Alocatie copil???

Alocatie copil??? | Autor: paula2003

Link direct la acest mesaj

Azi a primit Alexa o scrisoare. Foarte curioasa cine-i scrie si ce fiicei mele...am descoperit ca este de la Protectia Copilului. Stupoare. Ma anunta ca are indemnizatia si acei bani de buzunar(80) sar nu spunea nimic de alocatie.
Am vazut un tel. pe hartie si am dat telefon. Au inceput sa tipe ca sa merg la capitala, sa vin personal nu prin telefon......si de aici pana sa inebuni a fost doar un pas. Alexa nu a primit alocatie de 2 ani de zile. Eu primesc toti banii pe card si am crezut ca i-a cumulat. Ca acum sa descopar ca si-au aruncat atributiile de la o institutie la alta si ca la mine nu a ajuns nimic.
Am aflat ca de la 1 ianuarie 2008 alocatia o dau cei de la munca.....
De maine trebuie sa merg pe fir si sa descopar cine e vinovat, daca mai pot recupera alocatia si ce va fi.
Cum este cu cei ce au copii pana la 3 ani cu alocatia? O primesc de 400 roni sau de 200?

A mai patit cineva asa ceva?
Daca ati avut un copil si a prins alocatia de 200 de la 1 ian. 2006 la voi cum a venit pe stil vechi(40) sau 200? M-au zapacit ca de la 2 ani ar fi trebuie sa primesc cand 200, cand 400 pana la 3 ani, ca de la 3 ani o dau cei de la munca............ca sa sun mai tarziu sa verifice.....
Mare dreptate mai are Badea cand spune "Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul" Ne omoara birocratia asta.

Paula & www.flickr.com/paula_tinta" target="_blank">Paul (03.01.2006) & www.flickr.com/paula_tinta" target="_blank">Alexandra (13.12.2003)

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=9c7152888cafc1187f281&skin_id=0 br / " target="_blank">Copiii nostri

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

De azi dimineata sunt pe drumuri. Au dat-o la intors, codit ca nu ei, ca..... sa aduc adeverita de la Directia Generala pe Capitala(poate mi-au dat ei banii si eu nu stiu..... Au mers pe miza ca eu sunt...si nu am sa am dovada platilor. In momentul cand le-am pus pe masa toate actele doveditoare, adeverinte, tot ce au cerut si ce nu au cerut....au inceput sa recunoasca si sa se intrebe ce o fi fost, ca vezi tu Doamne acum a aparut in calculator ca nu am primit....acum stiau de cand nu am primit, cat ce si cum, dar numai dupa ce le-am dovedit actele si le-au studiat rand cu rand, au inceput sa recunosca ca stiau si ei. Am tipat o data ca daca nu-mi rezolva intru la director...si au sarit ca nu, sa nu intru ca in 2 zile primesc tel, sau in scris ce si cum se va rezolva. Sper sa se termine cu bine.
De stiu pentru cei ce copii lor au implinit dupa 1.01.2006, 3 ani ca alocatia este de 200 roni si indiferent in ce luna a implinit 3 ani copilul beneficiaza de acesti bani.
Sa va verificati cardurile, .....ca foarte usor se pot vaporiza banii si voi sa nu stiti. Eu am primit o scrisoare in care imi spunea de drepturile fetitei de la 1 ianuarie 2008. Asa am depistata de lipsa alocatiei. Am postata toate astea ca sa nu patiti si voi. M-au fatait pe unde le-a trasnit prin minte ...poate renunt, sau poate nu am timp sa umblu.....si au mers pe miza ca nu am cum sa dovedesc pe o perioada asa de mare. Am reusit sa le aduc dovada ca pot sa vad ce plati sau ce a fost cu cardul meu si acum 5 ani. S-au mirat si tot ma intrebau cum am aflat, cum am descoperit, cum de mi-a dat banca desfasurator.....

Paula & www.flickr.com/paula_tinta" target="_blank">Paul (03.01.2006) & www.flickr.com/paula_tinta" target="_blank">Alexandra (13.12.2003)

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=9c7152888cafc1187f281&skin_id=0 br / " target="_blank">Copiii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

Paula, felicitari. Luptatoare ca de obicei. M-am si mirat ca ti-a scapat atata timp faptul ca Alexia nu primeste toti banii.
Da' vorba ta, cu toti la gramada si cu atatea schimbari in sumele alocate e greu de tinut evidenta. Noroc cu cei ca tine care mai trag un semnal de alarma si ne aduc aminte sa mai verificam din cand in cand.
Acum am si eu o nedumerire: tu te referi la cuantumul alocatiei pe care o iau toti copiii, fie bolnaviori, fie sanatosi?
Aceea e de 200 lei ptr cei nascuti cu probleme si care au implinit 3 ani dupa 01.01.2006?Asta inseamna ca exista o discrepanta intre ei si cei care au 3 ani pana la acea data?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Toti copii nascuti dupa data de 1 ianuarie 2006 au alocatie 200 roni pana la 2 ani respectiv 3 ani cei cu h.
Daca copilul tau a facut 3 ani in cursul anului 2006 , va primi alocatia 200 roni pe lunilie din 2006.
Ex. Sa spunem ca al tau face 3 ani in iunie 2006. De la 1.ian-1 iunie va primi 200 roni in loc de alocatie dubla pt. fiecare luna.(200 ori 6 luni)

Sper sa fi fost mai explicita sa ma fi inteles ce am vrut sa spun. Daca nu, astept intrebari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

Acum am inteles, sa traiti! Multumesc si sanatate puilor tai. I-am vazut pe cana de 8 Martie. Dulcici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mdanicoleta spune:

buna ziua
am o nelamurire...
legea alocatiilor zice ca ai 2 mil timp de 2 ani sau pana la 3 daca are handicap. si in legea celor cu handicap zice ca vor primi alocatia de stat majorata 100%. nu ar trebui sa aiba 4 mil alocatie de la stat un copil cu probleme?
va multumesc

Mergi la inceput