c`est fini ...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabitza1977 spune:

quote:
Originally posted by Tisina

Mentionez ca eu am si baiat si fata, ii iubesc la nebunie, insa nu mi-ar placea ca atunci cand vor fi la casele lor sa vina la mine fara stirea sotiei/sotului ca sa ma intrebe pe mine cum e mai bine. Evident ca mi-ar facea placere sa mi se ceara sfatul sau parerea, insa nu fara stirea celui cu care isi impart viata, si nu gen "hai sa vedem cine are mai mare dreptate"
Mi-ar palcea sa fie oameni responsabili, care daca cer un sfat nu o fac pentru ca nu au incredere in partenerul de viata.
Sper ca m-am facut inteleasa.

Tisina

Sincer, eu nu am inteles nimic ... cum adica nu ti-ar placea sa vina la tine fara stirea sotului/sotiei sa iti ceara un sfat... pai daca, Doamne fereste, copilul tau, pe care l-ai crescut si-l iubesti mai mult decat orice pe lume, are nevoie de sfatul tau tocmai pt ca nu ii este bine alaturi de partenerul de viata...? Trebuie sa dea raportul inainte, catre sot/sotie, altfel nu esti de acord sa o/il sfatuiesti...?

http://tt.lilypie.com/CPNpp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Ma faceti sa rad , daca toate am gandi ca Dodo nu ar mai exista subiectul ala cu soacra.
Eu o sa fiu de doua ori soacra , soacra poama acra , imi cumpar prea multe haine de pe acum, imi place sa ma fardez si sa travel prin lume, ceea ce nu prea am putut face pana acum abia de aici incolo o sa incep mai mult parca deja o aud pe viitoara nora comentind ce ii mai trebuie la baba haine sau sa vada alta tara, sa ne dea bani sa plecam noi. Dar na eu sunt aia egoista am muncit toata viatza si m-am sacrificat sa stau acum sa-i dau ei socoteala ce fac cu bani mei ar fi culmea.
Ultima data cand i-am dat lui fimiu un sfat despre fosta prietena a lui, a gresit si i-a spus ca mama a zis , haaaaa normal ca aia ia zis fk- uu cu mata cu tot .haaaaaaa Asa ca numai ma bag dar nici pe ele sa nu le prind in afacerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aura_m spune:

Acum depinde si de barbat. Si sotul meu tine la parintii lui, in special la tatal lui pe care il apreciaza foarte mult si la mama lui tine, dar cand este vorba de familie tine cu mine, niciodata nu m-am simtit inferioara fata de parintii lui, chiar el mi-a zis, daca am ceva sa reproprosez parintilor lui sa ii spun lui si el va rezolva problema. Cand m-a deranjat ceva am spus ce am avut de spus, oricum nici soacra mea nu tine neaparat ca sotul meu sa fie innebunit dupa ea si sa nu ii iasa din cuvant si acum cand este insurat, chiar ea a zis-o, pe sotie o iubesti ca este sotia ta, ea este mama lui si este constienta ca poate cateodata este pe locul doi, oricum cele doua iubiri sunt diferite.

AURA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Eu una nu inteleg de unde pana unde competitia asta intre nora si soacra . Am fost si nora la un moment dat, dar nici prin gand nu imi treacea sa ma iau la intrecere cu soacramea din cauza sotului ,dragostea pe care ne-o purta sotul meu era diferita oricum ,acum sunt mama de baiat la fel ar fi culmea sa concurez cu nora , nu cred ca as dori sa intru in competie vreodata pe tema asta mi se pare absurd. Ea este prima dragoste a lui ,iar el este adevarata mea dragoste, total diferit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_ioanid spune:

