Copiluti de mai-iunie 2005 (70)
Raspunsuri - Pagina 12

omustata spune:
Lucas- eu am facut asa cu Maya, am dat-o vreo luna de zile numai pana la somnul de pranz si apoi am lasat-o si la somn. Dar eu nici acum nu sunt sigura ca am facut bine. DE cerut sa doarma acolo ma indoiesc ca o sa ceara. Dar poate Matei este altfel. Insa bietul copil a trebui sa faca fata la doua acomodari. Una cu gradinita in general si dupa o luna cea cu somnul la pranz, care reprezinta o tranzitie destul de mare pentru ei. Ma tot gandesc ca daca faceam totul odata era mai putin traumatizant.
Gabitza-de ce renunti la Dora. O sa stai tu acasa? Cat vrei sa stai? Cred ca iti va fi greu fara ea pentru ca din ce spui parea sa fie foarte ca lumea.
Eu sunt ingrozitor de racita. Am luat de la Maya, dar am facut o forma mai aiurea, cu frisoane si dureri de muschi. Abia ma misc, dar trebuie sa ma duc la servici ca am lipsit prea mult. Maya nu mai are febra, dar nasul este vai de capul lui. Schimba saraca babysitterii de mi-e si mila si nu-mi vine sa cred ce bine sa adapteaza stilului fiecareia. Acum am gasit o studenta care-mi ia si foarte putin si este si foarte draguta si asa ca am hotarat ca o tin pe Maya acasa pana la sfarsitul saptamanii, indiferent de starea ei.
Gata, va las.O zi buna.
Olga si Maya (28.05.2005)

gabitzam spune:
Olga, sigur ca o sa stau acasa, ai uitat ca nasc in curand? O sa stau probabil un an acasa, cum am stat si cu Andrei. As fi tinut-o oricum pe Dora, daca ar mai fi vrut si ea.
M-a lovit asa, pe la prinz, un gand. Astazi este 20 martie. Implinesc 4 ani de la cununia civila cu Costi Uitasem total. De la Costi nici n-aveam pretentia, ca el nu tine minte data asta, el o tine minte pe aia din vara, cand ne-am cununat la biserica. Dar eu aveam memorie mai buna.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

lucas spune:
Felicitariiiiiiii Gabitzam sa va de-a Dumnezeu sanatate si viata lunga sa aveti grija de voi. Putere sa cresteti 2 baieti!!

