Religia in invatamantul de stat?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

quote:
Originally posted by b.nica

quote:
Originally posted by denizel

Am intrebat la scoala. Nu se ofera nimic la schimb elevilor care nu doresc sa invete despre ortodoxie.
Ti se pare normal ca un copil sa stea pe hol sau in curtea scolii, haihui, in timp ce colegilor lui li se preda religie ortodoxa intr-o scoala laica de stat?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mai sa fie,eu as propune unei astfel de "scoala laica de stat" sa le ofere copiilor care nu frecventeaza "religia" vizionarea unui film cu Harry Potter !

Ba sa stii ca lu fi-miu i-a pus anul trecut la scoala Harry Potter (nu ma-ntreba care, ca eu nu le stiu oricum), i-a dus si la Bee-the movie..Ce-i rau in asta? E ca si cum ai zice ca la vremea copilariei noastre am vizionat "Veronica", care si ea avea elemente supranaturale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Da' chiar asa, vre-o scoala de vrajitorie nu stiti? Ca n-ar strica sa invatam sa zburam cu matura, char daca de vaj-hat nu as fi in stare

Am o colega cu fetita in clasa 1 si e foarte suparata ca a inceput copilul sa viseze cruci si sange de cand cu "povestile" de Paste. Colega mea e ortodoxa si nu s-a gandit sa retraga copilul de la ore...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

quote:

quote:

quote:

Am intrebat la scoala. Nu se ofera nimic la schimb elevilor care nu doresc sa invete despre ortodoxie.
Ti se pare normal ca un copil sa stea pe hol sau in curtea scolii, haihui, in timp ce colegilor lui li se preda religie ortodoxa intr-o scoala laica de stat?

Mai sa fie,eu as propune unei astfel de "scoala laica de stat" sa le ofere copiilor care nu frecventeaza "religia" vizionarea unui film cu Harry Potter !

bnica, nu ma mai mir ca faci haz de un fapt neconstitutional si abuziv care are loc intr-o tara a Europei secolului 21.
De altfel, nu e prima data cand amendezi parerile care nu sunt in ton cu discursul tau patriotard in care, nu-i asa, e la loc de cinste si formularea 'sfanta si milenara credinta ortodoxa, pentru care, secole de-a randul au luptat sfintii nostri domnitori' .

Persoana pozitiva fiind , incerc sa gasesc ceva bun in mesajul tau :-)).
Si, am gasit! Un episod Harry Poter, echivalentul lectiei de ortodoxie? De acord! Absolut de acord!

[]

Da un episod Harry Potter,echivalentul lectiei de religie, dar pt. copiii "care stau haihui in curtea scolii".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:

quote:

quote:

quote:

bnica, nu ma mai mir ca faci haz de un fapt neconstitutional si abuziv care are loc intr-o tara a Europei secolului 21.
De altfel, nu e prima data cand amendezi parerile care nu sunt in ton cu discursul tau patriotard in care, nu-i asa, e la loc de cinste si formularea 'sfanta si milenara credinta ortodoxa, pentru care, secole de-a randul au luptat sfintii nostri domnitori' .

Persoana pozitiva fiind , incerc sa gasesc ceva bun in mesajul tau :-)).
Si, am gasit! Un episod Harry Poter, echivalentul lectiei de ortodoxie? De acord! Absolut de acord!

[]

Da un episod Harry Potter,echivalentul lectiei de religie, dar pt. copiii "care stau haihui in curtea scolii".

Pe unde o fi iconul cu ochelarii de cal?

Criss si Alex (11.05.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

copii mei merg intr-o scoala particulara si nu fac religie, dar asta am stabilit de la inceput cu directorul scolii!!
si nu sunt de acord cu religia in scoala, pentru urmatoarele motive:

1)materia "religie' predata in mod confesional, reprezinta antipoziiunei actiuni educative, adica indoctrinare!!!

2)in locul unei "materii" care sa prezinte la modul neutru doctrinele si istoria marilor religii, copii din scolile romanesti sunt indoctrinati cu dogmele si asertiunile unei singure religii!!

3)a educa, nu inseamna sa spui copiilor CE ANUME SA GANDEASCA, CE ANUME SA CREADA, CE ANUME SA VALORIZEZE POZITIV SI NEGATIV!!!a educa inseamna sa oferi informatii neutre si sa stimulezi spiritul critic si capacitatea de reflectie si decizie a fiecarui copil!!

