Religia in invatamantul de stat?

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Originally posted by irina.c.
pentru neoprotestanti e esential sa atraga noi adepti, de aceea sunt asa "deschisi"

Vesnica teorie a conspiratiei ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Originally posted by kariguld
rolul scolii intr-un stat este de ai invata pe copii carte, toate materiile care exista si sunt predate in scoli, caci de aceea ii trimtem pe copii la scoala, sa invete!!!! daca vrem sa devina crestini, ii ducem la biserica, si mai ales traim noi in casa ca niste crestini, ca ei(copii) vor face ce ne vad pe noi ca facem, nu ce le spunem sa faca!!!!

Kari, imi permit o nuantare: rolul scolii este sa-l invete pe copil sa gandeasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:
Originally posted by denizel

quote:

draga Kari, nu fi naiva, pentru neoprotestanti e esential sa atraga noi adepti, de aceea sunt asa "deschisi" :)

Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)

am blog

Irina, ceea ce tocmai ai spus este o mizerie.
Pe langa faptul ca implica necunoastere si obtuzitate, mai implica imensa aia rea vointa si obstinatia de a obtine un anumit tip de satifactie religiosa, pe care numai la cuviosii credinciosi de pe forum (si la domnu' Cleopa ) am intalnit-o.
Bine zicea aici cineva. Exista o anumita categorie de oameni, credinciosi cica!!!, care parca s-au vorbit sa faca cel mai mare rau crestinismului.
uite de aia nu-ti mai raspund pe IM .

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Denizel, puteai sa te obisnuiesti deja cu mizeriile de pe forum.

Criss si Alex (11.05.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

irina.c, e doar o parerea ta personala!
si sa fiu si eu putin ironica? atunci ortodocsii ce incearca prin faptul ca impun religia ortodoxa in scoli???

un lucru e foarte clar si limpede, religia nu are ce cauta in scoala, la forma actuala! cine vrea sa-si educe copilul in spirit religios, atunci sa-l duca la biserica! acolo este locul potrivit pentru asta!! scoala are alt rol! iar lucrul amestecat.....

Kari

Mergi la inceput

capcaunule, multumesc! asa este!! si ce bine ar fi, daca chiar s-ar intampla asta in scoli!!!

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:

si sa fiu si eu putin ironica? atunci ortodocsii ce incearca prin faptul ca impun religia ortodoxa in scoli???un lucru e foarte clar si limpede, religia nu are ce cauta in scoala, la forma actuala! cine vrea sa-si educe copilul in spirit religios, atunci sa-l duca la biserica! acolo este locul potrivit pentru asta!! scoala are alt rol! iar lucrul amestecat.....Kari

presupun ca poti, de ce nu? Religia ortodoxa nu este impusa nimanui, aceste ore se predau celor de religie ortodoxa si nu altcuiva. De altfel s-a mai spus acest lucru de mai multe ori pe forum.cat despre "religia nu are ce cauta in scoala"- e doar parerea ta personala Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:

quote:

si sa fiu si eu putin ironica? atunci ortodocsii ce incearca prin faptul ca impun religia ortodoxa in scoli???

un lucru e foarte clar si limpede, religia nu are ce cauta in scoala, la forma actuala! cine vrea sa-si educe copilul in spirit religios, atunci sa-l duca la biserica! acolo este locul potrivit pentru asta!! scoala are alt rol! iar lucrul amestecat.....

Kari

presupun ca poti, de ce nu? Religia ortodoxa nu este impusa nimanui, aceste ore se predau celor de religie ortodoxa si nu altcuiva. De altfel s-a mai spus acest lucru de mai multe ori pe forum.

cat despre "religia nu are ce cauta in scoala"- e doar parerea ta personala

Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)

am blog

Nu doar a ei.
Dar se pare ca citesti selectiv, doar ceea ce vrei si iti place.

Criss si Alex (11.05.2003)

Mergi la inceput

irina, mie imi face impresia ca tu nu traiesti in tara asta! atunci este explicabil....
scoti un text, din context sa ni-l pui pe tapet! citeste toate randurile, ca sa intelegi bine cum stau lucrurile.

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by Criss75

quote:

quote:

si sa fiu si eu putin ironica? atunci ortodocsii ce incearca prin faptul ca impun religia ortodoxa in scoli???un lucru e foarte clar si limpede, religia nu are ce cauta in scoala, la forma actuala! cine vrea sa-si educe copilul in spirit religios, atunci sa-l duca la biserica! acolo este locul potrivit pentru asta!! scoala are alt rol! iar lucrul amestecat.....Kari

presupun ca poti, de ce nu? Religia ortodoxa nu este impusa nimanui, aceste ore se predau celor de religie ortodoxa si nu altcuiva. De altfel s-a mai spus acest lucru de mai multe ori pe forum.cat despre "religia nu are ce cauta in scoala"- e doar parerea ta personala Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Nu doar a ei.
Dar se pare ca citesti selectiv, doar ceea ce vrei si iti place.Criss si Alex (11.05.2003)

nu stiu ce citesc eu, dar se pare ca cei care doresc religia in scoala sunt mai multi decat cei care nu o doresc, dupa cum se vede in practica Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amethyst spune:

Mie mi s-a facut brusc greata (da, o sa iau o lamaie) si nu mai trec pe la 'sufletul credintei' fiindca am impresia ca ar fi trebuit numit subforumul 'habotnicie si rautate'. emoticonul ala cu valiza pe care nu-l gasesc.

Mommy to www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Jasmine

“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”

Mergi la inceput