Carucior gemeni tandem (trenulet)
Buna, mamicute de gemenuti!
Sunt in cautarea unui carucior tandem (stil trenulet - unul in spatele celui din fata) pentru care am postat anunt si la mica publicitate (as dori sa cumpar unul chiar si second - hand, pentru ca nu mai avem chiar asa de mult de stat in carucior incat sa iau unul nou). Avem unul "side-by-side" dar nu prea facem fata trotuarelor bombardate, portiunilor inguste de trecere etc...
As vrea sa le intreb pe mamicile care au folosit asa ceva, pana la ce varsta se pot folosi? Am inteles de pe cautarile pe net ca astea tandem sunt mai putin rezistente si nu suporta greutati mai mari de 14-15 kg/copil. Ce puteti sa-mi spuneti? Ce ma sfatuiti? Imi puteti povesti ceva din experienta voastra legata de felul asta de carucior pentru gemeni? Care sunt mai bune?
Va multumesc anticipat si astept raspunsurile voastre.
Pupici la mamici si burtici!
Dalina, mamica de Anita si Miriam (1 anisor si 8 luni)
Raspunsuri
susur spune:
Cand cumperi sa te uiti atent la scaune ca de exemplu al meu e pentru copil mare si bebe mic, scaunele sunt diferite.Cele pentru gemeni trebuie sa aiba scaunele la fel.Intr-adevar e ceva mai firav decat tancul single avut inainte dar nu e chiar asa firav sa se dezmembreze pe drum.Eu o s-o port pe cea mare pana s-o duce la scoala...glumesc dar oricum pe aici copiii stau in carut mult timp din cauza distantelor f. mari si timp mult petrecut afara .
dalina2x2 spune:
Multumesc mult susur si sa-ti traiasca si tie minunile!
Da, si noi mergem mult cu caruciorul si pe dinstante mari, mai ales cu tramvaiul (in vizita la socrii mei sau la sora-mea), de aceea am nevoie de un carucior tandem, sa poata fi urcat asa in tramvai, fara a fi date fetitele jos pentru a-l strange, cum e cazul celui "side-by side"...
toate cele bune!
dalina, mami de gemenute Anita si Miriam
alte sfaturi sau pareri?...
voi pana la ce varsta (respectiv - greutate) v-ati dus gemenutii cu caruciorul? ati avut surpriza vreodata ca un carucior de gemeni sa se "dezmembreze"?
Podeanu spune:
Incerc sa-ti raspund din amintiri... eu am gemeni dar acum au 13 ani. Pe vremea lor acest carut, pe care ti-l doresti tu, era singurul pe care l-am gasit (in Romania).Era inconfortabil ptr bble din fatza daca adormea , ptr ca daca as fi dat scaunul la maxim pe spate as fi stat eaxct pe picioarele celui din spate. De aia eu ii si suceam cind adormea unul din ei. Era greu de manevrat (fara ajutor) pe scari datorita lungimii si greutatii. (cu tot cu bbei) Eu am stat in bloc de 4 etaje fara lift.
dar mi-am facut treaba cu el si am fost fericita ca l-am gasit dupa indelungi cautari.
Nu-mi mai amintesc sigur pina la ce virsta l-am folosit, dar parca pina la 14-15 kg.
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...