Cum indepartam persoanele pe care nu le placem?
Raspunsuri - Pagina 2
maraki spune:
quote:
Initial creeata de Cristina_A
Cum indepartam persoanele neplacute din viata noastra? Persoane care ne-au facut un rau grav si pe care nu le mai dorim deloc in viata noastra si carora nu dorim sub nici o forma sa le acordam posibilitatea impacarii/iertarii? Aceasta categorie de persoane ii include pe parintii mei, dar nu ma refer numai la ei.
In afara de evitat, ignorat, prefacut ca nu cunoastem persoana si eventual traversat strada cand o vedem, acestea fiind singurele metode pe care le cunosc, ce se mai poate face? Simt ca metodele mentionate nu sunt chiar cele mai adecvate. Si daca suntem nevoiti sa vedem des persoana respectiva, din cauza ca locuim sau lucram in apropierea ei? Si daca persoana ne mai este si ruda apropiata?
Simt ca nu pot scapa de parazitii din viata mea, ca ma urmaresc oriunde as merge si orice as face (ma refer acum la familion - inclusiv sora mea). Ma simt amenintata.
Cum ati procedat cu astfel de persoane, fie sunt sau nu rude? Astept sa aflu pareri si povesti cat mai diverse. Voi descrie mai tarziu si intamplarea recenta care a acutizat aceasta problemaa in cazul meu.
When you want something you never had, you have to do something you've never done.
Fotografii
Acum gandesti asa, mai tarziu vei regreta! Fii sigura de asta!
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
ioana_b_23 spune:
Cristina, cum te-ai simti daca persoanele de care vorbesti (si aici ma refer in special la rudele tale) ar iesi definitiv din viata ta? Daca azi ar muri toate aceste persoane, cum te-ai simti???
Eu cred ca viata e prea scurta ca sa uram pe cineva...
MissParker spune:
Cristina, i-auzi!! Focurile iadului te asteapta!!
Cum spunea xeno: come to the dark side! We have cookies!
Eu zic ca viata e prea scurta ca sa te lasi folosit de altii. Uraste-i daca asta te ajuta sa te desprinzi, eu iti garantez ca de indata ce influenta lor asupra vietii tale va disparea, automat va disparea si ura, fiindca nu vei mai avea nevoie de acest motor.
Felicia 25+ mami under construction pentru - David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
monixy spune:
mai , am si eu o teorie , e adevarat , nevalidata prin vreo carte !
fizicul si psihicul nu se pot disocia , oricat am vrea noi sa credem si sa facem , deci legaturile cu copiii si parintii , orisicat le-am blama , invinovati , judeca , nu le putem taia ,disocia , intelectual-emotional , ramane doar sa organizam-dezvoltam intelectul astfel incat sa ii subordonam aceasta relatie de dependenta emotionala.
ca sa putem sa le acceptam (persoanele , situatiile , experientele) , trebuie sa le includem , ca sa le includem , trebuie sa le intelegem , ca sa le intelegem , trebuie sa ne punem in postura persoanelor resp , cu calitati , defecte , limite specifice acelei pers., si sa proiectam aceata personalitate la conditiile social-morale si specific-unice ale timpului resp.
in principal , iertarea inseamna si reusita pozitionarii pe o treapta superioara (cognitiva sau morala),cu consecinta preluarii puterii de influenta asupre propriului destin.
cum sa indepartezi ? doar prin 2 modalitati : distanta geografica si distanta emotionala .
cum sa iti fie bine ? prin preluarea responsabilitatii controlului propriei vieti .
unei pers in varsta nu-i trebuie decat confirmarea valorii propriilor eforturi de o viata si afectiunea neconditionata(ca si unui copil).
sincer , eu am sentimente negative fata de alte persoane , insa fata de proprii parinti , ale caror greseli le vad foarte lucid , nu am deloc resentimente.
probabil ca e si din cauza experientei de viata , pt ca intr-un fel te raportezi la parinti cand nu ai copii , si altfel cand ai , intr-un fel , cand parintii sunt in viata si exista divergente , si altfel , cand acestia au trecut pragul ,si exista doar dorul !
nimeni nu produce clone , care sa stie totul , sa inteleaga totul, si sa poata totul... , deci un coeficient de toleranta ar trebui sa fie admis ca circumstanta atenuanta in divergente de educatie , opinie , experienta .