personal, nu mi s-a intamplat sa ma iubeasca mai mult decat pe mama lui, dar nici mai putin. suntem doaua persoane diferite, doua iubiri diferite.
cand vine vorba sa ia o decizie care ne priveste doar pe noi doi, nu tine cont de ce ii zic parintii. insa, sunt momente (care nu ne privesc in mod direct) cand ii intreaba pe ai lui si tine cont SI de parerea lor.
noi, suntem "mici": eu sunt inca studenta, iar el anul asta termina. de exemplu, acum incearca sa isi gaseasca de lucru... a lucrat si in timpul facultatii, dar stia ca mie nu-mi place unde lucra el, si acuma, m-a intrebat prima data pe mine: cam cum as vrea sa fie serviciul pe care sa il caute. i-am spus dorintele mele, si a spus ok... a intrbat-o si pe mama lui, si aceasta i-a spus: da, si eu sunt de acord cu ce zice iubita ta. pe urma, a venit cu oferta de firme si am ales impreuna una. apoi s-a dus si la mama lui si, fara sa ii spuna ce alesesem eu, si ea a ales-o pe aceiasi.
nu e cazul inca, sa zic daca o sa am sau nu o soacra buna, dar important este ca mi-a zis ca oricum, el tinea cont in primul rand de ce i-as fi zis eu, chiar daca nu coincidea cu ce zisese mama lui, pentru ca eu o sa fiu cea care imi petrec restul vietii alaturi de el.
exemple ar mai fi, dar cum am zis: deocamdata suntem prieteni, nu pot sa spun cu siguranta ca asa va fi si din postura de sot. acum este important ca gandeste asa, si ca tine cont de ce zic eu, mai tarziu, o sa vedem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

nu stiu ce fel de soacra o sa fiu. Nici una din noi nu stie.

Pot doar sa sper ca o sa stiu sa-mi traiesc viata frumos, si la batranete sa am in contiunare o viata a mea, cu prieteni, preocupari, si sper eu chiar si cu siguranta materiala.

Soacra mea nu are nimic: nici sot ca au divortat, nici o prietena- de ce oare?, nici o activitate. NIMIC absolut! Televizor si doctori.

Si atunci incearca sa traiasca viata noastra: soacra mea e cea care ne suna (la timpul trecut) in weekenduri de vre-o 10 ori incepand cu 7 dimineata sa vada ce facem si sa stabilim program IMPREUNA. In fiecare weekend. Mergeam mereu la masa la ea: daca era sambata tb sa trecem si a doua zi pt placinta sau pt un borcan ciorba! Nu-l dadea atunci, sa mai trecem!
Ne chema mereu sa luam mancare la borcan. Culmea e ca eu gatesc bine si nu suport mancarea facuta pe saptamani inainte! Cel mai mult ne-a dat odata 30 de bucatai de carne de porc gatita, eu nu mananc porc deloc si sotul la pranz mananca la servici.
nici nu stateam aprope, faceam mereu drumuri seara.
Daca afla ca ne ducem sa ne luam farfurii, de acord cu voi nu ar fi trebuit sa afle, ne trezeam cu ea la magazin, in alt colt de oras de unde statea ea, sa-si dea cu parerea!
Sa mai spun odata: depasisem amandoi 30 de ani!

Si intr-un weekend hotaram sa mergem fara ea la munte. De obicei o luam cu noi.
ce face soacra dimineata? Cheama salvarea!!!! Si pe noi evident.
Sigur ca am renuntat la munte! Si ce i se intamplase soacrei? Mancase un borcan intreg de smantana si i aplecase.

Cand ne-am mutat impreuna s-a internat in spital. Cand ne-am cumparat casa impreuna a facut o depresie severa si a stat cu antidepresive vre-o 2 ani.

Cand ne ducem in vizita, face un singur sandwich si il pune sotului sub nas.Cand vine la noi ii aduce o banana sotului. Una singura.
Ca sa nu-i plangeti de mila ca n-are bani, ii viram lunar o suma generoasa pe langa pensia ei. Ii dam si bani de concediu vara. Daca nu o luam cu noi nu merge nicaieri, dar ne suna de 1.000 de ori sa ne spuna ce cald si rau e in Bucuresti!

Da, asa sunt eu optimista, sper ca o sa fiu o soacra mai buna. N-am garantii, doar ca asta imi doresc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addinel spune:

eu cred ca nora este in competitie cu soacra numai atunci cand e nesigura pe ea si pe relatia ei. eu nu ma inteleg cu soacra deloc-deloc dar nu am simtit niciodata ca sunt in competitie cu ea si nici nu m-am simtit amenintata de ea. da, este mama sotului meu, si atat. nu este nicidecum rivala mea. nu toti cei care nu-s cu noi sunt impotriva noastra, nu?

mama lu' maria

Ajutati-o pe Sonia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Io zic ca-s doua chestii total diferite si ca in mod normal nu ar trebui sa interfere de nici-o culoare.
Daca interfereaza e nashpa, undeva e o hiba, ori mama (soacra e prea posesiva, ori e din categoria eu vreau sa stiu tot), ori iubita/sotia e si-astalalta posesiva si intra intr-un "spatiu" care nu ii e alocat-iubirea fata de parinti.

