foaie consulara pt.copil roman nascut in ITALIA
As dori sa stiu daca fetita mea,nascuta in Italia are nevoie de foaie consulara pt. a merge in ROM.Vreau sa precizez ca are certificat de nastere romanesc,nu e de ajuns,trebuie si foaie consulara?Va multumesc anticipat.
berarpiri
Raspunsuri
maria_bunica spune:
Nu sunt din Italia,locuiesc in Spania,dar incerc sa iti raspund,pt ca nepotelul meu e nascut aici!!Cand au plecat in tara au trecut prin Barcelona,la consulatul de acolo,si i-am dat foaia aceea de drum valabila 7 zile!!Tin sa precizez ca atunci nu avea certficatul de nastere romanesc!Dar fetita ta daca are certicatul de nastere,nu are si pasaport????Te intreb asta pt ca nepotelului meu i-au facut in tara certificatul de nastere si apoi si pasaportul,si desi are doar 2 ani si 2 luni are pasaport!!Daca nu te-am putut ajuta cu nimic iti mai pot da un sfat :Suna la consulat si explica-le situatia si ei te vor lamuri si chiar nu va mai fi nevoie sa mergi pana acolo daca nu ai nevoie si in plus scapi si de ganduri!!Fratele meu a sunat inainte de a pleca in ROM si ei l-au indrumat cu tot ce trebuia sa faca!!Te pup si sper sa rezolvi problema
Totul e bine cand se termina cu bine!!!
maria_bunica spune:
SCUZE,dar m-am grabit ca de obicei ,rectific aici:"Cand au plecat in tara au trecut prin Barcelona,la consulatul de acolo,si i-au dat foaia aceea de drum valabila 7 zile!"(gata acum se intelege mai bine ce am vrut sa transmit)=))
Berarpiri spune:
Fetita mea nu are pasaport,se poate face doar in tara(il vom face acum,cand vom merge).Certificatul l-am facut la consulat,dar cand am fost dupa certificat,nu stiam ca vom merge in tara,si nu am intrebat de foaie consulara.
Voi suna sa intreb,sper sa am noroc sa imi raspunda,mi-au spus mai multe persoane ca nu raspund la telefon cei de la consulat.
Multumesc pentru raspuns.
berarpiri
pet.cost2005 spune:
De ce nu suni la Ambasada (dace esti pe langa Roma) sau la www.consulatmilano.com/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1" target="_blank">Consulat (daca esti pe langa Milano) sa-i intrebi ... in cazul meu, am intrebat, imi trebuie foaie de drum, dar nu am certificat rom.?
Si te asteptam la mamici de Italia ... unde se discuta de-astea si multe altele ...
Petronela si Silvia
olim spune:
maria bunica, ce acte i-au trebuit nepotelului pentru certificatul de nastere in tara.Si cat timp a durat pana i-a iesit.Eu am un baietel de 3 luni si ma gandeam sa il fac aici, ca parca e mai usor, dar am vazut ca e apeste 120 de euro.In romania cat v-a costat sa il faceti'
Multumesc pentru orice raspuns,
mami si Alex
maria_bunica spune:
OLIM,in momentul asta nu iti pot zice exact de ce acte ai nevoie,pt ca l-au facut in tara acum un an si ceva si sincer nu imi mai amintesc exact.Dar daca poti astepta doua-trei zile,il voi intreba pe fratele(poate isi aduce aminte).Ideea e ca in tara dureaza ceva timp,am auzit cazuri si de 2-3 luni de asteptare,fapt pt care nu vei putea aduce copilul inapoi in Spania pana nu se rezolva cu certificatul de nastere!!Imi este rusine sa zic dar,fratele meu a rezolvat in 3 sapt pt ca a cunoscut pe cineva si cu SPAGA cea de toate zilele la noi,s-a rezolvat.Apoi au facut si pasaportul nepotelului la urgenta si s-au intors intr-o luna!!Daca poti sa il faci aici eu zic sa nu eviti pt ca in tara vei cheltui mai mult de 120 de euro si asta numai pt ca toata lumea asteapta bani!!Sper ca ti-am fost un pic de ajutor si daca vrei,o sa ma interesezsi de actele pt Rom!!
olim spune:
maria_bunica multumesc mult
vineri ma duc la roquetas del mar sa depun actele sper sa se rezolve repede, noi oricum mergem in iunie acasa, deci mai avem timp.
te asteptam la o vorba la fetele din spania
mami si Alex