Elise spune:
Cristina,
as vrea sa nu imi iei in nume de rau ce-ti spun.
Dar e prea multa ura... si asta se repercuteaza asupra TA. Am urit si eu din tot sulfetul - am si facut rau pe masura, am si primit rau pe masura, iar intre timp am invatat ca orice razboi presupune victime. De ambele parti. Una esti tu.
In orice situatie exista doua cai clare: a construi si a distruge. Ura nu construieste nimic. Distruge. Sa distrugi e mai simplu. Dar din procesul de distrugere nu iese nimic. E necesar si el, pentru a curata terenul pentru ceea ce urmeaza. Dar...atit. Procesul de distrugere a legaturilor si situatiilor pe care nu le mai vrei trebuie sa inceteze intr-un punct. Nu poti trai numai din ura. Ura are locul ei bine delimitat, si, asa cum am zis, e o etapa.
Incearca sa treci la urmatoarea. Cea de construire.
Abia dupa aceea poti sa consideri ca te vindeci de ce a fost rau in viata ta. Atunci cind incepi sa construiesti ceva in loc.
Spui ca nu stii cum sa tai legaturile.. De fapt, greu e sa nu mai vrei sa ai de-a face cu ei. E foarte greu, si o stiu din proprie experienta, sa nu mai vrei sa lovesti inapoi. Nu sint convinsa ca tu asta vrei. Legaturile le poti taia, sau vrei sa le tai, doar atunci cind ajungi la indiferenta. Acum tu nu vrei sa tai legaturile. Blamezi. Vrei sa te razbuni. Vrei sa recunoasca ca ai dreptate. Vrei sa se faca dreptate, cumva... Si asta tot o legaturra reprezinta.
Si o sa o continui pina la punctul in care o sa afli o veste proasta: dreptate absoluta nu exista, nu face nimeni dreptate, si uneori nici nu ar mai putea fi facuta.
Urmatorul pas este sa constati ca dreptatea nici n-ar mai avea sens.
Dar asteapta sa ajungi la concluzia asta, inainte sa te grabesti sa declari ca vrei sa dispara. De fapt, acum nu asta vrei.
Sa iti dau un exemplu?
"Traversat strada cind o vedem"- asta nu e "detasare".
Asta e declaratie de razboi...
Sa dispara din viata ta inseamna cu totul altceva.
Elise & BBLisa
GGina spune:
quote:
Originally posted by Cristina_Aquote:
Originally posted by MissParker
Cristina, parca ai fi sora mea.
Mi-ar fi placut sa fim surori , cred ca ne-am fi inteles cu mult mai bine decat ma inteleg cu sora mea reala, caci despre ea este vorba in aceasta intamplare.
Cu sora mea eu nu sunt pe aceeasi lungime de unda. Desi i-am trimis si ei in toamna trecuta pe e-mail cartile si articolele citite de mine, nici pana in ziua de astazi nu s-a uitat peste ele fiindca, spune ea, n-a avut timp. La un moment dat mi-a spus sa n-o mai bat la cap cu asta, asa ca n-am mai insistat. Ea nu s-a desprins deloc de relatiile bolnave cu parintii, le da telefon zilnic, le povesteste tot ce face etc. Si in ziua de astazi ea ma "spune" lu' mami.
Greseala mea este ca, fara sa vreau, i-am povestit (desi nu foarte explicit) de intentiile mele de a aplica pentru un program de studii in strainatate si apoi am intrat in panica, simtit ca m-am autosabotat. Acum m-am calmat si rezist tentatiei de a broda scenarii imaginare. Voi observa cum evolueaza lucrurile si imi voi ajusta planurile in functie de asta.
When you want something you never had, you have to do something you've never done.
Preparing to run away.
*
Doar pentru atita o "urasti" pe soara ta si nu mai vrei sa ai nici o relatie cu ea?Esti suparata acum ,dar o sa-ti treaca.Partea cu articolele pe care i le-ai trimis pe email si nu le-a citit ,nu am inteles-o.Daca nu vrea sa citeasca care e problema?Chiar este atit de grav?
Ca te pireste lu'"mami" ,nu-i mai spui de planurile tale si gata .
Si ca solutie la intrebarea ta ,te muti undeva departe si intrerupi orice legatura .
Si daca ma intrebi cum am scapat eu de o relatie bolnava.