Mai mult, copii si parintii nu sunt informati ca materia RELIGIE este facultativa, (din contra directorii scolilor spun ca este obligatorie!!!!!!) nici ca adolescentii care au implinit 16 ani, pot decide singuri daca vor sa urmeze aceste ore, conform cu prevederile Legii drepturilor copilului.
Inca un lucru grav, este ca aproape in orice scoala din RO, festivitatile de deschidere a anului scolar sunt insotite de slujbe religioase, lucru pedepsit de Codul Penal!

in Statele Unite, inca din anii 60 ai secolului trecut, s-a decis ca in invatamantul public nu pot avea loc manifestari religioase colective!
este nevoie in Ro de o actiune foarte hoatarta de remediere a acestor stari de lucruri extrem de negative, altfel ne vom transforma intr-o tara de aplaudici ai inaltilor prelati!!!

a se retine, nu sunt impotriva nici unei religii din Ro, nu am nimik cu nici o biserica....sau cu cineva de aici de pe forum!!!!!

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Kariguld cred ca ne vom da mult si bine cu fundul de pamant pana se va respecta legea in Ro.
Te rog spune-mi la ce scoala particulara ai dat copiii? Multumesc.

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

kariguld, bun post, scurt, concis, la obiect!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

J G, de ce sa ne dam noi cu fundurile de pamant?? sa ne stricam frumusetile dorsale??!!!
pe copii i-am inscris prima data la scoala "Genesis", dar findca era foarte departe de casa, pe sos Straulesti, ne-am mutat mai aproape, la Ada School, in Cotroceni. si ne vom muta si de aici, la o scoala in Elvetia, caci parintii mei s-au mutat acolo din decembrie si are cine sa se ocupe de ei.
daca vrei sa optezi pentru o scoala privata, pregateste multi bani si alege una mai aproape de casa, caci distanta este un factor important pentru un copil in primii ani de scoala!

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipicah spune:

quote:
Originally posted by kariguld

copii mei merg intr-o scoala particulara si nu fac religie, dar asta am stabilit de la inceput cu directorul scolii!!
si nu sunt de acord cu religia in scoala, pentru urmatoarele motive:

1)materia "religie' predata in mod confesional, reprezinta antipoziiunei actiuni educative, adica indoctrinare!!!

2)in locul unei "materii" care sa prezinte la modul neutru doctrinele si istoria marilor religii, copii din scolile romanesti sunt indoctrinati cu dogmele si asertiunile unei singure religii!!

3)a educa, nu inseamna sa spui copiilor CE ANUME SA GANDEASCA, CE ANUME SA CREADA, CE ANUME SA VALORIZEZE POZITIV SI NEGATIV!!!a educa inseamna sa oferi informatii neutre si sa stimulezi spiritul critic si capacitatea de reflectie si decizie a fiecarui copil!!

Mai mult, copii si parintii nu sunt informati ca materia RELIGIE este facultativa, (din contra directorii scolilor spun ca este obligatorie!!!!!!) nici ca adolescentii care au implinit 16 ani, pot decide singuri daca vor sa urmeze aceste ore, conform cu prevederile Legii drepturilor copilului.
Inca un lucru grav, este ca aproape in orice scoala din RO, festivitatile de deschidere a anului scolar sunt insotite de slujbe religioase, lucru pedepsit de Codul Penal!

in Statele Unite, inca din anii 60 ai secolului trecut, s-a decis ca in invatamantul public nu pot avea loc manifestari religioase colective!
este nevoie in Ro de o actiune foarte hoatarta de remediere a acestor stari de lucruri extrem de negative, altfel ne vom transforma intr-o tara de aplaudici ai inaltilor prelati!!!

a se retine, nu sunt impotriva nici unei religii din Ro, nu am nimik cu nici o biserica....sau cu cineva de aici de pe forum!!!!!

