Ziua buna oameni buni!
Sunt in mijlocul procesului de achizitionare al unui apartament intr-un complex rezidential nou si am o mica dilema.
Astazi numai ce am primit ceva acte, intabulari, dezmembrari, adeverinte peste adeverinte si, 'Releveu apartament'. In acest ultim document, pe o schita, sunt trecute dimensiunile apartamentului pentru fiecare incapere (lungime si latime) si intr-un final apoteotic, suprafetele totale. Acum, fie calculatorul oamenilor de-au intocmit actele nu functioneaza, fie cel ce l-a folosit nu stie cum e treaba cu inmultirea si adunarea, fie pur si simplu actul a fost facut 'la gramada', treaba este ca suprafetele finale (si cea toatala, care apare in toate actele) este gresita cu ceva centimetri patrati. Repet, calculele mele, sunt facute considerand dimensiunile listate pe aceeasi schita.
Io acu', ma cam scarpin pe cap si nu prea stiu cum sa actionez. Prima treaba care-mi vine in minte, este ca nu pot semna asa ceva, pentru ca este o greseala si ar fi un fals in acte (?.. zic si io, unul din putinele expresii 'juridice' din vocabularul meu ).
Oamenii de cealalta parte a fileului, pot in vreun fel legal a ma obliga sa semnez actele de vanzare-cumparare pana cand nu rectifica tot si toate numerele sunt corecte? Eu in principiu nu am nici o problema in a ma duce direct si zice 'Nu semnez pana ...', dar ma intreb daca nu trebuie sa dau si ceva argumente legale pentru a-mi sustine cauza ...
Va rog, un sfat, o directie, o vorba .
eu cred ca daca sunt doar cativa cm patrati nu e o problema asa mare, problema e cand sunt metrii.
Eu cred ca ar trebui sa vorbesti cu constructorul si sa ajungeti la un acord, teoretic nu cred ca el mai poate modifica in acte, deoarece are autorizatii si to oficial, tu poti cere o mica reducere sau un serviciu, pentru cei cativa cm patrati.Eu am patit invirs, am gradina mai mare cu 4 m2,insa constructorul nu a zis nimic,ca doar nu putea sa ii ia, nu avea ce face cu ei
mamai si Alex