Ciclu prea lung
Am urmarit doar primele trei pagini din aceasta sectiune si nu am vazut un subiect asemanator, daca exista, ii rog pe moderatori sa faca "merge topics".
Sa expun, pe scurt, situatia.
Nu am avut niciodata un ciclu regulat, rar cand s-au potrivit trei luni consecutive, sa vina la acelasi interval de timp. In ultima vreme, insa, mai precis, din decembrie anul trecut, parca s-a dat peste cap complet. A venit in 21 decembrie 2007 si apoi in 2 februarie 2008. Acum suntem in 13 martie 2008 si inca nimic.
In conditiile acestea, ce sanse mai sunt sa raman insarcinata? Citisem pe un topic mai vechi de pe desprecopii cum ca situatia mea s-ar incadra la ovulatie tarzie.
Totusi, as dori mai multe informatii, daca se poate. Multumesc anticipat si succes tuturor aspirantelor!
Raspunsuri
anadomnica spune:
Aceeasi problema am avut si eu. Raspunsul medicului: daca nu ai ciclu regulat nu poti ramane insarcinata (am sa nuantez putin cuvintele: nu vei sti cand ai ovulatie, daca ai, si cand anume e bine sa prestezi pt. acest scop).
Primul lucru mergi la medic si iti va da tratament pt. reglarea ciclului. Eu fara tratamente nu am avut niciodata ciclu regulat.
Curaj! BB va veni curand!
Selene_Bunny spune:
Multumesc, @anadomnica, pentru raspuns, desi tare ma temeam eu de asta. :( Cand aud de tratamente de-astea, parca mi se intuneca... Banuiesc ca sunt pe baza hormonala, nu? Urat, of...
Tu cat timp ai facut tratament?
CameliaBianca spune:
selene_bunny, ti-ai facut analizele hormonale? cred ca e bine sa elimini dintre cauze posibilitatea sindromului ovarului polichistic. n-ai avut niciodata ciclu regulat?
Butterfly1 spune:
Bune Selene !
Este posibil sa ai o dereglare hormonala. Mergi la medicul de familie sa-ti dea o trimitere pentru nishte analize hormonale.Poti vorbi si cu ginecologul despre asta.
Mult noroc !
Butterfly1
alinushca spune:
Selene, ar mai fi o chestie. Dar iti trebe un termometru rapid ca sa nu iti ia timp prea mult. Pe www.fertlityfriend.com eu am vazut muuuulte charturi cu temperatura bazala unde femeile aveau cicluri foarte lungi. Sigur, primordial este sa investighezi DE CE le ai asa de lungi, adica sa faci hormonalele si ce o mai spune un doctor bun. Adica NU sa iti dea un tratament din burta si gata (ca sunt medici care probabil ar face mai degraba asa ca sa scape de tine). Revenind la TB. Luandu-ti temperatura bazala in fiecare zi, poti daca nu sa afli cand ovulezi, sa afli macar daca sunt sanse sa ovulezi si cam cand. Sa afli cam ce se intampla cu corpul tau. Studiaza putin subiectul si ai sa vezi ca sunt ceva informatii care pot reiesi din graficul tau cu temperaturi bazale. Succes!
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;126/st/20081023/k/d976/preg.png
8+
Selene_Bunny spune:
Multumesc, fetelor, o sa studiez link-urile. Ca sa raspund la intrebari:
1. Nu am avut niciodata ciclu regulat. Imi vine cand vrea el si, de regula, era insotit de dureri. De un an si jumatate incoace, durerile au disparut aproape complet. De asemenea, mai demult (cam cu vreo 6-7 ani in urma), reusisem sa-l reduc de la 5 zile la 3 zile. N-a durat mult, nu sunt eu o persoana consecventa - era vorba despre un regim anume, l-am tinut fix cat sa vad ca functioneaza.
2. Am facut un control ginecologic in 2005, daca mai tin bine minte, si i-am spus medicului de ciclul meu neregulat. Mi-a dat un tratament, nu l-am urmat, de teama efectelor secundare.
3. Nu prezint simptome de ovar polichistic. Daca problema se poate depista prin echografie (normala), atunci ultima echografie a fost facuta in data de 1 februarie 2008 si nu s-a vazut nimic. Am citit despre SOP si simptomele nu se potrivesc, cu exceptia unuia: sunt supraponderala, cu IMC (indice de masa corporala) de obezitate.
4. La echografia facuta in septembrie, 2007, doctorita mi-a spus ca se vede foliculul gata sa expulzeze ovulul in 2- 3 zile. Deci ovulatie exista.
Selene_Bunny spune:
Uitasem sa spun ca nu am medic de familie si ca nici nu ma voi putea reinscrie la unul prea curand (intr-o luna, sa zicem).
Si o intrebare:
Ce inseamna, mai exact, tratamente hormonale si care sunt riscurile asociate? Cred ca ati vazut deja ca ma cam tem de efectele secundare, sa nu-mi provoace alte dereglari si sa nu ma faca sa iau si mai mult in greutate, am cu 20 de kg in plus fata de cat ar trebui sa am in mod normal (dupa calculelele mele, evident - adica 1,63 si 76 de kg). IMC mi-a fost calculat de catre medic.
CameliaBianca spune:
Eu zic sa gasesti un medic bun care sa te indrume sa faci analize hormonale complete(macara FSH,LH, Prolactina,Progesteron, Estradiol). Poti depista probleme daca sunt sau macar stii ca nu sunt si singura problema sa fie ca ai ovulatia mai tarziu. Exista si femei care au ciclu lung fara sa fie vreo cauza deosebita dar sunt situatii mai rare. Din experienta mea de mers pe la doctori de vreo 5 ani ciclurile astea lungi mereu au o cauza in spate. Analize de tiroida ti-ai facut?
bb_yasmi spune:
]SELENE, IN ACEASI SITUATIE AM FOST SI EU (SI INCA SUNT!!). IMI VENEA LA 32, 33, 35 CHIAR 40,42 DE ZILE...ERAM SIGURA CA NU VOI RAMANE GRAVI, MA GANDEAM CA NU AM NICI OVULATIE LA ASA UN CICLU DAT PESTE CAP SI VREAU SA ITI SPUN CA ACUMA AM O PRINTESA FRUMOASA!! AM RAMAS DUPA O LUNA JUMATE DE INCERCARI!!
ASA CA NU ITI PIERDE SPERANTE, SI "CREAZA" LA PROIECT CA ASTA E PARTEA CEA MAI FRUMOASA....![]()
![]()
ps: scuze ca am scris cu litere majuscule....acuma nu mai editez!!!
.................................................................
Cea mai fericita sotzie si mamica!!!
.................................................................
Cerul ne-a trimis un ingerash sa ne descreteasca fruntile si sa ne lumineze viata!!! !!
..................................................................
mami
si bubulina
IASMINA ALISSA 31.10.2007 
Selene_Bunny spune:
Multumesc, Camelia si bb_yasmi.
Camelia, sa stii ca si eu m-am gandit la tiroida, mie mi-e mai proeminenta, se vede asta cand stau cu capul dat pe spate. Matusa mea a fost operata de tiroida si parca si la mama mea e marita, numai ca mama e fix invers decat mine, adica e foarte slaba.
Mult ai umblat si tu pe la doctori, Doamne... Eu fac in vara 30 de ani, si deja ma simt batrana pentru un copil, darmite sa mai am de asteptat ani...
bb_yasmi, sper sa fiu si eu la fel de norocoasa ca si tine.