Inchiriere apartament luat cu credit

Inchiriere apartament luat cu credit | Autor: danat

Link direct la acest mesaj

Dragilor,
Ma contrazic cu cineva care sustine sus si tare ca exista posibilitatea sa poti da spre inchiriere un apartament care e cumparat pe credit. Cum poti face legal asta?
Stiu ca Romania e tara tuturor posibilitatilor, si mai stiu ca exista persoane care traiesc din asa ceva (isi iau credite, cumpara locuinte, le inchiriza si traiesc bine merci), dar vreau sa stiu care sunt posibilitatile de a incheia contract legal pt acest caz? Adica aia pot sa inchirieze ceva ce nu-i al lor decat partial si omul de rand cuminte si cu impozitele la zi, se fereste ca de foc de asa ceva?
Exista sanctiuni legale pt cazul cand inchiriezi apartamentul inca neachitat total?

Multumesc de lamuriri!

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)

Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

de ce nu ar fi in regula? e al tau atata timp cat achiti ratele la el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Apartamentul luat cu credit este al lor! In totatlitate ... cu toate drepturile si obligatiile care decurg din asta ...dar este ipotecat in favoarea bancii , in baza unui contract de ipoteca , in care sunt prevazute niste clauze.

Noi am facut doua astfel de contracte ... in unul... (intre timp este achitat) scria clar: avem dreptul sa inchiriem apartamentul ipotecat , dar numai cu acordul bancii! La fel scria ca orice modificare (daramat de ziduri, pus ferestre etc...) trebuie facuta cu acordul prealabil al bancii!

In urmatorul contract nu se mai specifica nicaieri ca nu poate fi inchiriat! Scrie la clauze doar ca eventuale modificari se fac cu acordul bancii!

Deci raspuns: se poate inchiria daca banca nu a specificat ca nu e voia sa faci asha ceva... sau daca isi da acordul!

Eu si Raducu (22.04.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ADINUTZA spune:

Vin si eu cu experienta personala- desi in contractele de ipoteca scrie clar ca nu se pot inchiria si nici modifica, se pot face aceste lucruri cu acordul bancii. Se face o cerere catre banca si ei iti aproba, faci contractul la administratia financiara, platesti frumos impozitul pe venit si asta e tot.
Cat despre faptul ca unii isi iau astfel de locuinte si apoi le inchiriaza si "traiesc bine merci"(danat) omiti faptul ca respectivul trebuie sa plateasca rata la banca, pt ca l-a cumparat cu credit ipotecar. Deci, banii de chirie nu-i intra lui in buzunar ci merg la banca. In plus, proprietarul plateste si impozitul pe imobil si impozitul pe venit, asa ca nu le mai purta tu de grija celor care sunt in situatia respectiva.
Te asigur ca totul e posibil si legal.

noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

quote:
Originally posted by ADINUTZA

Vin si eu cu experienta personala- desi in contractele de ipoteca scrie clar ca nu se pot inchiria si nici modifica, se pot face aceste lucruri cu acordul bancii. Se face o cerere catre banca si ei iti aproba, faci contractul la administratia financiara, platesti frumos impozitul pe venit si asta e tot.
Cat despre faptul ca unii isi iau astfel de locuinte si apoi le inchiriaza si "traiesc bine merci"(danat) omiti faptul ca respectivul trebuie sa plateasca rata la banca, pt ca l-a cumparat cu credit ipotecar. Deci, banii de chirie nu-i intra lui in buzunar ci merg la banca. In plus, proprietarul plateste si impozitul pe imobil si impozitul pe venit, asa ca nu le mai purta tu de grija celor care sunt in situatia respectiva.
Te asigur ca totul e posibil si legal.

noi

Cred ca exagerezi ...SAU... ai luat-o personal!
Info: rata pt un apartament bine pozitionat din Bucuresti este mai mica decat chiria pe care o poti incasa. De aceea, printr-un simplu calcul aritmetic, rezulta un plus de banuti in buzunar, deci un mod de a trai si din asa ceva.
Iar expresia "traiesc bine merci" nu este nicidecum acuzatoare...dar cine se simte "atacat"....treaba lui. Nu am spus-o ca sa se simta prost careva, din contra, mie-mi plac oamenii cu iniiativa si bravo lor ca se descurca, atit timp cat e legal ceea ce fac.
Dar, altul era fondul problemei si m-am cam lamurit cum stau treburile.
Multumesc!

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)

Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Foarte interesant,deci in contractul de ipoteca banca are clauza sa isi dea acordul spre inchiriere? Probabil asta deriva din experienta lor in timp! Dupa cum se stie si chiriasul, ca si proprietarul are niste drepturi.Adica daca tu nu platesti banutii la banca,banca executa ipoteca dar...surpriza,nu-l poate da afara pe chirias ci trebuie sa astepte sa expire perioada contractuala,la valoarea ntegerii intre parti.Asa ca tu puteai face o smecherie, il inchiriezi lui x cu o chirie modica,pe o suta de ani si nu mai dai bani la banca.Deci ti-ai facut pomana cu un amarat!Asta e o poanta juridica!
Da,n-ai incotro ,daca scrie in contract trebuie sa faci asa,adica sa ceri acordul bancii,numai daca nu cumva chriasul nu doreste decit o intelegere verbala si poate sta bine merci fara contract scris.Orice contract de inchiriere se depune la financiar si platesti impozit pe acea valoare.
Danat ,valoarea unui apartament in centrul Bucurestiului e destul de mare si probabil ca si chiria,dar mi-e tema ca nu ar putea acoperi o rata la banca.Atita timp cit platesti taxe si impozite pe inchiriere nu e ilegal.Desigur banca va evalua daca chiria este justa si isi va da acordul in cunostinta de cauza.Nu cred ca banca va fi gica contra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monaraus spune:

Eu am ipoteca pe un apartament si am si contract de inchiriere pe el. Se pare ca nu e nicio problema.

Mergi la inceput