Pai in primul rind mi-am dorit sa nu mai vorbesc cu persoana respectiva ,dupa cit rau a incercat sa-mi faca e si normal.Chiar daca nici acum nu realizeaza ce a facut .
Am rupt orice legatura.Si asta trebuie sa fie o pedeapsa mare pentru ea .
Iar de iertat ,nu stiu ,mai ma gindesc.Mai intii trebuie sa-si ceara iertare.
corinadana spune:
Astea da motive sa ti indepartezi sora!!! Grave de tot .
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
Amina_Marina spune:
Brrrr! Ce lume bolnava. Si unchiul meu sufera de asta, are impresia ca are anumite persoane vrea sa-i faca rau, pina la urma a reusit nevasata-sa sa-l duca la medic, i-au dat tratament si sedinte la psiholog, acu`, si-a mai revenit.
un burtoi de 35+ cu Mademoiselle.
Cristina_A spune:
Presupun ca ai ce face la serviciu.
Hi, Hi! Da, impart fluturasi. Cu asta ma ocup de 3 zile. E si asta un inceput, nu?
Anna , am ajuns si eu la acceasi concluzie in cele din urma.
Adi_Dalma, sora mea este cu un an si un pic mai mica decat mine si are tendinta de a da prea mult: timp, sfaturi necerute, informatii, bani, obiecte, amabilitate, servicii voluntare. Si-a facut un titlu de glorie din a fi marea sociabila a familiei, cu asta se identifica ea. Intr-un grup de persoane necunoscute intra in vorbe cu toata lumea, cere numere de telefon, e (nepermis de) familiara. Pe mine m-a ranit prin acest comportament al ei, a reusit in repetate randuri sa-mi "fure" prietenele si a avut si tentative de a face ochi dulci baietilor care imi faceau curte. Am resentimente fata de ea. Acesta este motivul principal pentru care nu o vreau nici pe ea in viata mea si nu doresc sub nici o forma familiaritate intre ea si persoanele dragi mie.
Nu am intrerupt inca legatura cu parintii si sora din cauza ca inca depind financiar de ei, dar ma pregatesc sa schimb situatia in viitorul apropiat.
Am vazut mai multe pareri pe aici despre "sangele apa nu se face", legaturi parinti-copii care nu se pot rupe tocmai pentru ca sunt rude, legaturi de-astea de rudenie. Asta cu "sangele apa nu se face" e o legatura inventata, un pretext ca sa permita si justifice folosirea si exploatarea. Sincera sa fiu, nu prea am inteles ce nu se poate rupe? Care e legatura reala pana la urma? Da, am inteles, am parintii si rudele pe care le am si nu neg asta, ca doar n-am venit pe lume din neant. Ar trebui sa le fiu recunoscatoare pentru materialul genetic furnizat? Uite ca le sunt, ca-s frumoasa si sanatoasa. Altceva?
Din pacate nu imi pot termina comentariu acum din lipsa de timp. Revin dupaamiaza, acum ma duc sa imi distribui fluturasii. :)
Preparing to run away.
*
conchita spune:
quote:
Initial creeata de Cristina_A
Cum indepartam persoanele neplacute din viata noastra? Persoane care ne-au facut un rau grav si pe care nu le mai dorim deloc in viata noastra si carora nu dorim sub nici o forma sa le acordam posibilitatea impacarii/iertarii? Aceasta categorie de persoane ii include pe parintii mei, dar nu ma refer numai la ei.
Cristina, problema e mai complexa. mereu vor aparea persoane "incomode" pe care sa dam vina pentru nefericirea noastra. sa zicem ca scapi de "parazitii" de-acum, maine insa te va enerva vecina, poimaine vanzatoarea de la aprozar, raspoimaine vei intreba pe forum cum sa scapi de sefu'. intr-un conflict nu exista numai o parte responsabila (era sa zic vinovata), ambele tabere au partea lor de responsabilitate. deci, ideea e sa incepi cu tine, cu atitudinea ta. atata vreme cat dai control altora asupra sentimentelor si faptelor tale, a reactiilor mentale si fizice, nu vei reusi niciodata sa iesi din cercul asta vicios, "parazitii" se vor inmulti. regaseste-te pe tine, controleaza-ti tie reactiile, exerseaza autocontrolul si linistea sufleteasca - ai sa vezi ca vei zambi in pace cu un zilion de paraziti alaturi, nu vor mai avea nici o putere asupra ta, oricat de aproape ar fi. bafta.