probleme legislative

probleme legislative | Autor: macoveimihai

Link direct la acest mesaj

buna ziua tuturor !
avem o nelamurire: pentru a primi indemnizatia de la stat pt maternitate, cat trebuie sa fi lucrat mai inainte, cum se calculeaza? tre sa indeplinesti un anumit numar de luni lucrate pe cartea de munca sau numai la ultimul angajator?

bebele nostru este in sapt a 7-a!
va pupam pe toti!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexa101 spune:

Buna ziua, am si eu 3 probleme acum am descoperit vorbind cu mai multe mamici si cu voi:
1. Pana acum de la 2 luni de sarcina firma mi-a dat 75% din NET(din 10 milioane in mana cat luam) deci 750 ron
2. Am mai descoperit o smecherie facuta de firma care pe mine ma dezavantajeaza - BRUT pe contract este trecut 11 milioane iar eu in mana luam 10 milioane, ori normal nu are cum sa fie asa, iar pe statul de plata 8 milioane si ceva, esti de acord cu mine? La inceput luam 8 milioane net apoi dupa 1 an si ceva mi-a mai marit cu 1 milion si dupa alt an cu inca 1 milion, ajungand in 2008 la 10 milioane net. Dar de unde sa stiu eu ca ei nu au modificat salariul brut ?
3. Stiu ca ma va afecta la indemnizatie, dar neavand cu ce sa justific ca incasez atat... nu prea am ce face.
Acum caut legile pe internet despre plata CO-risc maternal, prenatal si indemnizatie sa le-o bag in ochi.
Va rog din suflet daca aveti vreo astfel de lege trimitemi-o si mie pe email sau despre acel salariu mediu care se primeste de la firma ca prima de nastere. Va multumesc din suflet.
34 +

Mergi la inceput