Cum scoatem un copil dintr-o manastire ?

Cum scoatem un copil dintr-o manastire ? | Autor: Tzuni

Link direct la acest mesaj

Va mai amintiti ca in iarna, de sarbatori, am dus pijamale si jucarii (stranse de Wichie) la manastirea Marcus din Covasna? Acolo sunt 10 fetite in varsta de 5 ani, crescute de calugarite.

Ei bine, de curand, o familie cu suflet mare s-a decis sa faca demersurile necesare adoptiei uneia dintre fetite, pe care n-o viziteaza acolo nimeni, nici o ruda.

Din pacate insa, s-au lovit de ostilitatea staretei, care se opune cu vehementa. Ea vrea sa creasca acolo fetele definitiv....probabil in vederea calugariei. Cuplul in cauza nu mai e lasat acum sa vada fetita.

Tot ce se stie despore fetita e ca nu e vizitata de nimeni si ca a fost botezata de o doamna / domnisoara pe nume Camelia, din Antena 1.

Exista din intamplare cineva de pe forum care sa stie ceva despre aceasta problema, ca sa-i dam de capat? Copilul daca are o sansa la o viata normala si frumoasa, intr-o familie, trebuie sa fie luat de acolo.

Sau stie cineva cine este aceasta Camelia din Antena 1? Poate stie ea mai multe....

Multumesc frumos pt orice ajutor.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Depinde care este situatia legala a fetitelor in primul rand si apoi s-ar putea sa fie vorba de Camelia Chiki de la Antena,ca de Camelia Voiculescu,patroana nu cred sa fie!

"La vita e bella"
De mancare
Iarna pe ulita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

Multumesc, Valentina, asta si vrem: sa vedem care e situatia legala a acestui copil, daca este adoptabil.... etc. Stareta nu spune nimic.

Pe Camelia Chiki o cunosti? M-ai putea pune in legatura cu ea? Multumesc inca o data !

Tzuni mic si drag si scump si pisicos cu MARIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Pai acel copil ar trebui sa aibe ori acordul parintilor ori acordul DPC-ului Covasna ca sa stea in acea manastire.
Daca intrebati la DPC si ei au in evidenta fetita puteti face o cerere de vizitare.Nu se poate opune stareta daca o vizitati legal.

Mami de Razvan(07 martie 2004)
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Ce bine-ar fi daca fetita ar putea fi adoptata si apoi si celelalte! Ma gandesc asa... poate ele si-ar dori altceva de la viata decat sa se calugareasca. Cu toata bunavointa de care dau dovada calugaritele pentru ca le-au luat in grija lor, nu cred ca ar trebui sa le hotarasca si vitorul, voi ce credeti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Inainte de a ne intreba cum putem scoate un copil din manastire,ar trebui sa ne intrebam cum a ajuns acest copil in manastire?

Si cred ca aflind raspunsul la aceasta intrebare ,vom afla raspunsul si la prima!

Si chiar asa,oare cum au ajuns fetitzele la manastire?

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daphnyie spune:

S-ar putea ca fetitele sa nu apartina neaparat de dpc Covasna, pot fi si din judetele din jur.
Am vazut-o mai demult la tv pe stareta si spunea ca toate fetitele sunt vizitate de familie si dadea de inteles ca nu pot fi adoptate, insa nu mi-a inspirat incredere deloc, povestea pare cusuta cu ata alba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Sa intzeleg din raspunsul tau Daphnyie,ca fetitzele au fost lasate la manastire de catre parintzii lor?

dar chiar si asta este legal,este normal ca niste copii asa mici sa stea departe de parintzi?daca parintzii nu-si pot face "treaba de parinte" de ce copii nu sunt luatzi de "protectzia copilului"si dusi intr-un loc specializat?

Intreba cineva mai sus,daca este normal ca staretza sa hotarasca viitorul copiilor!Bineintzeles ca nu,si mai ales daca a fost si mediatizat cazul,nu stiu de ce nu se ia nicio masura!

Astept cu interes sa vad cum evolueaza acest subiect!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daphnyie spune:

Nu stiu daca fetitele au fost aduse acolo de parinti, nu prea cred, mai degraba stareta le are in plasament cu acordul dpc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

quote:
Originally posted by andacos

Sa intzeleg din raspunsul tau Daphnyie,ca fetitzele au fost lasate la manastire de catre parintzii lor?

dar chiar si asta este legal,este normal ca niste copii asa mici sa stea departe de parintzi?daca parintzii nu-si pot face "treaba de parinte" de ce copii nu sunt luatzi de "protectzia copilului"si dusi intr-un loc specializat?

Intreba cineva mai sus,daca este normal ca staretza sa hotarasca viitorul copiilor!Bineintzeles ca nu,si mai ales daca a fost si mediatizat cazul,nu stiu de ce nu se ia nicio masura!

Astept cu interes sa vad cum evolueaza acest subiect!

Dana

eu am vizitat si orfelinate destul de regulat, am vazut si in Manastire cum o duc fetele (la Rimet); situatia este incomparabila, conditiile meteriale si psihice ale fetelor de la Rimet aduc a un camin de...mame, sa spunem; si nu le opreste nimeni in manastire, dimpotriva, sunt orientate spre scoala, universitati si viata de mirean; vorbesc in cunostinta de cauza

http://www.floriinro.ro/

credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Tzuni mai stii ceva de familia care dorea sa adopte fetita?Au reusit sa o vada?

Mami de Razvan(07 martie 2004)
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.

Mergi la inceput