Intoarcerea la serviciu dupa terminarea CIC

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristianamat spune:

merci...deci se poate cu aceeasi data, sa inteleg? Multa lume spune ca nu, ca trebuie sa fie diferenta de cateva zile, sar si eu parca am citit candva ca se poate cu aceeasi data. Oricum o a fie cu 55 litera b, deci acordul partilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamicanoua spune:

apropo de intoarcerea la locul de munca dupa nastere,eu as vrea sa stau doar 2 luni dupa nastereiar apoi sa ma intorc la munca,ce fel de concediu ar trebui sa solicit si care sunt beneficiile mele daca renunt la CIC si ma intorc la munca?am inteles ca va ramane alocatia copilului iar statul am inteles ca va da ceva in plus la salariu!
multumesc si astept lamuriri de la cineva abilitat!,viitoare mamica de in noiembrie 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

quote:
Originally posted by cristianamat

merci...deci se poate cu aceeasi data, sa inteleg? Multa lume spune ca nu, ca trebuie sa fie diferenta de cateva zile, sar si eu parca am citit candva ca se poate cu aceeasi data. Oricum o a fie cu 55 litera b, deci acordul partilor.

Incetarea suspendarii si incetarea contractului pot avea aceeasi data: "incepand cu data de" (prima zi de dupa CIC).
Cererea de incetare a contractului nu o faci cu un anumit articol din Codul Muncii, tu doar soliciti incetarea. Angajatorul poate fi de acord (pe decizia de incetare va scrie art 55 b) sau nu, si atunci trebuie sa-ti dai demisia, ceea ce inseamna ca trebuie sa mai stai pe perioada preavizului. Decizia de incetare va avea alt art trecut, iar in cazul in care angajatorul renunta la dreptul la preaviz, iar alt articol.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

quote:
Originally posted by mamicanoua

apropo de intoarcerea la locul de munca dupa nastere,eu as vrea sa stau doar 2 luni dupa nastereiar apoi sa ma intorc la munca,ce fel de concediu ar trebui sa solicit si care sunt beneficiile mele daca renunt la CIC si ma intorc la munca?am inteles ca va ramane alocatia copilului iar statul am inteles ca va da ceva in plus la salariu!
multumesc si astept lamuriri de la cineva abilitat!corina,viitoare mamica de in noiembrie 2008

Nu sunt abilitata, o fac de capu' meu , daca vrei iei in considerare, daca nu - nu .
Nu inteleg la ce fel de concediu doresti sa soliciti, si cand?!
Daca renunti la CIC, ramane alocatia copilului (200 RON) si mai primesti 100 RON dar de la stat, nu de la angajator. Ambele pana implineste copilul 2 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristianamat spune:

daca te incadrezi in cele 126 de zile de pre si post natal figurezi in concediu medical, daca depasesti faci cerere de suspendare a contractului si depui dosar pentru crestre copil si cand te reintorci la serv ii anunti pe cei de la de la DGAS si faci cerere de reincepere a lucrului.

Tu beneficienzi de 1 mil pt ca renunti la concediu, iar alocatia bb-ului o sa fie de 2 milioane.

Mergi la inceput