut 1 diphereline si nu 1/2. Si au mai fost fete care au facut asa. Cred ca nu vrei sa-ti pierzi ovocitele ca nu este controlata stimularea si cu diphereline.
Oricum, e decizia ta, dar cel putin intreaba dr. inainte.

Mergi la inceput

Luca,a fost mai demult o discutie despre fragmentatii. Nu stiu daca nu Pussi (n-as vrea sa gresesc) a avut ceva fragmentatii la embrionasi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Moni, multumesc mult pentru raspuns. Sa inteleg ca este mai degraba exceptia, da?....

Asta este. Culmea este ca teratospermia sotului era moderata (oligo si asteno erau accentuate, dar la ICSI aspectele astea conteaza mai putin).

Sunt amarāta, dar tot mai cred ca intre cei cinci embrionasi de doar doua celule se afla si fetita mea....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kineta spune:

MONI,ok,am inteles ,o sa vad poate reusesc sa o intreb macar pe d-na GETA ,daca nu ramane sa vad ce se intampla la ecografia de Miercuri,.Spune-mi te rog, cunosti vre-un tratament naturist care sa il pot lua acum pe perioada stimularii ,pt ovocite,ca as lua pana nu se termina stimularea.EU stiam ceva de Branca ursului ca este buna pt ovulatie -cred,dar nu stiu daca se face simultan cu tratamentul clasic.

Mergi la inceput

Da Luca, cam asa ceva. Iti doresc sa ai acelasi noroc ca Pussi.
Kineta, nu ma pricep la naturiste, dar poate Nusy stie mai multe, sau celelalte fete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaele spune:

LucaLuca ce faci? o iei tu cu tahicardia? stai linistita si ai incredere in Dumnezeu eu una nu stiu ce samai zic cu fragmentatiile astea LucaLuca eu am avut 10 embrioni frumosi din care doi blastocisti super frumosi si ce am rezolvat? asa ca nu te mai gandi la ce e rau ca daca DD vrea si sigur vrea ca fetita ta sa stea la mamai ei in burtica 9 luni.
Eu la fiv-ul urmator nu mai vreau sa merg la blastocisti pentru ca dac vreau sa congelez embrioni pentru zile negre Doamne fereste sa nu o mai iau de la capat asa ca stai linistita nu cred ca e vro regula cu embrion si blastocist dupa cele intamplate mie eu cel putin asa cred .Tot inainte cu Dumnezeu o sa fie super bine si ai grija cu tahicardia! te pup va pup pe toate

Mergi la inceput