Eu sunt mama de baiat si acum gandesc ca imi voi vedea de treaba mea cand fi-mio va fi mare si indragostit lulea, indiferent de cine, alba , neagra, urata/frumoasa doesn't matter. Insa n-as putea sa stau cu mainile in san daca mi-l vad batjocorit sau incornorat. Asta mi-e clar!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisbar spune:

quote:
Originally posted by Gabitza1977

quote:
Originally posted by Tisina

Mentionez ca eu am si baiat si fata, ii iubesc la nebunie, insa nu mi-ar placea ca atunci cand vor fi la casele lor sa vina la mine fara stirea sotiei/sotului ca sa ma intrebe pe mine cum e mai bine. Evident ca mi-ar facea placere sa mi se ceara sfatul sau parerea, insa nu fara stirea celui cu care isi impart viata, si nu gen "hai sa vedem cine are mai mare dreptate"
Mi-ar palcea sa fie oameni responsabili, care daca cer un sfat nu o fac pentru ca nu au incredere in partenerul de viata.
Sper ca m-am facut inteleasa.

Tisina

Sincer, eu nu am inteles nimic ... cum adica nu ti-ar placea sa vina la tine fara stirea sotului/sotiei sa iti ceara un sfat... pai daca, Doamne fereste, copilul tau, pe care l-ai crescut si-l iubesti mai mult decat orice pe lume, are nevoie de sfatul tau tocmai pt ca nu ii este bine alaturi de partenerul de viata...? Trebuie sa dea raportul inainte, catre sot/sotie, altfel nu esti de acord sa o/il sfatuiesti...?

http://tt.lilypie.com/CPNpp2.png

ea nu se referea ce fac sau ar trebui sa faca in momentul in care nu mai merge casnicia sau relatia.

era mai degraba vorba de sfaturi gen: ce canapea ne luam in sufragerie, unde ne facem concediul, unde ne cumparam apartament....imi schimb serviciul sau nu....si da... mi se pare normal ca aceste decizii sa fie luate de sot si sotie. nu vad ce ar cauta soacra in situatii de genul asta. consecintele deciziilor sunt suportate de ei (sot/sotie), soacra sta frumusel la casa ei indiferent cum si-a influentat copilul in luarea deciziilor.

da, ati ghicit, nici eu nu-mi iubesc soacra prea mult.

norocul meu este ca sotul nu se duce sa le ceara lor parerea cum ar trebui sa facem noi, cel mult ii informeaza ce avem de gand. asta mi se pare ok. din fericire pentru ei si pentru noi, stau in alt oras si nu incearca sa ne impuna ideile lor. nu incearca acum....ca soacra a vrut ea sa se bage in trecut, cand inca nu eram casatoriti...pana in momentul in care i-am spus, de fata cu sotz, ca eu am un cuvant de spus si voi avea intotdeauna iar daca eu spun ceva si "i se pare" ei ca sotul a zis altceva....ca sa-i fie bine sa vina si sa-mi spuna nu sa faca cum i s-a parut ei ca a zis.

stiu ca zice ca sunt rea si dracul gol dar prefer asa decat sa am discutii in casa cu sotul. si de fiecare data cand am avut probleme de comunicare cu ea le-am rezolvat tot cu ea fara a-l implica pe el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

cristiama, Egoismul si infantilismul soacrei tale, punctate de umorul bestial cu care le evidentiezi tu, ma amuza de fiecare data (eu pot sa ma amuz, fiind la distanta ). Ce bine ca ati intarcat-o. Jiiisas, unii oameni efectiv nu au nici o limita!!

On topic: daca mama il iubeste pe "puisor" neconditionat, de ce nu se poate da la o parte, sa-si traiasca propria viata si sa-l lase si pe fiul ei sa traiasca asa cum doreste el?

Promit ca eu nu voi fi asa. Ca de nu, imi pun streangul...

Felicia 24+ mami under construction pentru - David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE

Mergi la inceput