Stimulare ovariana cu ova-mit/clostilbegyt (7)
Raspunsuri - Pagina 25
Alizia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui galliciana Alizia, imi pare rau,aseara nu am mai intrat, si eu am facut/factratament tot cu closti si duphaston! poate iti vor spune celelalte fete. Am gasit ceva pe net, dar nu stiu daca iti ofera ceva nou:uite: SIOFOR#65533; 850, comprimate filmate | metforminum SIOFOR#65533; 850, comprimate filmate Substanta activa: metforminum Producator: Berlin-Chemie / Menarini Group Indicatii: Diabet zaharat non insulino-dependent (NIDDM tip 2), #65533;n particular pacientilor obezi, atunci c#65533;nd nu se poate exercita un control metabolic eficient numai prin dieta si exercitiu fizic. Siofor 850 poate fi de asemenea administrat #65533;n asociere cu sulfoniluree tin#65533;ndu-se #65533;nsa cont de contraindicatii. Contraindicatii: Siofor 850 nu se va administra #65533;n urmatoarele cazuri: afectarea functiei renale; afectarea functiei hepatice; #65533;n acidoza metabolica decompensata, precoma sau coma diabetica cetozica sau hiperosmolara; insuficienta functionala cardiovasculara severa incluz#65533;nd boala arteriala ocluziva periferica; insuficienta respiratorie; stari hipoxice (ex: datorate anemiei, gangrenei, colapsului sau socului); retinopatie diabetica peste stadiul 1; stari catabolice ca cele datorate unor neoplazii; infectii acute severe sau cronice; alcoolism; hipersensibilitate cunoscuta la clorhidrat de metformin sau la unul din ceilalti constituenti ai Siofor 850. Tratamentul cu Siofor 850 se va #65533;ntrerupe: #65533;naintea operatiilor programate sub anestezie generala; #65533;naintea examinarilor radiologice cu administrare i.v. de substante de contrast; #65533;n diete de privare (sub 1 000 Kcal sau 4 200 KJ pe zi); #65533;n cazul unei sarcini programate sau existente si al lactatiei. #65533;n aceste cazuri se va institui tratament cu un alt agent hipoglicemiant, de ex. Insulina. V#65533;rsta avansata (peste 65 ani) este o contraindicatie relativa. Pentru ca pacientii de v#65533;rsta #65533;naintata prezinta #65533;n mod frecvent o insuficienta functionala a unui organ, aceasta poate modifica farmacocinetica si de aceea riscul de acidoza lactica este crescut #65533;n timpul terapiei cu Siofor 850. De aceea se recomanda investigarea obiectiva a starii generale a sanatatii pacientului #65533;naintea debutului terapiei cu Siofor 850. Nota: Siofor 850 nu este indicat #65533;n: diabet zaharat insulino-dependent tip I; #65533;n cazuri de esec complet al tratamentului cu sulfoniluree #65533;n diabet zaharat tip II. Nu exista experienta clinica #65533;n ceea ce priveste terapia tipului de diabet II al adultului t#65533;nar (diabet MODY) cu metformin. Precautii: Datorita acumularii clorhidratului de metformin si prin aceasta cresterea riscului de acidoza lactica #65533;n cazurile cu insuficienta renala, verificarea functiei renale este o preconditie a terapiei cu Siofor 850. Precautii particulare sunt necesare #65533;n tulburari ale functiei hepatice precum clearance-ul la lactat. Nivelul creatininei serice trebuie determinat la debutul terapiei si la intervale de 6 luni ( #65533;n anumite cazuri mai devreme de ex. #65533;n cazul infectiilor intercurente sau al pacientilor v#65533;rstnici). Trebuie avut #65533;n vedere, #65533;n special #65533;n cazul pacientilor #65533;n v#65533;rsta, faptul ca numai nivelul creatininei serice nu este #65533;ntotdeauna concludent #65533;n ceea ce priveste functia renala, motiv pentru care se recomanda determinarea clearance-ului la creatinina daca este necesar #65533;nainte de #65533;nceperea tratamentului cu Siofor 850. Testele functionale hepatice se vor investiga de asemenea, at#65533;t #65533;nainte, c#65533;t si #65533;n timpul tratamentului. #65533;n cazurile particulare #65533;n care nu se poate exclude existenta vreunei perturbari #65533;n metabolismul vitaminei B12, se va investiga anual tabloul