babygirl spune:
Da, azi am fost sa vedem gradinita "Vise".Tare ne-a placut. Este chiar pe strada cu bunicii Emei. Cand s-a vazut Ema pe strada arata inspre geamul lor. Asadar, la ora 9 am ajuns la gradinita. Gradina micuta cu iarba, nu mocheta de exterior, cateva leagane si o casuta. Inauntru ne-au intampinat cateva figuri calde care ne-au incaltat cu "papucii de vizitator" si ne-au plimbat prin gradinita.Toatul foarte frumos si curat, peretii cu desene frumoase, sali de joaca/studiu si sali de dormit pe doua etaje. Baile verzi si impecabil de curateMa simteam ca acasa.(apropos de ce zicea Nelia. Ca sa fie ca acasa;) Spatios, luminos, curat, intim, putini copii, linisteeee(cred ca daca merge Ema schimba drastic dinamica grupului...).Cei de la grupa mica erau in sala acvariului, de la parter, vreo 5 la numar, asezati cuminti pe scaunele, la o masa mititica, se jucau cu niste carti de joc cu personaje din desene animate. Directoarea are copilasul in grupa mica. Ea statea la masuta cu ei si le cerea diverse lucruri: unde este mutulica, cate mere are vrajitoarea in mana, ce culare are rochita, etc. I-am intrebat daca ii scot afara. Da, sunt scosi afara de 2 ori pe zi daca vor parintii (exista parinti care nu vor sa-si lase copiii afara in per. mai reci...) Am intrebat-o pe directoare cum procedeaza cand un copil este neascultator si mi-a spus ca exista "scaunelul gandirii" unde sta copilasul sa se gandeasca dupa ce i se explica de ce a gresit si ce nu are voie sa faca (numai de ar sta papadia mea..) In rest, m-am pierdut de tot. Eram pur si simplu fascinata. In bucatarie o tanti zambitoare pregatea ciorbita, intr-o sala mare de mese un intarziat isi manca cerealele cu lapte. Am vrut sa o intreb mai multe, dar am simtit ca mai bine o las sa-si continue activitatile cu grupa mica si vom vorbi cand aduc dosarul complet. Asadar, sapt viitoare mergem la policlinica. Sper sa luam repede analizele.
Lucas, o duc din 1. Prefer ca si eu in prima zi de munca sa nu stau pe telefon, in direct cu gradinita...
SA va povestesc ca Ema nu mai vroia sa plece de la gradinita? Am luat-o incetut pe jos, prin parc pana la gradin, la 8 dimineata. Este destul de mult de mers, iar in ritmul ei cred ca am facut jumatate de ora. Era tare nerabdatoare. Am ajuns acolo, s-a descaltat cuminte si am dus-o pana sus. La grupa mijlocie s-a orpit.A luat-o pe educatoare in brate,iar aceasta a oprit-o la masuta cu ceilalti pana aveam eu sa termin vizita. Am luat-o repede ca sa ii arat grupa mica, care este la parte, iar apoi sa o las cu tati in curte, pana schimbam cateva idei cu directoarea. N-a durat mult, dar pe mine m-a convins. Sa vedema cum cum se va comporta cand va trebui sa respecte niste reguli. Ea este dornica de joaca, iubeste copiii, dar nu prea asculta. Am emotii si cu somnul de pranz. I-am intrebat ce fac cu copiii care nu vor sa doarma, iar raspunsul clasic a fost :"Toti dorm. La ora 2 sunt deja obositi, li se citeste o poveste si veti vedea ca va dormi". Sa dea Domnul! Abia a vrut sa plece. Noroc ca i-am spus ca mergem la bunicul ei si la catelul lui, ca altfel incepea sa planga, cum plange ea de fiecare data cand o iau de la joaca. Asa ca am iesit decent...:) Vizita a fost peste asteptarile noastre, sa vedem cum va fi prima luna..

Danelutza spune:
a inceput votarea
votat toate pozele strumfuletilor nostri

lucas spune:
Super Adina ma bucur. daca din prima zi a fost asa, nu cred sa fie vre-o problema. cum iti spunea-m ema este f. sociala, Matei nu este asa, este fricos, cum tipa vre-un copil se sperie, nu prea se joaca cu copii, la inceput intotdeauna este retras.
Danelutza care votare?

Danelutza spune:
Lucas uite aici http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=0 , are poze Gabitza, Florentina, Elisor, Saryta, Elisor, Androix, Cloreta si eu ,
nu stiu in rest cine mai are... spune-ti ca sa votez

lucas spune:
sunt 46 de pagini!!!!!!!!
am votat Gabitzam, Florentina pe ele le-am gasit , dragelor la ce pagina sunteti??? Androix, Danelutza, Saryta, Elisor, Cloreta
fie-va mila laptopul meu are ecran de 12"

andutzy spune:
vedeti ca e si poza Torei la pagina 2, parca intitulata 3 capritze.
Eu am avut o perioada neagra, mi s-a cerut sa-l retrag pe DRagos de la gradinita pe motiv de neadaptare, asta pentru cine nu ne-a citit la parintii intreaba...acum ni s-a mutat povestea la "gradinite, crese, bone, etc". Azi am inceput la alta gradinita, speram sa avem rezultate mai bune.
Andra, mami de Horia Andrei si
Dragos Alexandru
HORIA-6 LUNI(sedinta foto)
POZE IANUARIE 2008 cu Horia, Dragos si noi
Nasterea Micului Print, Horia Andrei

ChrisDun spune:
46 de pagini ?!
Mai bine ziceti care / unde sunteti - pe ce pagina - ca n-am rabdare sa stau sa scormonesc intr-o tona de poze
Gabitza, la multi ani fericiti, sa va iubiti la fel ca atunci si la nunta de aur ...