retete cu praz
Voi cum gatiti prazul?Eu inafara de combinatii cu alte legume nu stiu cum sa il fac?
------------------------
ADINA SI VLAD (17-11-2004)
VLAD
POZE CU PUIUTUL MEU
www.dropshots.com/vl-ad" target="_blank">filmulete Vlad
Raspunsuri
bubu05 spune:
Praz cu masline si pui(cum il fac eu)
Prazul il curat, il spal, apoi il tai rondele. Intr-o oala cu apa clocotita pun putina sare si cateva linguri cu otet, apoi pun prazul acolo si il acopar, il las sa se inmoaie vreo 15 min. Separat calesc/inabusesc puiul(copanele, aripioare, ce-o fi) cu o ceapa taiata marunt, apoi adaug prazul scurs, putina apa calda si las sa fiarba. Cand e apropate gata pun masline fara samburi(cam 200g, dar depinde de cantitate), suc de rosii sau bulion, sare, piper, o foaie de dafin si mai las putin la fiert. Dupa ce opresc focul pun patrunjel verde tocat marunt.
Am si o poza prin albumul cu mancaruri de la semnatura.
Oana 33+ cu bb Stefan
si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Bubu mic
Iubirea mea
Poze
Criss75 spune:
Am vazut cu ceva timp in urma la tv o reteta armeneasca de placinta cu praz si cascaval, arata senzational si cred ca si gustul e pe masura. Dar din pacate nu stiu reteta.
Criss si Alex (11.05.2003)
vl-ad spune:
bubu merci , am sa o incerc saptamana aceasta
suna bine si reteta de placinta cu praz , poate stie cineva reteta si ne-o spune si noua
------------------------
ADINA SI VLAD (17-11-2004)
VLAD
POZE CU PUIUTUL MEU
www.dropshots.com/vl-ad" target="_blank">filmulete Vlad
Balbina spune:
Eu mai fac din praz umplutura pentru placinta. Tai prazul marunt si-l amestec cu oua (crude). Iese o placinta foarte buna, incercati.
------------------
Numai bine,
Natalia, Vlad si Vanda
valentinag spune:
Eu fac doar ciorba de praz cand tin post,cu zeama de varza,miam miam!
"La vita e bella"
De mancare
Iarna pe ulita
roxanaz spune:
Placinta cu praz
un pachet de foi congelate de aluat frantuzesc (foetaj) sau foile de placinta pe care le faceti de obicei si va ies bine, 3-4 bucati de praz frumoase, 200g branza telemea de oaie, 4-5 oua, 200ml smantana, piper, verdeata de care va place (cu marar este buna de tot).
se dezgheata aluatul foetaj sau se fac foile de placinta daca vreti.
se taie prazul rondele subtirele si se pun la calit in putin ulei, cam 10 minute, sa se inmoaie. se lasa la racit. se rade branza, se amesteca cu ouale, se pune si prazul calit, piper, smantana, verdeata. nu mai puneti sare mai ales daca branza este veche si, deci, mai sarata.
incingeti cuptorul la 200grade celsius.
taiati aluatul in 2 foi daca e cel frantuzesc, daca nu intindeti doua foi din aluatul facut. puneti prima foaie in tava, intepati putin cu furculita, turnati compozitia, acoperiti cu a doua foaie. ungeti cu unt sau ou topit, taiati deja in portii si dati la cuptorul incins cam 30-35 minute.
traditional macedonenii o fac in tavi rotunde, dar garantez ca si in tava patrata/dreptunghiulara este delicioasa. mancati-o rece cu niste iaurt de oaie alaturi
Roxana
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by roxanaz
Placinta cu praz
un pachet de foi congelate de aluat frantuzesc (foetaj) sau foile de placinta pe care le faceti de obicei si va ies bine, 3-4 bucati de praz frumoase, 200g branza telemea de oaie, 4-5 oua, 200ml smantana, piper, verdeata de care va place (cu marar este buna de tot).
se dezgheata aluatul foetaj sau se fac foile de placinta daca vreti.
se taie prazul rondele subtirele si se pun la calit in putin ulei, cam 10 minute, sa se inmoaie. se lasa la racit. se rade branza, se amesteca cu ouale, se pune si prazul calit, piper, smantana, verdeata. nu mai puneti sare mai ales daca branza este veche si, deci, mai sarata.
incingeti cuptorul la 200grade celsius.
taiati aluatul in 2 foi daca e cel frantuzesc, daca nu intindeti doua foi din aluatul facut. puneti prima foaie in tava, intepati putin cu furculita, turnati compozitia, acoperiti cu a doua foaie. ungeti cu unt sau ou topit, taiati deja in portii si dati la cuptorul incins cam 30-35 minute.
traditional macedonenii o fac in tavi rotunde, dar garantez ca si in tava patrata/dreptunghiulara este delicioasa. mancati-o rece cu niste iaurt de oaie alaturi
Roxana
Merci de reteta, cam asa ceva era si ce am vazut la TV.
Criss si Alex (11.05.2003)
monabella spune:
Praz cu morcovi si orez
3-4 fire praz
2-3 morcovi
1 cescuta de cafea (sau 2 dupa gust) de orez
sare, piper
70 ml ulei masline
Se taie prazul in rondele de 2-3 cm lungime si se caleste impreuna cu morcovul taiat de asemeni felii grosute in ulei de masline. Se sareaza si pipereaza.
Se fierbe inabusit (adaugind cite putina apa si ferbind la foc mic acoperit, avind grija sa nu se lipeasca) pina cind legumele sint aproape fierte si spre sfirsit se adauga orezul si se mai fierbe. (Eu pun orez Uncle bens care e aproape fiert). Daca puneti orez normal trebuie sa-l puneti mai devreme.
Se maninca rece cu zeama de lamiie stoarsa deasupra.
E extraordinar de bun.
Hildegard spune:
Uite, am facut si eu o tocanita poloneza:
http://veronicascakes.blogspot.com/2007/11/tocanita-poloneza.html
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 ani)