Kari

Binecuvantata Kari,ultima fraza e total dezmintita de ceea ce ai scris mai sus.
In scolile romanesti nu cred ca sunt copiii indoctrinati, ci li se prezinta-intr-un mod mai mult sau mai putin reusit - invataturile credintei noastre crestin ortodoxe de la venirea Sf.Andrei pe aceste meleaguri si pana azi : poporul roman este intr-o proportie covarsitoare crestin ortodox !
De ce nu ia nimeni atitudine vis a vis de faptul ca de la varste foarte fragede copiilor li se arata cum fac sex un barbat cu o femeie,ce normala e masturbarea,ce normali sunt homosexualii!
E ingrijorator sa spuneti ca e foarte grav ca festivitatile de deschidere a anului scolar sa fie insotite de ceremonii religioase. Si mai grav e ca le considerati de domeniul penal.
Mie,ca si crestin ortodox,mi se pare foarte normal si chiar ma bucura ca o scoala a unui popor eminamente ortodox sa inceapa o festivitate cu rugaciune! Biblia si predaniile sfintilor parinti ne invata astfel!
Sfantul Serafim Rose profetea,aducand ca marturie,pe langa cea a Duhului Sfant,pe cea a diasporei rusesti,mai cu seama, ca se va intampla si in America ce a fost in Rusia :progoana crestinilor.
Dupa cum spunea binecuvantata Kari,in SUA acest lucru este evident,venind si in Europa acest curent de prigoana mascata.
Asa cum nici pe vremea lui Constantin Brancoveanu,a lui Stefan cel Mare sau a altor conducatori neamul acesta nu a fost unul de "aplaudici ai prelatilor",ci unul de traitori intru Hristos - avand si uscaturile de rigoare,evident - nu vom deveni nici acum daca vom relua obiceiurile normale de studiu a religie crestin ortodoxe de dinainte de intrarea in tara a secerii si ciocanului.
Temnitele comuniste au dat o multime de sfinti care au refuzat sa se lepede de Hristos - asta era cea mai fierbinte dorinta a calailor!!!! - tocmai datorita unei radacini solide in Mantuitorul,inzestrare primita din familie,dar si din scoala. Floarea intelectualitatii si a preotiei romanesti,inchise, schingiute si ucise de in celulele groazei L-au gasit ca singur reazem pe Hristos, pe care unii dintre ei L-au trait la intensitate maxima,asemeni sfintilor din pustie. Asa s-au jertfit pentru Hristos si pentru aproapele un Valeriu Gafencu,Virgil Maxim,Marin Naidim,Gheorghe Jimboiu,preotul Gheorghe Iscu,Marian Oprisan. La Rapa Robilor de la Aiud,in groapa comuna,s-au gasit la dezhumari apriximativ 60% de sfinte moaste din osemintele dezgropate.
Asta fost generatia de tineri care in familie si in scoala L-au invatat si L-au trait pe Mantuitorul,alegand sa-si jertfeasca tineretea si viata pentru credinta si pentru neam!
Cine nu-L doreste pe Hristos in scoala,nu Il are nici in familie. Nu se mai doresc astfel de tineri in familiile noastre? De cine oare sunt inspirati cei ce vor incetarea ceremoniilor religioase din scoli? Caci Duhul Sfant nu le inspira astfel de fapte.
Acum, din scoala se inlatura icoanele,se bat profesorii,se accepta drogurile, se fac pasi uriasi spre desfranare si acceptarea lesbienelor si homosexualilor. Adolescentele noastre ingroasa din plin randurile celor care ne situeaza pe primul loc in Europa la avorturi. Asta cred ca inseamna ca din multe familii a fost alungat Hristos si primit duhul ateu al acestei societati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Originally posted by cipicah
Acum, din scoala se inlatura icoanele,se bat profesorii,se accepta drogurile, se fac pasi uriasi spre desfranare si acceptarea lesbienelor si homosexualilor. Adolescentele noastre ingroasa din plin randurile celor care ne situeaza pe primul loc in Europa la avorturi. Asta cred ca inseamna ca din multe familii a fost alungat Hristos si primit duhul ateu al acestei societati.

Din umila mea experienta si cea a colegilor mei, de pe bancile scolilor sau de la catedrele lor, jur ca este taman pe dos. Adica drogurile si bataile au aparut in scoli cam odata cu icoanele. N-am facut un studiu care sa coreleze aceste trei aparitii dar sigur este ca pe vremea mult blamata de tine a lipsei icoanelor atmosfera in scoli era mai prietenoasa si mult mai sigura (chit ca ne bagau pe gat adunarile de detasament, ptap-ul, ora de Constitutie si cea de Economie Politica).

Mergi la inceput