hematologic pentru fiecare pacient. #65533;n cazul aparitiei vreunui dezechilibru, tabloul hematologic se poate reechilibra prin administrarea aditionala de vitamina B12. Consumul exagerat de alcool este un factor de risc pentru aparitia hipoglicemiei si a acidozei lactice. Din acest motiv se va evita consumul de alcool #65533;n timpul terapiei cu Siofor 850. Sarcina si alaptare: Nu exista experienta clinica #65533;n ceea ce priveste utilizarea #65533;n timpul sarcinii. Exista dovezi care sustin cresterea mortalitatii perinatale la copii expusi la metformin, dar aceasta este probabil posibil de atribuit controlului insuficient al bolii de baza cu clorhidrat de metformin #65533;n ultimele luni de sarcina. Insulina trebuie privita ca medicatie de prima linie #65533;n timpul sarcinii. Nu exista experienta clinica de utilizare a metformin #65533;n timpul lactatiei. Nu este stiut daca metformin sau metabolitii sai sunt excretati #65533;n laptele matern. Daca este necesara utilizarea metforminului #65533;n timpul lactatiei se va renunta la alaptarea la s#65533;n. Efecte asupra abilitatii de a conduce autovehicule si de a mani**** utilaje: Siofor 850 per se nu produce #65533;n general afectarea abilitatii de a conduce autovehicule. Hipoglicemia care ar putea afecta abilitatea de a conduce autovehicule este #65533;n general nespecifica. #65533;n tratament combinat cu sulfoniluree sau alte medicamente cu efect hipoglicemic, abilitatea de a conduce autovehicule sau de a mani**** utilaje poate fi afectata de posibila hipoglicemie. Reactii adverse: Simptomele gastrointestinale ca greturi, varsaturi, dureri abdominale, flatulenta, scaderi #65533;n greutate , diaree, si gust metalic pot aparea la 5-20% dintre pacienti. #65533;ntreruperea tratamentului nu este #65533;n general necesara deoarece simptomatologia mai sus mentionata se remite #65533;n general spontan chiar daca doza administrata ram#65533;ne neschimbata. #65533;n cazurile cu diaree persistenta se constata ca aceasta cedeaza la #65533;ntreruperea tratamentului. Frecventa si severitatea simptomelor gastrointestinale poate fi redusa prin fractionarea dozei zilnice #65533;n mai multe prize si administrarea Siofor 850 #65533;n timpul meselor. Ocazional pot aparea cefalee, vertij si fatigabilitate. #65533;n cazuri foarte rare pot aparea reactii de hipersensibilitate cutanata. #65533;n cazuri izolate sunt posibile tulburari ale hematogenezei cu anemie megaloblastica, prin inhibarea absorbtiei de vitamina B12 si de acid folic. Rareori este posibila acidoza lactica care poate evolua grav (coma). Astfel de acidoze lactice induse de metformin pot conduce la exitus #65533;n 50% din cazuri. Cauzele acidozei lactice altele dec#65533;t supradozarea pot fi: afectarea functiilor renala si hepatica, consumul de alcool, alte afectiuni care se rasfr#65533;ng asupra metabolismului oxidativ, ca decompensarea cardiaca sau infectii severe, stari catabolice, sau interactiuni cu alte medicamente. Simptomatologia acidozei lactice pe cale de a se constitui poate fi asemanatoare cu cea a efectelor secundare gastrointestinale ale metformin: greturi, varsaturi, diaree si dureri abdominale. Tabloul clinic complet cu dureri musculare, spasme, hiperventilatie, pierdere a constientei si coma se poate instala #65533;n decurs de c#65533;teva ore. #65533;n cazul tratamentului combinat cu sulfoniluree, hiopglicemia survine numai #65533;n cazuri exceptionale. Semnele acesteia pot fi: transpiratii bruste, tremor, agitatie, bulimie, furnicaturi #65533;n regiunea orala, paloare, somnolenta, tulburari de somn, anxietate, iritabilitate, miscari necontrolate, cefalee, depresie. Daca hipoglicemia este avansata, pacientul #65533;si poate pierde constienta. Compozitie: Un comprimat filmat de Siofor 850 contine 850 mg clorhidrat de metformin ca substanta activa. Administrare: Interventia asupra metabolismului diabeticului trebuie ajustata #65533;n functie de severitatea regimului