Barbatii ar ierta..?

Barbatii ar ierta..? | Autor: pisimuky

Link direct la acest mesaj

Am avut o discutie ieri cu un bun prieten si cum toate discutiile duc invariabil la sex ne contraziceam cine pe cine ( vorbim de cupluri casatorite ) ar ierta daca celalalt l-ar insela. Eu sustineam sus si tare ca eu una daca as avea certitudinea ca ma insala partenerul de viata nu l-as ierta, in sensul ca m-as desparti de el. Punct. El m-a contrazis foarte vehement spunandu-mi ca "Voi, femeile, sunteti muuult mai iertatoate decat barbatii la astfel de chestii si nu cred ca o faceti pentru copii ( desi multe asa sustineti ) ci Dumnezeu stie de ce.." Voi ce credeti ? Cum stau lucrurile in realitate ? Ati avut astfel de discutii cu sotul, respectiv sotia ce s-ar intampla daca v-ar insela ? V-ati ierta sotul/ sotia daca ati avea certitudinea ca va insala ? Si daca raspunsul e afirmativ, de ce ati face acest lucru ? Multumesc mult pentru sinceritate !

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Sincer? nu cred ca ar ierta. S-ar ascunde dupa orgoliul lor masculin. N-ar suporta ideea ca jumatatea lor care a fost facuta sa-i slujeasca, a avut tupeu (si timp liber!!!) sa calce stramb
Noi femeile insa iertam poate mai usor, fiindca ne simtim pierdute fara barbat, ne sperie gandul sa ne crestem singure copiii, fiindca asa ne-au invatat ca e normal ca un barbat sa se mai uite in stanga si in dreapta, chiar daca noi facem fata la cerintele lor (in primul rand sexuale).

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
poze

Totul despre alaptat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

Eu sunt de acord cu prietenul tau. Motivul?

Poate ca nu iarta, dar uita mai repede. Si fac acest lucru de dragul copiilor, din cauza dependentei materiale de sot, de teama de a-si asuma singure niste responsabilitati si de a o lua de la capat.

Barbatii spun mult mai usor "pa" decat femeile, parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Eu am iertat pt. ca am vrut sa evit greutatile ce urmau sa vina ( separare, divort, partaj,probl. financiare, inceputul unei alte relatii ) Nici in ziua de azi nu recunoaste ca m-a inselat dar sa fim obiective: o viata avem, nu este obligatoriu sa faci sex doar cu perechea ta.

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

depinde de relatie in ansamblul ei.
Eu, de exemplu, am trecut peste partea cu inselatul - si el ar fi trecut, deci si barbatii, cu marele lor orgoliu cu tot, pot sa ierte. Ma rog, unii...

Ideea e ca trebuie sa te retina ceva suficient de puternic ca sa reziste la un "seism" de genul asta. Asta imi intareste convingerea ca, de fapt, casniciile nu se sparg din exterior, ci din interior.

Si, apropo de diferenta dintre barbati si femei: absolut toate femeile pe care le cunosc eu si care au inselat, in final au plecat de tot. Nu neaparat cu acela cu care au inselat. Dar si-au terminat casnicia oricum. Ele. Nu ca nu le-ar fi iertat sotii.
Pe cind barbatii... nu. La un barbat e oarecum tipic sa se intoarca acasa ca si cum nimic nu s-ar fi intimplat.
Poate ei investesc mai putin intr-o relatie extraconjugala. Poate inseamna mai putin pentru ei. Poate femeile asteapta pina e cert ca nu mai merge ceva. Nu stiu.
Cert este ca mi se pare ca barbatii ca vad escapadele proprii ca fiind muuult mai... "paralele" cu familia lor decit ar considera o femeie in aceeasi situatie.

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebec07 spune:

Primul gand a fost" nu stiu", apoi am stat o clipa si m-am gandit...
Cred ca da...l-as ierta...
De ce? E cam greu de raspuns...poate pentru ca doar imi inchipui, poate pentru ca e un sot bun, un tata exceptional.Poate pentru ca stiu ca fii-mea ar fi devastata daca pleaca tati.Habar n-am...
Sper sa n-am "sansa" sa aflu daca-l iert sau nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Uitasem: si eu am fost iertata.

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariaanna spune:

Depinde de barbat....
Al meu, cu siguranta , NU!
De fapt, am si discutat ce s-ar intampla daca unul din noi ar calca stramb:valiza si la gara!!!!

Asta asa, doar ipotetic vorbind.Sper sa nu fiu nevoita sa aplic candva asta...

Mariaanna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Cunosc un cuplu (cu copil) in care el a inselat-o pe ea inca dinainte de casatorie.

Ea a aflat de curand si s-a exprimat fata de mine cum ca "eu asa vreau sa vad iubirea dincolo de cuvinte"

El a comentat fata de mine "deci problema e settled. Ea si cu mine vom continua ceea ce am inceput. Pana la sfarsit. Nenegociabil."

Si uite cum toata lumea e multumita

Concluzia: ea se minte frumos, iar el stie acum ca are mana libera sa faca si pe viitor ce vrea.

Majoritatea femeilor se mint si raman in compromis din toate motivele posibile (constientul gaseste zeci de asemenea motive, care mai de care mai "solide"), barbatii care inseala o fac deoarece simt instinctiv slabiciunile femeilor si au siguranta ca le merge si tot asa...

Eu nu as ierta, sotul meu nu ar ierta. Si am pleca. Definitiv. Dar se pare ca noi suntem din categoria dinozaurilor. La moda e acum "toleranta"

Felicia 25+ mami under construction pentru - David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hobi spune:

Si eu am avut o discutie cu sotul meu pe aceasta tema.Raspuns din partea lui:Categoric ne-am desparti.
Raspuns din partea mea:Daca ai face-o si as afla poate as ierta, dar asa sa traiesti cu ideea, ca cu prima ocazie as puncta si eu, din razbunare.
Binenteles ca de atunci nu s-a mai deschis acest subiect si sper sa ramana inchis pentru totdeauna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monixy spune:

cica ,prin sondaje si experimente s-a ajuns la concluzia ca femeile iarta mai usor escapadele pur sexuale si mai greu/deloc cele afective , iar barbatii , exact pe dos .
explicatia ar consta in faptul ca ,pe vremuri, barbatii fara fidelitatea sexuala a partenerei nu puteau avea certitudinea paternitatii copilului , iar femeile , fara sprijinul serios determinat de implicarea afectiva nu puteau sa-si creasca in conditii optime copiii.
noroc ca s-au mai schimbat lucrurile , acum exista teste de paternitate si femeile pot castiga destul cat sa se descurce singure cu copiii !

personal , nu renunt la partener asa usor , si nici el la mine

Mergi la inceput