Rezultat Anti -Tg (anti - tiroglobulina)
Buna, azi mi-am ridicat analizele pentru tiroida de la Bios.
Acolo unde aveam emotii, TSH adica, sunt ok 3.35 (valori normale 0.27-4.2).
Si la Anti -TPO sunt ok : valoare 5 (valoare <34).
Am insa la Anti - Tg (anti - tiroglobulina) o valoare de 315.5 (valoarea normala <115).
Am incercat sa ma lamuresc pe net despre ce inseamna acest lucru dar nu m-am lamurit. Stie cineva ce inseamna si ce efect ar putea avea acest lucru asupra fertilitatii mele?
Mi-am facut si programare la dr. Corina Neamtu dar pana ajung la ea (pe 20 martie) parca as vrea sa stiu ce inseamna asta. Si voi repeta si analiza...la alt laborator...o alta regula de aur invatata pe propria-mi piele....
Ca istoric tiroidian : ecografie ok, deci fara noduli, valori TSH ok sau putin peste limita superioara. Si prolactina variaza de la ok spre maxim la putin peste limita superioara.
Raspunsuri
ella28 spune:
Stiam ca sunt o "speciala" dar faptul ca sunt unicat e un gand "incurajator"!!! Din materialele de pe net nu mi-e clar ce e un asta si programarea la endocrinolog o am pe 20....
ella28 spune:
Hai ca scriu eu ce-i cu anticorpii astia, poate cineva vreodata va avea nevoie de informatia asta. Azi am fost la dr. Corina Neamtu, endocrinolog specializat si pe probleme de infertilitate si mi-a spus ca Anti-Tg in conditiile in care am toate celelalte analize pentru tiroida ok (TSH, T3, T4, ATPO) nu reprezinta cine stie ce. Aveam cam de 3 ori decat limita superioara.
Indica o tiroidie autoimnuna dar slava domnului nu e si cazul meu acum!!!
elaa spune:
ella multumesc ptr informatii, ma intereseaza ptr ca si eu tot incerc sa fac un bebel si nimic, asa ca m-am dus si am facut de capul meu THS, T3 si T4 apoi m-am prezentat cu rezultatul la endocrinolog, a zis ca-s ok analizele insa tre sa mai fac si Anti ATPO, l-am facut si pe asta si se pare ca e tot in limite, si nu m-am mai dus cu rezultatul la medic,( tot astept sa vad daca vine sau nu vine cm ,dar se pare ca azi vine :(()
Ideea e ca si medicul meu pomenea de nu stiu ce tiroida autoimuna si ca aia s-ar vedea numai in anti tpo (sau asa am inteles eu), dar de anti-tg nu am auzit nimic....
....macar de s-ar gasi o cauza a infertilitatii mele, ca macar stiu unde sa ma tratez....
sanatate multa
ella28 spune:
Elaa daca analizele de tiroida sunt bune cauta in alta parte motivele nereusitei tale.
Ca pasi, din experienta mea:
1. spermograma sotului
2. dozari hormonale Z2 a CM, Z14, Z21 + monitorizari sa vezi daca ovulezi
3. secretii, col uterin, papanicolau etc
Si ffff important un doctor bun care sa te indrume.
Bafta!!!
georgia_c spune:
dragutele mele
atata vreme cat aveti analizele in limite normale , nu e semn de ingrijorare ... acestia sunt anticorpi , care se dezvolta cand pacienta , are o boala autoimuna , adica , lupus , poliartrita reumatoida , sclerodermie ...darrr, nu toata lumea lumea care are aceste analize "proaste" dezvolta o boala autoimuna
Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein
georgia_c spune:
ella28, atentie mare , ca dozarile hormonale se fac functie de durata ciclului .. adica clasile Z2 a CM, Z14, Z21 sunt valabile doar pentru un ciclu de 28 zile
Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein
elaa spune:
Ella, am facut spermograme vreo 2, is ok, dozari hormonale vreo 2 serii, is ok, monitorizari am facut in 2 serii cate 2 luni, ovulez, stimulari am facut 3 luni...., papanicolau, toxoplasmoza, clamydia is ok, HSG am facut-o acum un an si e ok....chiar nu stiu ce sa mai fac,
am o cunostinta medic gineco in tm si mi-a spus ca ar trebui sa ma caut si la cap, ca stresul e de vina in cazul meu.....o fi avand dreptate
..am zis ca dupa pasti am sa caut un medic bun in bucuresti, ca in gl i-am testat pe toti
sa auzim numai de bine
pirina spune:
Buna ella28! In sfarsit am gasit si eu pe cineva care are exact problema mea si cautam de aproape 1 an de zile, intre timp am trecut pe la vreo 5 cabinete medicale. Eu am fost la medic pentru o alta problema-un nodul la san in timpul alaptarii si mi s-au recomandat aceste analize hormonale care intamplator au aceleasi valori ca ale tale, doar anti tg de aproape 3 ori mai mare. Unul din medici de la Piatra Neamt mi-a dat tratament hormonal eutyrox, spunand ca este tiroidita autoimuna cu functie normala a tiroidei, am luat vreo 3 luni si am lasat deoparte si medicul si tratamentul ca ma simteam rau si bine am facut pentru ca tindeam sa fac hipertiroidie si sa ajung la operatie datorita acelui tratament.Am mers la Suceava la o policlinica privata, acolo mi-a spus ca nu e chiar grav insa imi afecteaza fertilitatea (nu am probleme de acest gen, slava domnului), ba sa iau ba sa nu mai iau eutyrox, apoi am mers la Tg Mures la un cabinet particular, de acolo mi-a spus ca sub nici o forma nu trebuie sa fac tratament hormonal, glanda tiroida arata perfect normal, nevascularizata, nu indica o lipsa de iod, nimic.Deci mi-a trebuit un an de zile sa ajung la cineva care sa-mi spuna ca nu e grav si nu necesita tratament. Ultimul medic nu mi-a mai spus cand si ce analize sa mai repet, tie ce ti-a recomandat? Mai tine-ma la curent te rog,poate ajung si eu la Bucuresti!
sunshine4ever spune:
Buna fetelor
Daca tot vorbiti de tiroida poate imi dati si mie un sfat o explicatie. Sunt analizele lui sotu , ce ziceti? anti tiroglobulina 116.3 val norm <115, anti TPO 24.44 val norm >34 ca dg are hipotiroidism pt ca val tsh intotdeauna este mare.
Va multumesc anticipat.
Va pup pe toate si succes.

in asteptarea unui ingeras