Asociatie de proprietari fantoma!

Asociatie de proprietari fantoma! | Autor: atlantiana

Link direct la acest mesaj

Am devenit presedintele unei asociatii despre care stiam ca are statutul juridic al unei asociatii de proprietari. Am primit de la vechea administratie un dosar in care exista: statutul asociatiei, autentificat la notar, acordul de constituire cu tabelul nominal, procesul verbal de constituire si un certificat de inregistrare fiscala.

Toate bune si frumoase, pana cand am chemat in judecata restantierii - actiune scutita de taxa de timbru, in cazul asocitatiilor de proprietari.
Pe citatie se solicita plata acestor taxe, intr-unul din dosare, iar in altul, prezentarea acordului de asociere si a incheierii judecatoresti - care incheiere nu exista!

Asociatia mea exista sau nu?

Pe mine ma intereseaza sa recuperez restantele de la datornici. Pot sa fac acest lucru, daca asociatia nu este asociatie de proprietari, din punct de vedere juridic? Adica, platind taxele de timbru, procesul poate merge si banii se pot recupera?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miki68 spune:

Nu, la toate intrebarile.
1. fara incheiere nu exista asociatie
2. cine doreste sa recupereze banii? Asociatia? Dar ea nu exista.
In incheiere se stipuleaza clar numele asociatiei, sediul si numele reprezentantilor acesteia (presedinte, administrator, comisie de cenzori). Acestia se pot schimba numai in cadrul unor adunari generale a proprietarilor prin supunere la vot, fapt consemnat in procesul-verbal al sedintei.

cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns atlantiana spune:

Si certificatul de inregistrare fiscala cum a aparut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki68 spune:

quote:
Originally posted by atlantiana

Si certificatul de inregistrare fiscala cum a aparut?

Pai certif.fiscal e eliberat de Registrul comertului, nu de o instanta de judecata. Incheierea de sedinta e urmatorul pas, obligatoriu, in dobandirea personalitatii juridice a unei asociatii de proprietari. Pentru mai multe relatii consulta www.avocatnet.ro/content/articles/id_9278/Lege/nr./230/2007/privind/infiintarea,/organizarea/si/functionarea/asociatiilor/de/proprietari.html" target="_blank">Legea nr. 230/6.07.2007 si www.avocatnet.ro/content/articles/id_10955/avocatnet.html" target="_blank">normele de aplicare a acesteia

cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei

Mergi la inceput