diurna?-asistent manager
buna, sunt asistent manager,am asalariu fix.in schimb de cateva luni trebuie sa plec in delegatie in strainatate ptr cateva zile.As dori sa cer diurna sau spor de calatorie , chiar nu stiu cum se numeste.Insa nu stiu cu ce se "mananca" Adica:exista asa ceva?Ce suma se plateste/zi ptr deplasare(nu ma refer la bilete de avion,hotel mancare ptr ca sunt asigurate de firma)?
Prima oara cand am plecat a fost bine,, in momentul in care a vazut ca pot,,, s-au inmultit delegatiile .de multe ori am refuzat!este stres,oboseala,etc.Si toate astea intra in salariul meu care de fapt este ptr munca de birou 8 ore/zi!
sunt persoane care pleaca in delegatii si primesc diurna?sau diurna lor intra intr-un salariu destul de multumitor?ptr ca eu nici salariu pe masura nu am!
va rog sa imi dati un sfat.cam cat primeste un asistent manager si dc este cazul sza cer diurna?
va mu8ltumesc
Raspunsuri
ingridnen spune:
Normal ca ai dreptul la diurna... difera in functie de tara in care se calatoreste si a fost publicata in Monitorul Oficial.
De exemplu pentru tarile UE este de 35 euro/zi.
Ingrid si Cristi 5 ani
babyyy spune:
multumesc tare mult.asta era rasp pe care il asteptam
imi poti spune te rog mult unde gasesc tarile si ce diurna se da/zi?nu prea ma descurc cu monitorul oficial.
pupici
babyyy spune:
deci sa inteleg , ce inseamna pana la urma diurna?
daca am drumul asigurat,mesele si hotelul, nu mai am parte de diurna?
dar "sporul" de calatorie?spre exemplu cum au marinarii:au diurna si cand sunt plecati(ma refer chiar si zilele care le prind pe drum,hotel,pana la vapor,,,)
intreb ptr ca salariul meu este doar ptr ce "prestez" la birou,,, de cand am plecat in delegatie si m-am descurcat,acum seful meu tot incearca sa ma trimita cat mai des,,,spre exemplu intr-o saptam am fost plecata si urmat saptam trebuia sa plec in 2 locatii diferite.Numai k am refuzat si am zis ca sunt obosita sa mai trimita sio pe altcineva!
daca ii voi cere diurna probabil o sa il manance palma si nu ma va mai trimite asa de des.
pupici
buli spune:
poti sa-i spui ca vrei diurna si ca iti platesti tu masa din diurna.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
ingridnen spune:
Da-mi te rog adresa ta de e-mail si iti trimit copia dupa Monitorul cu pricina.
Eu am primit de fiecare data diurna, chiar daca unele mese erau asigurate (de ex. erau cine festive, sau un pranz cu toti invitatii la training-ul respectiv)
Ingrid si Cristi 5 ani