ce contributii da angajatorul pt prenatal ?

ce contributii da angajatorul pt prenatal ? | Autor: vrajitoarea

Link direct la acest mesaj

te rog mult marius spune-mi si mie cat plateste angajatorul pt prenatal atat mie cat si statului ,si pt postnatalul obligatoriu.am ramas gravida si voi naste probabil cu doua sapt dpa ce se termina cic1 si vreau s-o induplec pe patroana mea sa ma primeasca in prenatal sa nu pierd cic2.pt ca mi-am dat demisia in alb si nu e obligata la nimic.multumesc mult.

diana,mama lui andrei (19.10.2006) si viitor bebe2(25.10.2008)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Dar nu trebuie sa indupleci pe nimeni. E OBLIGATA sa inregistreze concediul medical pentru prenatal. Tu ai obligatia de a face o adresa prin care intri in prenatal si sa depui concediul medical aferent. Sa faci o copie xerox asa de siguranta. Deja vei putea sa scoti concediu medical pt prenatal daca vrei sau finalizezi CIC1 nu stiu care este mai rentabil. Cat despre retineri vei primi banii de la serviciu ca si cum ai fi in concediu medical (defapt esti in concediu medical) si se retine doar partea de asigurari sociale. Dar si aceasta se deconteaza cu CASul de plata adica plateste mai putin cu partea retinuta de la tine. Deci firma nu plateste practic NIMIC. Banii care ti se platesc tie se scad si acestia din banii pe care ii plateste la casa de asigurari de sanatate deci NICI acesti bani nu ii plateste firma ci statul roman. Pe firma nu o costa NIMIC.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrajitoarea spune:

nu pot intra inca in prenatal ,mai sunt opt luni pana nasc daca nu apar probleme.abia in oct 2008 se termina cic1 si cam tot atunci dupa vreo doua sapatamani o sa nasc bebe2.scrisoarea de concediu i-o trimit atunci? ma gndeam savorbesc cu ea inainte ,sa nu afle de la cineva ca sunt gravida si sa activeze demisia mea in alb.sa stii ca nici la primul copil nu trebuia saplateasca nimic ,ci doar sa astepte recuperarea banilor de la stat -care se face in mult timp-si tot mi-a scos ochii si a zis ca daca stia ca o sa fac un bebe nu ma angaja.daca sunt in cic1 ea poate sa foloseasca demisia mea?sper sa nu fie chiar asa de ticaloasa.oricum mersi de informatie , am vrut sa fiu sigura ca nu trebue sa mai plateasca nimic pt mine.

diana,mama lui andrei (19.10.2006) si viitor bebe2(25.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu poate sa foloseasca nic un act pe perioada CIC deoarece contractul este suspendat pana la terminarea CIC. Doar dupa aceea eventual.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrajitoarea spune:

multumesc mult.m-am mai linistit.

diana mami de andrei(19.10.2006)si6+

Mergi la inceput