dietetic la care este supus bolnavul precum si #65533;n concordanta cu rezultatele investigatiilor metabolice (glicemie, glicozurie). Tratamentul trebuie initiat treptat, #65533;ncep#65533;nd cu doze mici de 1 comprimat Siofor 850 pe zi (echivalent a 0,85 g clorhidrat de metformin pe zi). Daca ajustarea metabolica este inadecvata atunci se creste doza zilnica treptat, sub stricta supraveghere medicala, #65533;n interval de c#65533;teva zile p#65533;na la doua saptam#65533;ni, p#65533;na la atingerea dozei terapeutice. Uzual, doza zilnica utilizata este #65533;ntre 1 si 3 comprimate Siofor 850 (echivalentul a 0,85 p#65533;na la maximum 2,55 g clorhidrat de metformin). Doza zilnica de 2 comprimate Siofor 850 (echivalentul a 1,7 g clorhidrat de metformin) este #65533;n general doza adecvata. Doze zilnice mai mari de 3 comprimate de Siofor 850 (echivalent a 2,55 g clorhidrat de metformin) nu produc #65533;n general o crestere suplimentara a efectului terapeutic. Comprimatele filmate se vor #65533;nghiti #65533;ntregi, nemestecate cu un pahar de apa, #65533;n timpul mesei. Daca doza zilnica necesara este mai mare de 2 comprimate filmate, atunci se va proceda la administrarea acestora divizat #65533;n 2-3 prize, #65533;n timpul meselor. Administrarea dozei zilnice #65533;n prize divizate este mai putin importanta pentru reglarea glicemiei, dar duce la o toleranta mai buna. Durata administrarii este dictata de evolutia bolii. Nota: #65533;n cazul examenelor radiologice cu substanta de contrast, administrata intravenos, exista un risc de aparitie a insuficientei renale acute. Din acest motiv tratamentul cu Siofor 850 trebuie #65533;ntrerupt cu doua zile #65533;naintea efectuarii investigatiei, si se va relua numai dupa doua zile de la aceasta. Tratamentul cu Siofor 850 se va #65533;ntrerupe #65533;n mod asemanator celui descris mai sus #65533;n cazul #65533;n care pacientul suporta o operatie programata sub anestezie generala. Functia renala se va investiga regulat #65533;n cazul pacientilor v#65533;rstnici. #65533;n cazul acestora tratamentul cu Siofor 850 se va continua numai #65533;n prezenta unei functii renale adecvate. Daca este necesar se va proceda la reducerea dozei. Deoarece doza necesara de Siofor 850 poate scadea #65533;n timp datorita #65533;mbunatatirii controlului nivelului glicemiei, se va monitoriza regulat necesitatea administrarii de Siofor 850 si se va reduce corespunzator doza. De aceasta recomandare se va tine cont #65533;n special la pacientii v#65533;rstnici pentru reducerea riscului de acidoza lactica. Daca monoterapia cu Siofor 850 nu este suficienta pentru normalizarea nivelului glicemiei, este posibila combinarea cu sulfoniluree. repet, nu stiu daca iti ofera ceva nou..... o zi buna, pupici la gagici!!! ![]() ![]() ![]() ![]() astept inca o minune in viata mea!!! |
Merci frumos galliciana pentru prospectul de la Siofor,am citit si eu prospectul, am vazut intradevar ca este pentru diabetici si tocmai de aceea am cerut un sfat de la fetele de pe forum.Dar am facut si eu stimulare ovariana cu clostylbegit si duphaston,dar nu am avut nici un rezultat cat de mic adica ca si cum nu am facut nimic.Sper sa fiu si eu mamica intr-o buna zi,deja a trecut foarte mult timp si nu mai am .............
.Va pup si va doresc succes la toate fetele.
Alizia spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui mcrissa
alizia esti sigura ca Siofor se cheama?Siofor ia tatal meu pentru diabet si nu cred sa aiba vreo legatura cu stimularea ovariana. Cristina, mamica de doi ingerasi in ceruri Fericiti cei ce plâng, caci aceia se vor mângâia |
Da,asa se cheama Siofor si normal prospectul spune ca este pentru diabetici,dar am auzit ca se da si pentru ovare si pentru reglarea C.M.Eu totusi mai sper ca o sa devin si eu mamica,ceea ce va doresc si voua

galliciana spune:
alizia, draga noastra, s-a deschis capitolul 8, nu mai scrie aici! pupici!
astept inca o minune in viata mea!!!