Interviu - Urgent, please !
Am fost chemata la un interviu maine. Jobul e la o firma privata - secretara. La telefon am vorbit cu o doamna in engleza. Au vizionat cv-ul meu pe ejobs si zicea ca vrea sa discutam maine.Adevarul e ca pana la momentul asta n-am fost niciodata la un interviu serios( cand m-am angajat prima data, mi s-a spus din prima ca voi fi in serviciu de proba o luna de zile si dupa aceea mai vedem. Acuma tot stau si ma gandesc cam ce ar putea sa ma intrebe si de aceea va cer parerea voastra, cei care ati trecut de multe ori prin asa ceva. Stiu ca nu se face sa intrebi ce salariu iti vor da, da' totusi cum as putea sa intreb la modul cel mai elegant care e oferta lor, adica timp de lucru si salariu ? Va rog dati-mi niste sfaturi referitoare la interviu ! Multumesc mult !
Raspunsuri
gudinde spune:
Trebuie sa fi calma (macar la exterior), foarte stapana pe tine, sa iti punctezi atu-urile/punctele tari. La intrebarile legate de experienta ta si ce ai facut la fostul loc de munca sa nu uiti sa mentionezi nimic. Chiar daca ai facut si lucruri care nu intrau in atributiile tale. Cu alte cuvinte sa nu fi modesta.
Daca te vor la un al doilea intreviu sau la sfarsitul acestui interviu daca este interviul final poti intreba de programul de lucru. Mie una mi se pare normal ca programul de lucru, locatia etc sa fie un criteriu de altegere la firmei. In fond daca iti ia 2 ore dimineata sa traversezi orasul si alte 2 ore dupa-amiaza sa ajungi acasa, din punctul meu de vedere e o problema. Daca se asteapta de la tine ca secretara sa ramai seara pana termina ei sedintele ar trebui sa sti.
Despre salariu cred ca te vor intreba cam care sunt asteptarile tale salariale. Poate ar trebui inainte de a spune ceva sa intrebi ce pachet salarial ofera ei: bonusuri, asigurare privata de sanatate etc.
Dar inainte de a vorbi de salariu cred ca trebuie sa afli exact care iti vor fi atributiile. Vor doar o secretara sau un assistant manager? Caci daca esti AM atunci acest lucru ar trebui sa se reflecte in salariul tau. Nu sa ti se spuna ca esti secretara, sa fi platita ca o secretara si sa ai atributii de AM. Un assistant manager are mult de lucru; este practic mana dreapta a managerului si ca atare platit mult mai bine. Si daca interviul pe care l-ai dat a fost in engleza tind sa cred ca este vorba de AM.
Elise spune:
Daca e primul interviu, probabil nu iti vor spune decit multumesc, va anuntam pina la data de....daca ati fost selectata si urmeaza un al doilea interviu.
In locul tau nu m-as repezi sa intreb care sint beneficiile.
O sa iti comunice ei, oricum, daca treci toate interviurile si vor sa te angajeze. Dar probabil mai e cale lunga pina acolo.
Gindeste-te ca sint posturi pentru care intervieveaza zeci de oameni, doar n-o sa le spuna tuturor beneficiile in detaliu. Daca ai ajuns la interviu inseamna ca in principiu esti interesat, in rest... asteapta oferta sa vezi daca iti convine sau nu.
Elise & BBLisa
pisimuky spune:
Multumesc, fetelor, pentru sfaturi ! Asa-zisul interviu n-a fost decat o mare tzeapa ! Italianul cauta de fapt o persoana care sa organizeze un punct de lucru si sa fie reprezentant vanzari. Cand am auzit....
deja mi-a pierit tot cheful. Ei dadusera anunt ca isi cauta secretara si cand colo...Asta e...A fost o experienta doar...Neplacuta, desigur.Si pana la urma nici nu stiu de ce facea atata caz de cunoasterea limbii engleze cand tu aveai de vandut prin Romania textilele respective...
Elise spune:
pai depinde... mie de ex. mi se pare mai interesant sa infiintezi un pct de vinzare decit sa lucrezi ca secretara.
Da'e ciudat contextul interviului, intr-adevar.
Elise & BBLisa
pisix spune:
Waaau, pai asta suna mai tare decat un job de secretara ...
sau nu ?
PisiX,
Viitoare Mami (O data si-o data)
Cel mai tare film !
Ramonika spune:
depinde la ce nivel is vanzarile. poa sa fie mai bine, poa sa fie mai rau. depinde si de ce vrea persoana in cauza. poate vrea sa stea la birou si nu sa bata zona in cautarea clientilor...
Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601305182027/" target="_blank">Bubulina www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki
Luna75 spune:
www.supereva.ro/info.asp?id=909" target="_blank">Bine de stiut
mult succes!
Cu gandul la copilarie traiesc din plin www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=17" target="_blank">emotia copilariei m-am transformat din in , si lupt neinfricat PENTRU EGALITATE