durere de masea in timpul sarcinii...cum ma tratez
salut! eu sunt o gravidutza la inceputul sarcinii ..si aseara ma sacaia asa o masea...eu vroiam sa merg la dentist dar am citit ca abia in trimestrul al doilea pot sa ma duc la dentist dar fara radiografie . ce pot sa iau in caz ca ma doare maseaua..este vreun ceai cu care sa ma clatesc si medicamente ce fel de medicamente pot sa iau cu toate ca ma feresc sa iau pastile....dar ceva asa naturist stiti cumva? aa si vroiam sa va intreb atunci cand o sa ma duc la dentist ce anestezie poate sa imi faca..acel spray care se foloseste pt amortire este bun adica este periculos pentru bebe? va pup si astept un raspuns.
Anca..viitoare mamica
Raspunsuri
gabrielle74 spune:
pt ca m-am lovit si eu de aceasta pb iti dau un sfat---nu trebuie sa faci nicio radiografie .ca medicament cand nu mai poti de durere cel mai indicat e algocalminul dar nu ff des ....nu este recomandat nimik sa pui pe gingii pt ca in contact cu vasele sanguine transmiti bebelui substanta si nu este indicat....
sanatate
Liliann spune:
cel mai bine este sa dicuti cu ginecologul tau, care iti urmareste sarcina.
cel putin eu asa am facut, m-am sfatuit cu el, si cel putin la a doua sarcina am avut si eu dinte umflat, cu infectie,la care mi-a recomandat antibiotic,ca nu se mai dezumfla si exista riscul sa se extinda infectia aia si era mai rau, asta prin luna 6 , cam asa.apoi in luna 9 am avut o raceala care nu=-mi mai trecea, si tot antibiotic mi-a dat.
am nascut usor, si bebele are acum 1 an si e sanatos.
deci parerea mea e sa nu faci nimic de capul tau pana nu vb cu ginecologul tau.
bafta!
kover spune:
te duci la stomatolog!!!si va vedea cauza durerii tale si stai linistita ca stiu ei ce e permis la gravide.pt. linistea ta poti intreba si ginecologul.radiografie nu iti va face,sau am inteles ca exista cabinete unde au sorturi speciale.iar daca e vorba de anestezie exista substante permise la anestezie locala in cazul gravidelor.nu neglija! ca o nevralgie de multe ori poate fi periculoasa!sanatate multamamica de Robert(23.11.2004) si Kristian(01.09.2006)http://s266.photobucket.com/albums/ii248/botcarola/
Donia spune:
quote:
Originally posted by kover
te duci la stomatolog!!!si va vedea cauza durerii tale si stai linistita ca stiu ei ce e permis la gravide.pt. linistea ta poti intreba si ginecologul.radiografie nu iti va face,sau am inteles ca exista cabinete unde au sorturi speciale.iar daca e vorba de anestezie exista substante permise la anestezie locala in cazul gravidelor.nu neglija! ca o nevralgie de multe ori poate fi periculoasa!
sanatate multa
mamica de Robert(23.11.2004) si Kristian(01.09.2006)
http://s266.photobucket.com/albums/ii248/botcarola/
Total de acord.
Unde ai citit ca nu poti sa mergi la stomatolog? Poti, cu siguranta. Altfel risti alte complicatii care se vor trata mai greu.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.